• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2018

18:07

ZVEZDA VEĆ PRVAK!? Kosanović: Bićemo bolji u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Crvena zvezda

ZVEZDA VEĆ PRVAK!? Kosanović: Bićemo bolji u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Podeli vest

Devet bodova prednosti u odnosu na Partizan je dovoljna razlika da Crvena zvezda već počne da se sprema za kvalifikacije za Ligu šampiona, reklo bi se po najavi pomoćnog trenera crveno-belih Milana Kosanovića

Analizirajući dvomeč sa CSKA, kojim je Zvezda završila takmičenje u Ligi Evrope, Kosanović je istakao da je najveći minus crveno-belih bilo neiskustvo, ali smatra da će im ova odiseja na međunarodnoj sceni pomoći već na jesen, kada će se boriti za - Ligu šampiona.

Naš najveći nedostatak je to što nemamo iskustvo igranja ovakvih utakmica, pa dozvolimo sebi da nam padne koncentracija u poslednjim trenucima poluvremena. Poradićemo na tome da agresivno privodimo kraju svaku utakmicu, jer će na to biti potrebno već na leto kada budemo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. To sve ide iz kontinuiteta učešća u evropskim takmičenjima, jer u domaćem prvenstvu čak i mali pad koncentracije može da prođe nekažnjeno, ali u Evropi ne - rekao je Kosanović za klupski sajt Crvene zvezde.

On je istakao i još jedan detalj na kojem fudbaleri Zvezde moraju da porade, a koji je, kako je rekao, velika bolja domaćih igrača.

Ruski igrači se mnogo češće i lakše odlučuju na udarac, nego naši i to je glavna boljka domaćeg fudbala. Naši fudbaleri često kada se nađu u zoni šuta razvodne napad tako što šalju loptu na stranu. Taj segment može da bude presudan, jer se pokazalo na utakmici sa moskovskom ekipom da je upravo jedan udarac rešio utakmicu. Mislim da smo mogli više puta da šutnemo na gol, a sve to ide od nekih navika koje stičemo kroz igranje Superlige i koje bi trebalo da ispravimo u  narednom periodu - istakao je Milan Kosanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ŠoNe

pre 6 godina

Taj udarac iz zone šuta je mogao da uputi Kanga ali...

Bgd

pre 6 godina

Od malih nogu treneri uče decu da ne driblaju i da ne šutiraju na gol već da se ušetaju. Zato se u našoj ligi retko viđaju takvi golovi.

Rale

pre 6 godina

Najveći problem našeg fudbala su treneri. Da su fudbaleri sigurni u svoje šuteve oni bi više šutirali. A zašto nisu? Zato što na treninzima ne vežbaju šutiranje na pravi način. Za svaki promašaj "stopostotne šanse" ima opravdanja, te lopta pogrešno odskočila, te golman čudesno reagovao, te omeo ga protivnički fudbaler, ... Prvo treba neko, ko to zna, da im objasni kako i kada treba da šutiraju, a potom treba da uvežbavaju te udarce. Na primer, u Crvenoj zvezdi prvotimci koji znaju da šutiraju su Boači i Pešić. Kod njih je to urođeno i nije stećeno na treninzima. Prvi je klasični centafor a drugi je veliki strelac iz drugog plana. Ali. i kao takvi, oni imaju dosta prostora da unaprede svoje šuteve. Srnić je sigurno jedan od najtalentovanijih šutera u ligi, ali, bez pravog treninga on ne napreduje koliko bi mogao. Dakle, postoje stvari koje se uče i koje su urođene na neki način. Da li su urođeni šuteri u stanju da objasne tajne svojih udaraca. Sumljam, jer oni to rade refleksno. A kako onda treneri koji nisu ni urođeni šuteri da im pomognu? Samo angažovanjem lica koje je u stanju da to učini. Ako postoje posebni treneri za golmane, zašto ne postoje i posebni treneri za napadače?

Nenad

pre 6 godina

Treba li veći dokaz bezobrazuku, oholosti i primitivizmu....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija