• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.02.2018

07:00

KOŠARKAŠI ZVEZDE SE POBUNILI PROTIV ALIMPIJEVIĆA! Veliki problemi u redovima šampiona!

Crvena zvezda

KOŠARKAŠI ZVEZDE SE POBUNILI PROTIV ALIMPIJEVIĆA! Veliki problemi u redovima šampiona!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde zaratili su sa trenerom Dušanom Alimpijevićem, saznaje Informer

Nekoliko prvotimaca ekipe sa Malog Kalemegdana, među kojima prednjače kapiten Branko Lazić i najiskusniji Pero Antić, ozbiljno su se pobunili protiv mladog stručnjaka, a sve je kulminiralo sukobom u Nišu tokom održavanja Kupa Radivoja Koraća.

Prvotimci ujedinjeni

Četvrtfinalnu utakmicu crveno-beli su igrali protiv Borca (83:79) i tek nakon produžetaka prošli su dalje.

Trener bez komentara

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević poručio je za Informer da ne komentariše informacije koje smatra smešnim.
- Molim vas, mislio sam da želite nešto ozbiljno da me pitate. Glasine da sam u svađi sa igračima su glupe i smešne. Neću da pričam o tome - rekao je Alimpijević za naš list.

Prilično loša partija samo je podgrejala nervozu u svlačionici, a prema rečima našeg izvora bliskog akterima, Lazić i Alimpijević su se zamalo potukli.

- Već neko vreme atmosfera u svlačionici je užasna. Alimpijević nema nikakav autoritet nad Perom Antićem, a polako je počeo da gubi uticaj i na ostale starije igrače. Nakon meča sa Borcem jedna svađa je otišla predaleko, pa su se trener i kapiten Lazić žestoko sukobili i umalo potukli. Ostali igrači su se umešali i razdvojili ih, pa je ozbiljniji sukob izbegnut - objasnio je naš izvor.

Anarhija se odrazila i na naredne partije, pa je Zvezda poražena od Partizana (81:75) u finalu Kupa.

- Svi igrači bili su na Lazićevoj strani. U jednom trenutku Antić je poručio treneru: "Dobio si žuti karton, još jedan sličan ispad i računaj da imaš crveni." Do kraja turnira nisu se pomirili. I dalje se oseća napetost, mada se trude da u javnosti ostave utisak kako je sve u najboljem redu - istakao je naš izvor.

Problemi i sa strancima

Trener Dušan Alimpijević imao je problem i sa strancima, koji su brzo shvatili da atmosfera u ekipi nije dobra. Među prvima bezobrazno je odreagovao Džejms Feldin kad ga je trener zamenio u jednom trenutku tokom utakmice sa Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća. Izveštači su jasno mogli da vide kako se Amerikanac unosi Alimpijeviću u facu i drsko razgovara sa šefom stručnog štaba.

Bez autoriteta

Antić i Alimpijević maltene od prvog dana otkako se iskusni centar vratio u Zvezdu nisu uspeli da pronađu zajednički jezik. Makedonski reprezentativac ima status zvezde, kao nekadašnji NBA igrač i bivši prvak Evrope s Fenerbahčeom.

Budući i da je igrač s najvećim stažom ne trudi se previše na treninzima, a u tim situacijama ne pridaje mnogo značaja kritikama Alimpijevića, inače četiri godine mlađeg.

- Antić uglavnom ne želi da ispoštuje sve što trener kaže. Uvek gleda da "uhvati krivinu", radi sa pola snage i eskivira obaveze. Smatra da u njegovim godinama ne bi trebalo da trenira isto kao mlađi prvotimci. Dodatni problem je što se uvek nađu još dvojica, trojica igrača koja stanu uz Antića i zajedno sa njim zabušavaju. Ostatak ekipe to vidi i onda je i njima teško da shvate ozbiljno trenera i dožive ga kao autoritet - zaključio je naš izvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljubo

pre 6 godina

Ako je ovo tačno i Antić i Alimpijević napolje iz kluba.Nema milosti za nikog osvajanje ABA lige je prioritet .

dr Misa

pre 6 godina

A kad slusas gos,Covica sve med i mleko.Joj koji smo mi ljudi.

Bgd

pre 6 godina

Nešto očigledno nije u redu ali znajući kako naši mediji ni od čega naprave senzaciju mislim da situacija nije baš tako dramatična.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija