• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2018

15:05

ČOVIĆ PONOVO TRAŽI: Dajte imena osoba koje su skidale pločice sa trofeja Kupa!

Crvena zvezda

ČOVIĆ PONOVO TRAŽI: Dajte imena osoba koje su skidale pločice sa trofeja Kupa!

Podeli vest

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da su izmišljene priče da igrači u sukobu sa trenerom Dušanom Alimpijevićem i da imaju za cilj da se destabilizuje klub na putu ka nastavku uspeha

Prema saznanjima do kojih je došao Informer, igrači na čelu sa kapitenom Brankom Lazićem i najiskusniji prvotimac Pero Antić prave pobunu protiv trenera Dušana Alimpijevića, što je Čović glasno demantovao.

- Trpeli smo mnoge stvari, ali sada je sve prošlo svaku meru. Napravljena je izmišljena priča, to su standarni udari na klub i ugrožavaju funkcionisanje. Izgubili smo Kup, pa šta? Kao da je palo nebo. Imamo glavni cilj, da odbranimo trofeje u ABA ligi i Superligi i uveren sam da ćemo to ostvariti - rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić". 

Lazić: Nisam udario treneraKapiten Branko Lazić složio se sa Antićem i poručio da su takvi navodi gluposti.
- Ne znam kako neko može da kaže da sam udario trenera. Alimpijević nije imao podliv posle Borca, bili smo zajedno na konferenciji, a ni posle te utakmice - zaključio je Lazić.

On se dodao da je cilj takvih navoda da se skrene pažnja sa skidanja pločica sa trofeja Kupa Radivoja.

- Svesno smo ušli u rijaliti. Počelo je od raznih snimaka, Antićevog iz kafane prilikom rođenja deteta njegovog druga, da je Lazić udario trenera... Nemoguće je raditi u takvim uslovima, neka se napiše da smetaju uspesi Zvezde. Podsećam da Zvezdini košarkaši jedini proleće dočekuju u Evropi, računajući sve sportove. Znam da uspesi ne prijaju u Srbiji, ne praštaju se.

Prvi čovek Zvezde je još jednom zatražio da se objave imena osoba koje su skidale pločice sa trofeja Kupa Koraća.

- Dajte puna imena i prezimena, dogovorite se oko slika, ali dosta stručno rukovanje sam video, zato i kažem da su to bravarsko-limarski poslovi i da je to stručno urađeno - rekao je Čović.

Upitao je i zar se misli da bi uprava kluba dozvolila sukob trenera i košarkaša, bilo verbalni, bilo fizički.

- U tom slučaju bi svi leteli iz kluba. Postoji li stepen odgovornosti za takve navode? Da li se želi da ponovo sve bude crno-belo? To smo probali 1993. godine... Ispunili smo obećanje da ćemo igrati završni turnir u Beogradu, naši juniori će učestvovati. Moraju li seniori na F8? Ne moramo jer nemamo pare. Nametnuto je da je sve sem toga neuspeh.

starsport

Trener Dušan Alimpijević istakao je da je razočaran pisanjem medija.

Antić: Imamo dobru hemiju
Najiskusniji košarkaš Pero Antić kaže da se neko hoće da omete ekipu.
- Smešno je što na dan rođendan mog sina to izašlo. Svi znaju moju karijeru i kakav sam, napisan je apsurd težak... Radimo odlično od početka sezone, imamo dobru hemiju, a sada želi neko da to razbije.

- Od dolaska u Zvezdu trudim se da gradim odnos sa novinarima, a i dalje ću. Nikad nisam izbegavao pitanja koja mi se ne sviđaju, ali sam ih odgovarao kako bi bio pošten. Sada možda vidim da sam pogrešio... Bavimo se ozbiljnim stvarima, za mene je poraz što se uopšte priča o tome - kaže Alimpijević

Naglasio je i da se ne priča o tome da Zvezda ima devet pobeda u Evroligi, među kojima su nad Realom, Barselonom, Makabijem, kao ni da je prva u ABA ligi, već o lošim stvarima.

- Naravno da ima nekih nesuglasica, što je normalno u sportu, ali naravno i da nema nikakvih sukoba. Imam razumevanja za Antića zbog uloge u timu, već sada je dao mnogo više nego što smo planirali. Da li treba da ga "ukrotim"? Je li trebam da mu uništim stopalo? - pitao je Alimpijević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bolesnici

pre 6 godina

skrnave pehar.... koja je ovo dijagnoza ...???

Mille

pre 6 godina

Ovaj Covek je na sve spreman da bi oprao sebe, zatrovao je nasu kosarku.

srbo

pre 6 godina

Možemo ti dati snimak jednog lopova što nosi pehar na tribinu!

Milan

pre 6 godina

Ali njega znamo, imenom i prezimenom..dajte imena ko je skidao pločice ?

Dejan cirkovic

pre 6 godina

Kakva glupost covica..zvezda je jedini klub koji je docekao prolece u evropi...pa sistem je takav da moraju da odigraju sve utakmice do kraja..

da je to neko

pre 6 godina

iz Zvezde uradio hrvati bi trazili Hag..???

divac vlade

pre 6 godina

Jedini kosarkasi zvezde docekali prolece u evropi? Pa to je zbog sistema takmicenja a ne zbog vase dobre igre. I poslednji na tabeli je docekao prolece u evropi. Boze, kakve nebuloze. Dajte neka mu neko objasni sistem takmicenja,zaigrao se mnogo. Ha ha ha ko je nama u kosarci....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17