• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2018

10:36

(FOTO) ZVEZDA PREKINULA LOŠU SERIJU! Crveno-beli uz dramu srušili Unikahu!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA PREKINULA LOŠU SERIJU! Crveno-beli uz dramu srušili Unikahu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u 24. kolu Evrolige u "Pioniru" pobedili ekipu Unikahe sa 80:76

Posle poraza od Partizana u finalu Kupa Radivoja Koraća i debakla protiv Bamberga u prethodnoj rundi Evrolige, crveno-beli su najavili bolje dane.

Zvezda je tokom većeg dela meča bila u prednosti, imala i dvocifreno vođstvo u nekoliko navrata, ali se Unikaha svaki puta vraćala i pretila ekipu Dušana Alimpijevića.

Na kraju ipak, mirna ruke sa linije za slobodna bacanja Tejlora Ročestija i Dejana Davidovca donele su Zvezdi desetu pobedu u elitnom takmičenju.

Upravo je Ročesti sa 21 poenom bio najefikasniji u redovima šampiona Srbije i ABA lige, Milko Bjelica je dodao 13, a Branko Lazić 10.

U redovima Unikahe, koja je bila bez bolesnog Nemanje Nedovića, istakao se Adam Vačinski sa 13, odnosno Dragan Milosavljević i Džef Bruks sa po 12 poena.

ZVEZDA - UNIKAHA 80:76 (24:24, 16:13, 22:15, 18:24)

Dvorana: "Aleksandra Nikolić". Sudije: Paterniko, Balak, Rejter.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić, Antić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Bjelica.

UNIKAHA: Okou, Mekalum, Solude, Dijaz, Salin, Dijez, Milosavljević, Šermadini, Vačinski, Bruks, Ogustin, Suarez.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Koš Bjelice u finišu napada, još 50 sekundi do kraja - 76:70. Poeni Mekaluma i Bruksa - 76:74, još deset sekundi do kraja.

- Povreda Bjelice ipak nije teže prirode, vratio se krilni centar na teren, a gosti su smanjli preko Bruksa i Vačinskog - 74:70.

- Igra se koš za koš, a problem za Zvezdu je to što je Bjelica sa bolnom gimasom napustio teren. Usledila je trojka Lazića za 72:66 i tajm-aut Plaze.

- Bjelica je prekinuo post Zvezde i pogodio je trojku, uzvratio je Vačinski na isti način a onda i koš Mekaluma - 65:62.

- Crveno-beli su bez poena u prva tri minuta poslednje deonice, ali gosti su se primakli na pet poena i to uglavnom zahvaljujući koševima sa penala - 62:57.

starsport

Treća četvrtina:

- Vratila je Zvezda dvocifrenu prednost posle prodora Enisa i sa 62:52 ulazi u poslednjih 10 minuta.

- Smanjili su gosti preko Suareza i Milosavljević, uzvratio je Feldin trojkom, a onda i koš Bjelice - 59:50.

- Salin je vezao pet poena uz koš Ogustina, na drugoj strani koševi Bjelice i Lesora - 51:44.

- Ekspresno je Zvezda napravila seriju 7:0 i došla na +10. Četiri poena Ročestija i trojka Davidovca za 47:37.

starsport

Druga četvrtina:

- Ne dozvoljava Unikaha da se Zvezda odlepi, mada joj i crveno-beli pomažu nesmotrenim faulovima kojim Špance šalju na liniju za slobodna bacanja - 40:37 za kraj prvog poluvremena.

- Uzvratili su domaći serijom 7:0 - trojka Ročestija, a onda zakucavanje Lazića pa dvojka Ročestija i Đoan Plaza traži tajm-aut - 37:32.

- Suarez je pogodio jedno bacanje a onda i dvojka Vačinskog, a onda je odgovorio Janković, posle čega je Alimpijević zatražio tajm-aut - 28:27. Posle toga koš Lesora, a onda i serija 5:0 gostiju - 30:32.

- Nekoliko loših napada na obe strane na početku druge deonice, pa je u prva dva minuta jedino Davidovac pogodio i to sa penala - 26:24.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" je poluprazna. Najvatrenije pristalice Zvezde i dalje bojkotuju utakmice zbog toga što crveno-beli dres nosi Alen Omić.

starsport

Prva četvrtina:

- Koš za koš se igralo u finišu prve deonice, a Enis je prodorom u poslednjim momentima doneo izjednačenje Zvezdi - 24:24.

- Odlična rola Feldina, najpre rampa, a onda i dve trojke. Na drugoj strani poeni Bruksa i Dijaza - 17:17.

- Dve trojke je vezala Zvezda, Ročesti pa Lazić za vođstvo domaćeg tima - 11:9. Opet je četiri poena vezao Milosavljević - 11:13.

- Zvezda je povela 4:0 posle koševa Lesora i Ročestija, ali su gosti preokrenuli na krilima Milosavljevića, koji je vezao četiri poena - 5:6.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija