• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2018

09:42

(VIDEO/FOTO) OD CIBONE OSTALI SAMO DUGMIĆI! Zvezda stotkom demolirala Zagrepčane

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) OD CIBONE OSTALI SAMO DUGMIĆI! Zvezda stotkom demolirala Zagrepčane

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde iskalili su bes zbog slabijih partija u poslednje vreme na Ciboni, koja je doživela totalni debakl u "Pioniru" - 107:69

Crveno-beli su od prvog sekunda gazili rivala, a na deliće ga razbijali serijama trojki, pa je u poslednjoj četvrtini razlika otišla na više od 40 poena.

Fantastičnu utakmicu odigrao je plejmejker Crvene zvezde Dilan Enis, koji je ubacio 21 poen i to sve sa trojke! Amerikanac je šutirao 7/7 za tri poena, dok je za dva samo jednom probao i - promašio.

Zvezda je ovom pobedom samo potvrdila da u plej-of ABA lige ulazi sa prvog mesta, a u polufinalu će igrati protiv Mornara iz Bara.

Prvi meč će se igrati narednog vikenda.


CRVENA ZVEZDA - CIBONA 107:69
(24:14, 24:22, 34:17, 25:16)

Dvorana: "Pionir". Sudije: Obrnknežević, Špendl, Peić.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 5, Lazić 6, Antić, Dobrić 18, Feldin 12, Janković 5, Ročesti 8, Omić 6, Lesor 16, Enis 21 (7/7 za tri), Bjelica 10.

CIBONA: Bilinović 8, Uljarević 13, Ratkovica, Džeramipur 6, Žorić, Ćorić 6, Gilbert, Novačić 11, Bošnjak 12, Rozić, Ljubičić 8, Tomas 5.

TOK MEČA:

Skoro 40 razlike na kraju - 107:69.

Dilan Enis 6/6 za tri poena! Još poen do stotke - 99:62. I opet Enis! Sedam od sedam za trojku, a rezultat je 102:62! 

Dobrić za sada 16 poena, a Lesor i Enis po 15. A, Ciboni se smeši stotka - 92:55.

Serija Zvezde 8:0 na startu poslednje četvrtine! Ubacili su crveno-beli čak 14 trojki do sada, pa se Cibosima sprema potpuna katastrofa - 90:53.

starsport

Treća četvrtina:

Brutalno Zvezda gazi Cibose! Na kraju treće četvrtine 29 poena prednosti - 82:53.

Sjajan potez Bjelice, prošetao se kroz reket Zagrepčana i zakucao - 70:45.

Serija Zvezde 11:2 i razlika ide na 22 poena - 65:43. Lazić je pogodio još jednu trojku.

Krenulo je žestoko u trećoj četvrtini, 6:5 posle minut i po igre, a ukupno 54:41 za crveno-bele.

starsport

Dilan Enis sa 12 poena, sve sa trojki, najefikasniji igrač meča.

Druga četvrtina:

Zvezda vodi na poluvremenu 48:36. 

Ročesti je promašio trojku u poslednjem napadu.

Ćorić je promašio zicer da smanji razliku ispod 10 poena - 47:36.

Serija Cibone 9:0! Novačić je trojkom smanjio na 42:33, a trener Zvezde Alimpijević je uzeo tajm-aut. Zagrepčani šutiraju za tri poena 6/14. Više od pola poena su ubacili trojkama.

Enis je sada na četiri od četiri kada su trojke u pitanju - 42:24.

U velikoj je seriji Dilan Enis! Sve ono što je "zaboravio" u Barseloni, iskaljuje večeras na Ciboni. Trojke tri od tri ubacio je Amerikanac i doneo Zvezdi veliku prednost od 17 razlike - 37:20.

Enis je trojkom otvorio drugi deo meča - 27:14.

starsport

Prva četvrtina:

Prvi deo meča završen je vođstvom Crvene zvezde od 24:14.

Mala serija 5:0 Cibona, koju je prekinuo Bjelica - 17:11. Odmah potom je Dobrić pogodio trojku za devet poena prednosti - 20:11.

Sjajna mini partitura Matijasa Lesora: najpre je ukrao loptu, a onda surovo zakucao! Vodi Zvezda 15:6, gosti su uzeli minut odmora.

Davidovac trojkom za 9:3.

Cibona ima šest izgubljenih lopti za četiri i po mintua igre!

Posle grešaka na obe strane, Bjelica je pogodio jedno od dva bacanja, za 4:0.

Lazić je trojkom doneo prvo vođstvo Zvezdi - 3:0. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija