• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.03.2018

18:04

(VIDEO/FOTO) FELDIN DEMOLIRAO VALENSIJU! Zvezda stotkom poslala poruku Mornaru!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) FELDIN DEMOLIRAO VALENSIJU! Zvezda stotkom poslala poruku Mornaru!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde razbili su Valensiju u "Pioniru" rezultatom 106:90 i došli do 11. pobede u Evroligi

Crveno-beli odigrali su sepktakularan meč u "Pioniru" u Evroligi iako su im ostale samo teoretske šanse da mogu dalje, ali su pregazili Valensiju i tako poslali poruku Mornaru pred početak plej-ofa u ABA ligi.

Glavna uloga definitivno je pripala Feldinu, koji je crveno-bele vodio do velikog trijumfa i meč završio sa 30 poena, Ročesti je dodao 17, Lesor 13, a jedan manje Bjelica. Na drugoj strani Martinez je briljirao sa 22 poena, dok su po 16 dodali Sastre i Grin.

Zvezda odigrala neverovatan meč pred, nije na odmet reći malim brojem navijača. Ali, oni koji su došli mogli su da uživaju u fantastičnoj košarci, neverovatnoj partiji Feldina koji je rešetao sa svih strana, iz svih pozicija, Dobrić je imamo sjajno zakucavanje, pa blokadu koju Španci neće skoro zaboraviti. 

Valensija je bolje otvorila meč, sjajno je služio šut goste, imala i osam poena više, ali se Zvezda vratila i na poluvremenu vodila 50:48.

Crveno-beli su dotukli goste tokom treće deonice. Feldin je trojkom doneo Zvezdi devet poena više, Antić u samom finišu 12 poena viška pred poslednjih 10 minuta meča. A onda je usledila egzibicija crveno-belih. Prštale su trojke, pet za manje od pet minuta, gosti nisu znali šta ih je snašlo, pa je Zvezda pet minuta pre kraja imala 20 poena više (94:84). Ubrzo je pukla i stotka, pa nisu puleni Dušana Alimpijevića mogli na bolji način da najave početak plej-ofa ABA lige. 

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 106:90 (23:23, 27:25, 29:19, 27:23)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić", Sudije: Lotermozer (Nemačka), Koromilas (Grčka), Ambrosov (Ukrajina).

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 2, Lazić 7, Antić 3, Dobrić 6, Feldin 30, Janković 2, Ročesti 17, Omić, Lesor 16, Enis 11, Bjelica 12.

VALENSIJA:Vil 7, Puerto 1, Garsija 2, Abalde 8, Dubljević 4, Vives, Martinez 22, Plajs 10, Vilijams 4, Sastre 16, Grin 16, Donerkamp.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj, pobeda Zvezde 106:90.

Puče stotka u Pioniru - 102:83 vodi Crvena zvezda. Jasno je odavno svima kakav će ishod ovog meča biti.

Ne staju crveno-beli, nova trojka Enisa, pa Lazić poentira za +21 - 99:78. Do kraja meča 3,55.

Kakva kanonada crveno-belih. Četiri vezane trojke ubacili su crveno-beli. Feldin  je otvorio seriju, potom je ubacio Bjelica, pa opet Feldin, dok je Enis doneo Zvezdi 20 poena prednosti 94:74.

Grin je smanjio prednost Zvezde, ali Feldin ne staje, ubacuje svoj 24. poen, Zvezda vodi 82:69.

starsport

Treća četvrtina

Feldiiiiin - ubacuje trojku i vodi Zvezdu na 9 poena više - 76:67. Prvi poeni Antića i trojka, Zveda na kraju tri četvrtine vodi 79:67. Najveća prednost srpskog šampiona u meču - 12 poena.

Dobrić je fauliran u kontri, nakon čega je pogodio oba bacanja. Zvezda ima pet poena više - 72:67.

Sada Bjelica gubi loptu, ali Feldiiiiin...Krade loptu, pa poentira. Vodi Zvezda 70:67.

Zvezda povede, Valensija izjednači...Ročesti sada donosi srpskom šampionu tri poena više 68:65. Greška Feldina koju Dobrić ispravlja ludačkom rampom! Poskali su navijači sa stolica u "Pioniru"!

Šteta, Sastre ubacuje 11. trojku za goste. Žestoka borba u "Pioniru", Zvezda vodi 64:63, Alimpijević je tražio tajm-aut.

starsport

Bjelica se sad dobro snašao i pogodio, pa je Lesor lupio rampu gostima i očistio put Ročestiju koji vodi Zvezdu na 64:61.

Međutim, treću trojku ubacuje Ročesti, ali odmah u istom maniru uzvraća Martinez. Vode Španci 61:58.

Mini serija gostiju 5:0, preokreće Valensija na 56:53. Ročesti je nadmudrio Sastrija i pogodio, ali s druge strane Martinez poentira - 58:56.

Sastre trojkom otvara drugo poluvreme, ali Lesor vraća prednost Zvezdi 53:51.

starsport

Druga četvrtina

Nastavlja se rezultatska klackalica, do kraja 60 sekundi - 46:46. Povela je Zvezda pa Dubljević poravnao rezultat, a onda Enis ponovo vratio tas na stranu crveno-belih 50:48 na kraju prvih 20 minuta. 

Lazić je faulirao Grina pri pokušaju za tri poena. Pogodio je sva tri sa penala. opet je nerešeno 44:44.

Ponovo trojka Španaca, ovog puta Grin je pogodio, ali Lesor ekspresno uzvraća, potom je bio siguran i sa linije za slobodna bacanja. Zvezda vodi 44:41.

Trojka Ročestija, crveno-beli prilaze na pola koša razlike - 36:35. Ponovo su pobegli gosti, a Lesor smanjio razliku, da bi Feldin preokrenuo rezultat na 40:38 za Zvezdu.

starsport

Ročesti je promašio šansu da poravna rezultat, pa Martinez atraktivno stiže do 15 poena na meču i vodi Valensiju na  36:32. Pet minuta igre ostalo je do kraja poluvremena.

Još jedna trojka Valensije, Abalde vraća Špance u igru, sada su na minus 1 - 30:29. Opet Abalde, vezali su gosti trojke trojke. Na isti način kao u prvoj četvrtini dolaze do prednosti 32:30.

starsport

Trojkom Martinez zaustavlja seriju crveno-belih od 9:0 koja je počela u finišu prve deonice. Zvezda ipak vodi 30:26.

Zvezda pravi seriju 7:0 za dva minuta i 20 sekundi, a crveno-bele na 30:23 vodi Dobrić atraktivnim zakucavanjem za malobrojne navijače, a nakon pasa Omića. 

Prošla su dva minuta igre u drugoj četvrtini gosti još bez poena.

Enis trojkom otvara drugu četvrtinu, potom Feldin postiže svoj osmi poen u meču i Zvezda vodi 28:23.

starsport

Prva četvrtina:

Egal na kraju prvih 10 minuta igre - 23:23. Crveno-beli su inače bili u minusu osam poena (17:9), ali su uspeli da se vrate do kraja prve deonice.

Egal je u "Pioniru" - 17:17, nakon novih poena Fledina. Ne dugo, jer Grin pogađa sa penala, ali Dobrić odmah vraća na početak - 19:19.

Bjelica se sada lepo snašao, poentirao i iznudio i faul. Zvezda je samo na minus 2 - 17:15. Serija Zvezde od 6:0.

Četiri trojke je Zvezda primila za četiri i po minuta igre!

Posle serije gostiju od 8:0 Janković postiže poene za Zvezdu, Plajs vodi goste na 17:9, a potom trojkom Ročesti smanjuje minus Zvezde na 17:12.

Poeni Lesora iz teške situacije uz dodatno bacanje, preokreće rezultat na 7:6. Sada serija gostiju. četiri vezana poena ubacio je Martinez, pa Sastre ubacio novu trojku za Valensiju koja vodi 14:7.

starsport

Zvezdin krilni centar Nemanja Bjelica dobio je snažan udarac po nosu, pa mora van terena. 

Prvi koš Zvezde iz igre posle dva i po minuta, pogodio je Davidovac, a gosti opet uzvraćaju trojkom i drže prednost 6:4. 

Povela je Zvezda poenima Lazića sa linije za slobodna bacanja, ali je Martinez trojkom preokrenuo na 3:2.

I dalje loša situacija sa posetom, nema "delija" u Pioniru, mnogo je praznih stolica u dvorani.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija