• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2018

15:29

ČOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO: Šta je motiv Bože "umirovljenika", koga je košarka bacila na đubrište istorije?!

Crvena zvezda

ČOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO: Šta je motiv Bože "umirovljenika", koga je košarka bacila na đubrište istorije?!

Podeli vest

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović odgovorio je Boži Miličeviću, nekadašnjem direktoru Cibone i Zadra i čelniku ABA lige

Miličević je prethodno istakao da "ako je Cibona prodala Zvezdi Evroligu, to je učinila preko Ivice Todorića".

On je govorio i o promeni imena crveno-belih, kao i o nejasnoj situaciji sa FMP-om, a na sve to je odgovorio Nebojša Čović saopštenjem koje nosi naslov "Prohujalo s Božom".

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Narodi na ovim prostorima imaju brojne zajedničke izreke, jedna je primenjiva na nekadašnjeg čelnika Zadra i Cibone Božu Miličevića, kako sam kaže „osnivača ABA lige" i tako dalje...

Cibona nije mogla da igra Evroligu jer je neko uništio lošim i nedomaćinskim poslovanjem i višemilionskim dugovima. Taj ima svoje ime i prezime - Boža MiličevićNebojša Čović, predsednik KKCZ

„DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE, A LOŠ JOŠ DALJE", pa se tako o liku i delu Bože Miličevića i u Srbiji zna mnogo. Posebno „dela" nakon kojih je ostavljao ruine svuda gde je bio: Zadar, Cibona, bivša ABA liga, hrvatska košarka...

Ne znam šta je motiv za ovog "umirovljenika"  koga je košarka odavno bacila na đubrište istorije, da se sada javlja i obmanjuje javnost u Hrvatskoj, pa i regionu? Da li moje oglašavanje kao predsedavajućeg ABA lige, da li je to iznošenje ogoljenih činjenica o poslovanju bivše lige, ili nešto treće, to samo on zna. Uglavnom, prozvanim se osetio, i prozvao onaj koji bi trebalo najpre da ćuti, i da "navija" da ga što pre zaborave - jer posledice njegovog (njihovog) uspešnog funkcionerskog delovanja, neki klubovi trpe i danas.

Pošto sam po prirodi, a takva mi je i struka, vrlo precizan čovek, postaviću vrlo jasno više pitanja na koje će nadam se dotični, dati odgovor na prvom mestu hrvatskoj košarkaškoj javnosti:

- Kako je Cibona došla u situaciju da pošteno osvojenu ABA ligu i mesto u Evroligi mora da ustupi nekome? Da li zbog ogromnih dugova od preko 100 miliona kuna koje je neko ostavio tamo kao "uspešan" direktor koji se pitao za sve? Nikakav Ivica Todorić, Idea, političari iz Srbije ili Hrvatske, nisu umešani u bilo kakvu prodaju nekakvog mesta Cibone u Evroligi, koje je ustupljeno Crvenoj zvezdi???  
Cibona nije mogla da igra Evroligu jer je neko uništio lošim i nedomaćinskim poslovanjem i višemilionskim dugovima. Taj ima svoje ime i prezime - Boža Miličević
! Za Evroligu su osnova TRANSPARENTNI PAPIRI I POSLOVANJE. Nešto što je očigledno misaona imenica za Miličevića.

- Da li je u vreme rukovođenja ABA ligom dotični gospodin bio i čelnik Cibone?  Šta je bio Rado Lorbek "siva eminencija" Olimpije u vreme kada je takođe kao fizičko lice prihodovao od te lige? Ne vređajte našu inteligenciju, posebno zbog činjenice da najjaču ligu Evrope, ACB vode klubovi. Ko postavlja komesara NBA lige? Pa klubovi i vlasnici klubova.

Taman kada sam mislio da nema više njegovog "bljezganja", eto njega, Bože da nas zabavljaNebojša Čović, predsednik KKCZ

- Ja ne znam da li nas (klubove) taj čovek i danas smatra budalama, i još nas naziva prodavcima magle i "bukačima"? Odakle dugovi bivše ABA lige Sidro od preko 400 hiljada evra, kada su bili tako uspešni? Kako su sudije u toj ligi plaćane preko Turske i fantomske firme u toj zemlji? Ko je u teoriji, a ko u praksi telefonskim pozivima delegirao sudije za važne utakmice u toj ligi?
Ko je uzimao prihode od te lige, i zašto to nisu bili klubovi? Kako su prihodi za TV prava od te i takve uspešne lige bili nepunih 400 000 evra po sezoni, a u novoj ABA ligi jtd ona iznose skoro 2 miliona evra po sezoni.  Kako je mađarski Solnok brzo ušao u tu ligu, i još brže iz nje izašao i ko je prihodovao novac npr. od sponzorskog ugovora sa "Mađarskim gasom",a o bugarskom "Lukoilu" i da ne govorimo?  Ko je i kako preko određenih TV prava za utakmice ABA lige Sidro, došao na kraju i do prodaje jedne TV stanice u regionu? Takvih pitanja ima još mnogo, ali neka gospodin Boža i oni koji su ga isturili, sada u ovom trenutku da iznosi sve ove neistine, prvo odgovore na ova pitanja!

- KK Crvena zvezda mts nije menjao ime, već je u ušao u proces koji se u Srbiji zove UPPR - Unapred pripremljeni plan reorganizacije, što bi vi rekli "predstečajni postupak" koji je gospodinu Boži dobro poznat, jer je u to "ugurao" Cibonu svojim "uspešnim" radom.  I za taj proces u koji je ušao KK Crvena zvezda  je morao da ima partnera. To je bio KK FMP dvostruki osvajač ABA lige. Jednom i protiv Cibone u Zagrebu, za vreme Božinog gazdovanja u Ciboni , ako se on toga uopšte i seća.  Vidim da se i danas kao „umirovljenik" plaši Crvene zvezde, velikog kluba koji je na njegovu žalost, ali i onih koji su ga očigledno „poturili" da priča gluposti u javnosti, uspešan, transparentan, i na svojoj adresi iz 1945.godine - Mali Kalemegdan 2 Beograd. Zakonodavsto Srbije je takvo, i ono je odobrilo taj način oporavka kluba. Odobrilo ga je i tadašnje rukovodstvo ABA lige Sidro, preduzeća tj firme koje je inače registrovana za trgovinu računarima? I sve to je svima tim privatnim licima, rečeno u lice prilikom zajedničkog sastanka i osnivanja nove lige. Neki su crveneli, neki su svu krivicu pokušali da prebace na Romana Lisca. Najglasniji među „nekima" je bio Boža Miličević. U prebacivanju odgovornosti na Romana Lisca, to je radio udvorički, ogovarajući ga iza leđa.

KK Crvena zvezda mts nije menjao ime, već je u ušao u proces koji se u Srbiji zove UPPR - Unapred pripremljeni plan reorganizacije, što bi vi rekli "predstečajni postupak" koji je gospodinu Boži dobro poznat, jer je u to "ugurao" Cibonu svojim "uspešnim" radomNebojša Čović, predsednik KKCZ

- Priča Boža o srpskom zakonodavstvu. A šta ćemo sa hrvatskim? Kako je ostavio KK Cibona u dugovima od preko 100 miliona kuna? Mene bi bilo sramota da kao uspeh navodim prodaju Bagarića, Giričeka i ostalih nekada ozbiljnih igrača za sume koje je naveo. Lako je bilo dovoditi Kusa, Andrića, Bagarića, Tomasa za sume od preko 200-300 hiljada eura i biti prvi u Hrvatskoj. Čak i mi u Beogradu znamo za astronomske ugovore Prkačina od 600 hiljada, Markote  od 500 hiljada. Interesantno da su "njegovi" igrači isplaćeni pre njegovog odlaska? Koliko se duguje na menadžerske provizije? Gde su hipoteke koje je Zagrebačka Banka - Zaba uzela na većinu nepokretnosti u vlasništu KK Cibona? 

KK FMP je izgradio moderan kompleks hala, medicinski blok, koledž koji i danas postoji i proizvodi igrače. Niti sam imao, a još manje su mi uzeli "Cibonin Toranj" u vreme mog poslovanja i vođenja tog kluba!

- Da li ja treba da ga podsećam zašto je 21.10.2008.godine sklonjen na Skupštini KK Cibona sa svih važnijih funkcija, nakon otkrića brojnih malverzacija u tom klubu , i zašto se uplašio kada je gospodin Milan Bandić gradonačelnik Zagreba zatražio reviziju poslovanja u klubu? Šta se dešava sa tim istragama?

- Kako je postao "savetnik za marketing" Romanu Liscu u ABA ligi Sidro, i šta je konkretno radio na toj funkciji? Da ima malo obraza, i dan danas bi se stideo za platu koju je dobijao, ne radeći ništa!

- Kako i zašto je KK Cibona dugovala ozbiljan novac firmi "IKO Kabel TV" za "nepoznate usluge"? Koliko znam, TV prava se klubovima plaćaju, a u ovom jedinstvenom slučaju je KK Cibona zadužena za preko 5 miliona kuna, koje treba da isplati TV kući, koja je pod okriljem "Sportkluba"! Zašto je gospodin Jelušić napustio KK Cibona kada je utvrdio da su "isplivali" novi dugovi i da je nakon vraćenih preko 40 miliona kuna, KK Cibona u dugu preko 64 miliona kuna? 

Znam da se mnogi, ne samo u Hrvatskoj pitaju "ima li taj čovek moć i odakle ona dolazi"? Znam da je dugo bila vezana za saborce i partnere sa kartaroškog stola, sa kojima nije delio samo karte, već i nešto mnogo vrednije. Ali oni su otišli u penziju. Međutim, on je i dalje tu. Umesto da je u parkiću i da igra šah.

Mnogo je pitanja za neuspešnog direktora, čoveka koji se pitao za sve u Ciboni, i čije posledice vladavine u evropskom velikanu osećaju i danas. Izgleda će Boža ostati upamćen osim po dugovima, samo i po legendarnoj rečenici "Lakše je kupiti nego napraviti igrača".

Za kraj, da Vas podsetim na tekst nekada velikog igrača i sada odličnog novinara Zorana Čuture "Bože, Bože zašto si me ostavio"? Boža Miličević se iz ciboninog Tornja seli u rukovodstvo ABA lige, u kome je zapravo od njenog osnivanja. Izabrat će odlazak kroz garažu, kroz polumrak.  On nije otišao prerano, već prekasno..." napisao je tada Zoran Čutura.  Za Cibonu prekasno, za regionalnu košarku u poslednjem trenutku. Važno je da se više ne pita za bilo šta, veliku štetu je već napravio.

I najzad, hrvatskoj javnosti, kroz zakonodavne institucije koje su po standardima EU, Boža treba da objasni gde je "spiskao" pare iz Cibone koju je svojim "direktorovanjem" od 20 godina doveo na rub egzistencije. Taman kada sam mislio da nema više njegovog "bljezganja", eto njega, Bože da nas zabavlja! Prohujalo sa Božom ili prohujalo sa elementarnom nepogodom, na isto Vam se svodi! - navodi se u saopštenju koje je potpisao Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda i predsedavajući ABA lige jtd. 

AKO JE CIBONA PRODALA ZVEZDI EVROLIGU... Crveno-belima smo dali da promene ime, jer nam je odgovarao brend!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija