• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

23.03.2018

12:48

PROTIV ZVEZDE 1990. BORBA ZA SLOBODU! Zvonimir Boban o meču koji je označen kao POČETAK RATA U JUGOSLAVIJI!

Crvena zvezda

PROTIV ZVEZDE 1990. BORBA ZA SLOBODU! Zvonimir Boban o meču koji je označen kao POČETAK RATA U JUGOSLAVIJI!

Podeli vest

Bivši igrač Dinama prisetio se prekinutog meča u Zagrebu, koji su istoričari označili kao početak rata u bivšoj Jugoslaviji

Zvonimir Boban, legendarni kapiten zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije, danas jedan od čelnika FIFA, u intervjuu za brazilski list "Glob"“ pričao je o istorijskom meču na Maksimiru protiv Zvezde 13. maja 1990. godine.

Taj duel je prekinut zbog opšte tuče navijača, a Boban je udario policajca na terenu Refika Ahmetovića. Istoričari su taj meč označili kao početak raspada SFRJ.

Zvonimir Boban 28 godina kasnije kaže da je uradio ono što i svi ostali koji su bili na stadionu.

- Nisam bio sam u tome. Mnogi taj događaj vežu samo za mene, ali to nije baš tako. Hiljade drugih mladića taj su dan proživele i uradile istu stvar kao i ja, ali ja sam bio apostrofiran jer sam bio fudbaler, desetka i kapitan Dinama. Ali, ja nisam napravio ništa više od ostalih koji su tada bili na stadionu. Bila je to pobuna protiv teškog režima, živeli smo u paklu. To je bila borba za slobodu - preneo je "Večernji list" Bobanovu izjavu.

ZVEZDA NIJE BILA SRPSKI, NEGO JUGOSLOVENSKI KLUB! Štimac o ratu, raspadu SFRJ, miru Srba i Hrvata...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Momo

pre 6 godina

Dokaz da ima istine u"čime se budala ponosi, pametan se stidi!

nenad

pre 6 godina

Kakav bolestan komentar malog zvonimira. Umesto da se kao pravi sportista ponasa, on istice borbu za slobodu.....pu, kakvi skotovi i kakvi plitki mozgovi. I posle toliko godina, nema osecaj grize savesti.....vidim da su sad hrvati slobodni i bogati...ne znaju sta ce od "srece"....da, kako da ne...jadna im njihova ideja vodilja. Izginuse silna deca....zarad cega? Bolje nije, a nece ni skoro biti bolje.

Jure

pre 6 godina

Ne govancaj Bobane. Nisi ti znao u to vreme nabrojati sve republike, a kamoli sta drugo.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija