• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2018

16:39

(VIDEO) MORNAR UGASIO ZVEZDU! Vranješ i Nidam rešetali, šampion u Beogradu traži put do finala!

Crvena zvezda

(VIDEO) MORNAR UGASIO ZVEZDU! Vranješ i Nidam rešetali, šampion u Beogradu traži put do finala!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Mornara u Baru sa 88:84 u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige

Odluka o finalisti ABA lige pašće u Beogradu u majstorici, koja se igra 2. aprila.

Nemanja Vranješ i Derik Nidam su praktično sami pobedili crveno-bele. Prvi je ubacio 29 poena uz šest pogođenih trojki, od kojih su neke bile u ključnim trenucima utakmice, dok je Amerikanac ubacio poen manje.

Mornar je tokom celog meča bio u vođstvu, imao je i dvocifrenu prednost i uspeo je da odbije svaki nalet Crvene zvezde.

Ipakm, nije moglo bez drame u finišu. Na dva minuta do kraja, Barani su vodili 85:76, ali se onda razigrao Dobrić, dao nadu crveno-belima, ali šampion ipak nije imao snage za potpuni preokret.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Tejlor Ročesti sa 16 poena, Dejan Davidovac je dodao 14, a Ognejn Dobrić i Alen Omić po 11.

'Majstoricu' će igrati i Budućnost i Cedevita, pošto su Zagrepčani u drugom meču slavili sa 82:75.

MORNAR - ZVEZDA 88:84 (30:21, 18:24, 21:19, 19:20)

Dvorana: "Topolice". Sudije: Radović, Boltauzer, Juras.

MORNAR: Pavićević, Ćalić, Mićović, Nidam, Mijović, Pavić, Vujošević, Mugoša, Reli-Ros, Vranješ, Bakić.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić, Antić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Bjelica.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Vujošević je pogodio dva penala, brza trojka Dobrića - 87:84. Potom Ros polovičan, ali je Antić promašio trojku - 88:84.

Petljao je Nidam i promašio težak šut na isteku napada, na drugoj strani Davidovac pogađa trojku - 85:81. Do kraja 50 sekundi.

Nidam polovičan sa penala, potom novi koš Dobrića - 85:78. Tajm-aut Pavićeviča, minut i 20 sekundi do kraja.

Šest poena je vezao Dobrić, Mornar nekoliko napada bez koša - 84:76. Dva minuta do kraja utakmice.

Ročesti opet precizan za dva, na drugoj strani Nidam fauliran i ubacuje oba penala, a potom i poeni iz kontre - 84:70.

Utakmicu karijere igra Vranješ, šesta trojka na utakmici, za 29 poena. Ročesti ubacuje dvojku, odgovara Nidam - 80:68. Još pet minuta do kraja utakmice.

Prodor Enisa na startu poslednje deonice, odgovorio je Vranješ trojkom naravno - 72:66. Nekoliko promašaja na obe strane, a to je prekinuo Vranješ, novom trojkom - 75:66.

Treća četvrtina:

Nisam pogađa sa poludistance, Antić odgovara trojkom, ali onda novi koš Nidama i to uz faul dve sekunde pre kraja deonice - 69:64. Na kraju Enis sa pola terena, ali nije bio precizan.

Zvezda serijom penala topi prednost rivala. Najpre Davidovac, a onda Antić pogađaju pod dva bacanja - 64:61.

Feldin i Lesor spušta razliku na "minus dva", ali Barani ne odustaju - trojka Mićovića - 61:56. Antić pogađa jedno od dva bacanja, a kod domaćina dvojka Rosa, pa Ćalić polovičan sa penala - 64:57.

Davidovac je vezao četiri poena i smanjio prednost domaćeg tima - 55:52. Usledio je odgovor Vranješa, koji ponovo sa više od osam metara pogađa trojku, a Alimpijević traži tajm-aut - 58:52.

Nidam na jednoj strani, a Ročesti na drugoj precizni sa penala, a onda trojka Vranješa sa osam metara iz veoma teške pozicije - 53:47.

Mornar/Media pro

Druga četvrtina:

Nastavio je seriju Omić, koš uz faul, dok je za Mornar Nidam bio precizan za dva - 48:45 na kraju prvog poluvremena.

Omić je vezao pet poena, na drugoj strani je Pavić bio polovičan sa penala. Potom sjajna odbrana Davidovca, koji je izblokirao Nidama - 46:42.

Vujošević je bio polovičan sa penala, a onda trojka Davidovca uz dosta sreće jer je lopta "plesala" po obruču. Na drugoj starani nesportki faul Jankovića, pa je Vranješ pogodio dva penala - 45:37.

Ros je nastavio da zatrpava koš Zvezde, sa druge strane poeni Davidovca ispod koša, a onda i trojka Ročestija, pa je trener Mornara Mihailo Pavićević zatražio minut odmora - 42:34.

Nastavljaju Barani da muče šampiona, pa je posle prodora Vranješa, trener Zvezde Dušan Alimpijević bio prinuđen da zatraži tajm-aut - 40:29. 

Feldin je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a onda ponovo koš Bjelice uz faul. Uzvratili su Nidam i Vujošević - 34:25.

Prva četvrtina:

Vranješ je bio polovičan sa penala, a na drugoj strani koš Bejlice uz faul u poslednjoj sekundi prve deonice - 30:21.

Odličan prodor Ročestija, ali na drugoj strani dve trojke - prvo Ros, pa onda Pavić - 25:17. Muče Barani crveno-bele, Nidam je vezao četiri poena, na drugoj strani je Omić bio polovičan sa penala - 29:18.

Feldin je prekinuo seriju Mornara, Mićović je uzvratio, a onda poeni Ročestija pa Lesora - 16:12. Seriju gostiju nastavio je Antić trojkom - 16:15. Lesor je mogao da donese prednost Zvezdi, ali ga je Pavić izblokirao, a u kontri poeni Vranješa - 18:15.

Izjednačila je Zvezda posle poena Ročestija i Lesora, ali onda novi nalet domaćina. Vranješ je fauliran pri šutu za tri i pogodio je sva tri penala. U narednom napadu je Vranješ ubacio trojku, a Lesor je pod košem faulirao Vujoševića, koji je pogodio dva penala - 14:6.

Bolji početak domaćeg tima, dok crveno-beli imaju problema u napadu - 6:2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija