• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Euroleague

28.03.2018

20:54

ALIMPIJEVIĆ SE PRISETIO TEŠKE TRAGEDIJE: Izgubio sam prijatelje, kako bi me izbavili morali su da iseku autobus!

Crvena zvezda

ALIMPIJEVIĆ SE PRISETIO TEŠKE TRAGEDIJE: Izgubio sam prijatelje, kako bi me izbavili morali su da iseku autobus!

Podeli vest

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević je u blogu za zvaničan sajt Evrolige pisao o saobraćajnoj nesreći, koju je doživeo pre osam godina, kada je kao pomoćni trener radio u košarkaškom klubu Novi Sad

U martu 2010. godine autobus u kome su bili igrači Novog Sada, kao i stručni štab, bio je učesnik teške saobraćajne nesreće. U njoj su poginuli glavni trener ekipe Nemanja Danilović i 19-godišnji košarkaš novosadskog tima Nenad Grozdanić.

Nemanja Danilović i Nenad Grozdanić su upali u komu posle nesreće i nikada se nisu

Život vas tako razdrma i počinjete da razmišljate o nekim stvarima na potpuno drugačiji načinDušan Alimpijević, trener Zvezde

probudili. Grozdanić je preminuo posle 35 dana, a Danilović koji je imao 39 godina, umro je u oktobru iste godine. 

- Život vas tako razdrma i počinjete da razmišljate o nekim stvarima na potpuno drugačiji način. Nismo bitni mi koji smo preživeli, jedino su važne dve porodice, Nemanjina i Nenadova. Najviše su patili, njIHova tuga, borba, šta su sve preživeli....naša patnja u odnosu na njihovu je zanemarljivadodao je trener Crvene zvezde. 

Trener Zvezde kaže da se ne seća gotovo ničega u nesreći. 

- Prvo čega se sećam posle toga je buđenje i slika mojih igrača, koji su razdvajali sedišta da bi me izvukli. Morali su da iseku autobus kako bi me izbavilirekao je trener crveno-belih.

Alimpijević je dodao da fizičke povrede nisu ostavile veliki trag u sećanju na taj događaj.

- Fizički oporavak je zanemarljiv u odnosu na psihički. Posebno kada izgubite dvojicu prijatelja. Trener Danilović je imao neverovatan uticaj na moju trenersku karijeru. Bili smo i prijatelji, ne samo kolege. Bili smo veoma bliski. Košarka i porodica vam u takvim trenucima pomognu da se vratite na pravi put. Teško je da iznova otvarate te teme, ali sa druge strane, sećanja na te divne ljude moraju da nastave da žive napisao je Alimpijević u evroligaškom blogu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija