• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2018

09:10

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA BRANI TITULU U ABA LIGI! Gori "Pionir", Dobrić razbio Mornar!

Crvena zvezda

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA BRANI TITULU U ABA LIGI! Gori "Pionir", Dobrić razbio Mornar!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige pošto su u majstorici pobedili Mornar sa 88:69

Zvezda će braniti titulu u ABA lig, a u finalu je čeka ekipa Budućnosti, koja je u polufinalu bila bolja od Cedevite. Finalna serija počinje u ponedeljak 9. aprila, a igra se na tri dobijene utakmice.

Crveno-beli su od početka utakmice bili u prednosti, a početkom druge deonice su stekli dvocifrenu prednost, koju su čuvali sve do sredine treće četvrtine, kada je Mornar posle velike serije prišao na dva poena zaostatka (58:56). 

Tada je Ročesti vezao osam poena, ubacio dve trojke i crveno-beli su se ponovo "odlepilI", a onda je "eksplodirao" Dobrić.

Sjajna igra na obe strane terena, blokade u odbrani i trojke i zakucavanja u napadu naterale su navijače Zvezde da skandiraju njegovo ime!

Na kraju je Dobrić bio najefikasniji u domaćem timu sa 19 poena, uz samo jedn promašaj iz igre. Tejlor Ročesti je postigao poen manje, a dvocifreni su još bili Alen Omić sa 11 i Matijas Lesor sa 10 poena.

Na drugoj strani je Nemanja Vranješ ubacio 21 poen, ali nije imao pravu podršku, pošto je dvocifren bio još jedino Derik Nidam sa 11 poena.

ZVEZDA - MORNAR 88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Majkić, Petek, Dragojević.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

MORNAR: Pavićević, Ćalić, Mićović, Nidam, Mijović, Pavić, Vujošević, Mugoša, Reli-Ros, Vranješ, Bakić, Luković.

UŽIVO

Četvrta četvrtina:

KRAJ! Zvezda je pobedila 88:69 i prošla u finale ABA lige!

Dobrić igra u transu! Ukradena lopta i onda zakkucavanje u kontri! Bez promašaja Dobrić iz igre i postigao je 19 poena! Minut i po do kraja 87:67.

Zvezda sada lagano privodi utakmicu kraju. Poeni Omića, pa Bjelice za 85:67. Još dva i po minuta do kraja.

Posle poena Davidovca sa penala Zvezda ima do sada maksimalnih +17 - 80:63.

Još jednom DOBRIĆ! Ovoga puta monstruozno zakucavanje! I opet je naterao Pavićevića da zatraži minut odmora - 78:62.

DOBRIĆ! Peta trojka beka crveno-belih i tajm-aut Pavićevića - 76:62. Do kraja utakmice 5:45.

Nekoliko loših napada na obe strane i "praznih" minuta, a to je prekinuo Mićović trojkom. Uzvratio je istom merom Dobrić, koji je pogodio četvrtu trojku - 73:62.

Trojka Vranješa na početku poslednje deonice, na drugoj strani Ročesti nastavlja svoju seriju - 70:59.

starsport

Treća četvrtina:

Potom je Ročesti vezao pet poena, trojka pa dvojka i Zvezda ima +12 na ulasku u poslednju deonicu - 68:56.

Ponovo arbitar Dragojević sudi sporan faul, ovoga puta Ročestija, ali je posle gledanja snimka glavni arbitar Majkić ustanovio da je vreme isteklo.

Naljutio se Ročesti i pogodio trojku! Na drugoj strani je Vranješ bio neprecizan van linije 6,75 - 61:56.

Još jedna blokada Dobića na Vranješu, još brutalnija, ali su sudije pokazale da je faul. Usledili su žestoki protesti crveno-belih, pa je klupa Zvezde dobila tehničku. Vranješ je pogodio tri penala - 58:56.

Lesor je pogodio pod košem, odgovorio je trojkom Vranješ, a zatim i polaganje Rosa i Mornar je na minus 6 - 58:52. Vranješ je bio u kontri, ali ga je Dobrić brutalno izblokirao!

Mornar je košem Vranješa došla do jednocifrenog zaostatka, a na drugoj strani je Ročesti "malo nervozan". Napraivo je plej Zvezde tri faula za četiri minuta, pa je otišao na klupu - 56:47.

Nešto bolji početak drugog poluvremena gostiju, koji uspevaju da smanje razliku zahvaljujući Vujoševiću i Nidamu - 56:45.

starsport

Druga četvrtina:

Tačku na prvo poluvreme stavio je Enis trojkom za +15 što je najveće vođstvo Zvezde - 52:37.

Četiri bacanja za Rosa zbog nesportskog faula Lazića, ali je bek Barana bio polovičan. Dobrić je odgovorio trojkom - 49:37.

Lesor je prekinuo seriju gostiju i to prikucaavnjem posle promašaja Ročestija, a onda i novi poeni centra Zvezde posle kontre - 46:35.

Serija gostiju 7:0, pa je Alimpijević posle trojke Nidama zatražio minut odmora - 42:35.

Igra se koš za koš u ovim momentima i crveno-beli čuvaju dvocifrenu prednost - 37:26. Pet poena je vezao Feldin i domaći time je pobegao na +14 (42:28). Zajm-aut Pavićevića, četiri minuta do kraja druge deonice.

Trojku je na drugoj strani pogodio Vranješ, a Omić je promašio još dva penala, ali se donekle iskupio zakucavanjem - 33:22.

Trojak Feldina za startu druge deonice, a onda se upisao i Davidovac i Zvezda ima dvocifrenu prednost - 31:19. 

starsport

Prva četvrtina:

Bakić je pogodio dvojku, a onda i Ros dva penala i gosti su prepolovili prednost Zvezde. Na drugoj strani je Omić pogodio samo jedno od četiri slobodna bacanja, dok je Janković pogodio oba za 26:19.

Uroš Luković je na terenu, a sa tribina odjekuje "pi*ko grobarska". Janković je pogodio dva penala, a onda dve kontre Zvezde - najpre zakucavanje Omića, a onda i prodor Jankovića - 23:15. Serija domaćina 9:0 i tajm-aut Pavićevića.

Bakić sa penala donosi prvu prednost gostima - 14:15, ali je Ročesti odgovorio trojkom - 17:15. Dva i po minuta do kraja.

Bjelica je pogodio tri od četiri penala, a na drugoj strani Mićović drži priključak - 14:13. Kod gostiju Nidam i Bakić imaju po dva faula.

Nova trojka Dobrića, ali onda još jedan faul i to bi mogao da bude problem za Zvezdu - 8:3. Smanjuju Mićović i Vranješ, ali odgovara Ročesti trojkom - 11:9.

Dobrić je trojkom otvorio utakmicu, ali je onda u odbrani napravio faul pri šutu vranješa za tri i bek Budućnosti je pogodio sva tri penala. Lesor vraća prednost Zvezdi - 5:3.

starsport

Iako je trener Barana rekao da Uroš Luković neće igrati, centar Mornara je u sastavu.

Pola sata pre početka utakmice "Pionir" gotovo da je pun. Još samo u ložama ima mesta. Ulaz na tribine za ovaj meč je bio slobodan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija