• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.04.2018

14:09

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA POSLE DRAME PALA U "MORAČI"! Lesor promašio pobedu, Budućnost na korak od Evrolige!

Crvena zvezda

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA POSLE DRAME PALA U "MORAČI"! Lesor promašio pobedu, Budućnost na korak od Evrolige!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u trećoj utakmici finalne serije ABA lige - 78:77 (24:23, 18:24, 26:17, 10:13)

Crveno-beli su na konopcima i sada moraju u petak da pobede Budućnost u "Morači" (21.00, Arena sport 1) ukoliko žele da vrate seriju u Beograd i pokušaju da odbrane titulu i obezbede Evroligu.

Viđena je veoma uzbudljiva utakmica u Podgorici, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Zvezda je bila bolja u prvofm poluvremenu i na odmor je otišla sa pet poena prednosti (47:42).

Međutim, u nastavku je Buduđnost dodala gas, preokrenula rezultat u trećoj četvrtini, ali gosti ipak nisu dozvolili protivniku da prelomi utakmicu.

Usledila je dramatična završnica u kojoj je Zvezda imala poslednji napad. Feldin je uzeo šut za tri iako je su crveno-beli bili na poen minusa. Bek Zvezde nije pogodio, najviši pod košem bio je Matijas Lesor, ali je Francuz promašio zicer.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Feldin sa 19 poena, a jedan manje ubacio je Omić i oni su bili jedini dvocifreni u redovima šampiona.

Na drugoj strani je Nemanja Gordić ubacio 17 poena, Zoran Nikolić je dodao 12, a Petar Popović i Filip Barović po 10. 

(VIDEO) "UBIJ CIGANA" SE ORI "MORAČOM"! Navijači Budućnosti žestoko vređaju crveno-bele!

BUDUĆNOST - ZVEZDA 78:77 (24:23, 18:24, 26:17, 10:13)

Dvorana: "Morača". Sudije: Javor, Hordov, Majkić.

BUDUĆNOST: Ivanović, Su. Šehović, Dolman, Barović, Se. Šehović, Gordić, Ilić, Z. Nikolić, Gibson, Popović, Lendri, D. Nikolić.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Gordić je promašio za dva, Zvezda je imala poslednji napad, Feldin je šutirao za tri, ali nije bio precizan, a posle ofanzivnog skoka Lesor je promašio zicer. Kraj - 78:77!

Gordić polovičan sa penala, a potom, posle ofanzivnog skoka Ivanović promašuje trojku. Na drugoj strani Feldin promašuje posle prodora - 78:77.

Nekoliko loših napada na obe strane i samo po jedan koš - Godrić za domaćina, a Feldin za Zvezdu - 77:77.

Barović je pogodio za Budućnost i prekinuo seriju Zvezde, odgovorio je Omić košem uz faul, ali nije bio precizan sa linije za slobodna bacanja - 75:75. Četiri minuta do kraja.

Trojkom je odgovorio Dobrić, a onda i koš Enisa uz faul i bio precizan sa penala - 73:73.

Loša odbrana Zvezde što Gordić kažnjava trojkom - 73:67.

Tri faula Budućnosti u prvom minutu psolednje deonice, a so na ranu je dodao i Ročesti trojkom - 70:67.

Budućnost VOLI

Treća četvrtina:

Još jedna diskutabilna sudijska odluka na štetu Zvezde. Faul Ročestija posle promašaja Gordića za tri. Domaćin koristi nervozu gostiju i posle trojke Ivanovića u poslednju deonicu ulazi sa +4 - 68:64.

Nalet domaćina, vezao je Ivanović četiri poena uz koš Barovića - 64:64. Lesor je na drugoj strani promašio dva penala.

Poeni Lesora i Enisa, pa je Džikić primoran da minutom odmora pokuša da prekine seriju Zvezde - 57:62.

Nije priznata trojka Feldina, sudija je pokazao da je Omić napravio faul u napadu, a ova odluka je u najmanju ruku sumnjiva. To je četvrti faul Omića, što je dodatni problem za crveno-bele - 57:58.

Polovičan Gibson sa penala, a zatim i zakucavanje Nikolića naterali su Alimpijevića da zatraži tajm-aut - 55:56.

Vraćaju se domaći posle poena Gordića i Gibsona, ipak odgovara Feldin i čuva kakvu-takvu prednost crveno-belih - 52:56.

Omić je vezao četiri poena na početku drugog poluvremena, ali na drugoj strani poeni Nikolića i Gordića - 46:51.

Budućnost VOLI

Druga četvrtina:

Dolman je pogodio dva penala, a na drugoj strani je Ročesti promašio trojku u poslednjim trenucima prvog poluvremena - 42:47.

Nova, treća trojka Feldina, ali je iz kontre odgovorio Gibson - 40:42. Međutim, opet FELDIN i opet TROJKA! Potom polaganje Omića za +7 - 40:47.

Trojka Feldina i dvojka Ročestija za vođstvo Zvezde (37:35). Nekoliko nerealizovanih napada domaćina, a Džikić je posle poena Lazića zatražio tajm-aut - 35:39. 

Igra se koš za koš, Lazić se istakao za dve asistencije, najpre Lesoru pa Omiću koji zakucavaju - 32:32.

Popović je polaganjem otvorio deonicu, odgovorio je Enis trojkom preko ruke - 26:26.

Budućnost VOLI

Prva četvrtina:

Sada su domaći imali seriju seriju 8:0, pre nego što je Janković pogodio jedno bacanje, a onda u narednom napadu i dvojku - 24:21. Onda i koš Lesora za kraj prve deonice - 24:23.

Vratila je Budućnost prednost preko Gordića i Gibsona - 22:18. Problem za domaćina mogla bi da budu dva faula Gordića tri minuta pre kraja prve deonice.

Dve trojke Budućnosti, Dolman pa Šehović za prvu osetniju prednost domaćeg tima - 14:8. Usledila je serija Zvezde 8:0, pet poena Feldina i trojka Ročestija za vođstvo crveno-belih (18:16).

Omić je raspoložen na startu utakmice, vezao je četiri poena i ne dozvoljava domaćinu da odmah dođe do prednosti - 6:6.

Zvezda je sa dva promašaja otvorila utakmicu, dok je na drugoj strani Gordić upisao prve poene - 2:0.

Neposredno pred početak utakmice počele su uvrede sa tribina. Navijači Budućnosti skandiraju "Ubij cigana" i "Ko ne skače taj je cigan".

- Atmosfera je izvanredna, želim da pohvalim publiku. Treba biti smiren, iskoristiti greške domaćina. Žal je što su se povredili Antić i Dangubić. Budućnost je mali favorit, ali iskoristićemo svaku šansu da iznenadimo - poručio je desetak minuta pred meč tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić.

Nešto manje od pola sata pre početka utakmice policija je zatvorila ulazak u dvoranu, a ispred je ostalo oko 300 pristalica domaćeg tima. "Morača" je krcata!

Spiker u "Morači" upozorava navijače da će protivnik pokušati da prekine utakmicu i poziva navijače da ne provociraju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Siro

pre 5 godina

Ако Звезда победи обе пада Мило

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija