• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.04.2018

22:53

SUDIJE SU POKRALE ZVEZDU! Čović razmišljao da igrači ne izađu na teren!

Crvena zvezda

SUDIJE SU POKRALE ZVEZDU! Čović razmišljao da igrači ne izađu na teren!

Podeli vest

Predsednik košarkaša Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je veoma nezadovoljan suđenjem na meču protiv Budućnosti, pa je istakao da je razmišljao da li da tim izađe na teren ovog petka

Crveno-beli su poraženi od Budućnosti (78:77) u trećoj utakmici finalne serije ABA lige, a sudije na ovoj utakmici su u nekoliko navrata donosile diskutabilne odluke na štetu Zvezde.

Sudijska trojka Damir Javor, Mario Majkić i Tomislav Hordov donosila je odluke na štetu crveno-belih, kako su istakli iz redova srpskog i regionalnog šampiona, što je bila inicijalna kapisla za ovakav potez.

- Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren posle događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini je viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendeciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren - rekao je Nebojša Čović na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi Blic.

Prvi čovek crveno-belih se nije tu zaustavio.

- Trebalo je da nam jave da ne dolazimo na utakmicu, Remsu je sve ovo rečeno, Hordov je u prvoj utakmici imao drugačiji pristup. On je znao da će suditi treću utakmicu u Podgorici i da mu je rečeno "Pazi kako sudiš prvu, dolaziš u Podgoricu". Napravljen je scenario da srpski klub ne sme da osvoji titulu u ABA ligi i taj scenario ima političku konotaciju. Izvršen je enorman pritisak na Beloševića u utakmici Budućnost - Cedevita. To nije u skladu sa propozicijama - rekao je Čović i nastavio:

- Gde je Jovčić? Vojinović? Obrknežević? Napravljena je afera da Čabarkapa i Branko Jovanović rade za Crvenu zvezdu. To je onaj princip "Držite lopova". Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara. Nikada ove sudije nisu bile prve - zaključio je Ćović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pudlica

pre 6 godina

KME,KME,KME...,nece ti to pomoci,ti si nasao nekome da drzis lekcije,xa,xa,xa...

Sale

pre 6 godina

Ovaj poraz je isključivo greška trenera, eeeej, 20 sekundi pre kraja su imali loptu i samo poen razlike i nije se videlo izvođenje uigrane kombinacije za takav slučaj, dakle, neka kombinacija sa izmenom mesta gde jedan ostaje slobodan i šutira i takve se kombinacije spremaju za šut za trojku, koju su oni ovde izveli očajnički jer im je i dva poena bilo dovoljno i tu se ide na siguran šut, ili pogađaš ili si fauliran, ČISTO TRENERSKA GREŠKA.

Baki

pre 6 godina

Tačno, sećam se one utakmice od pre 35 godina, Šibenka i Bosna, za šampiona, Šibenka imala poen manjka i loptu i dve sekunde, i Petrović kao vrstan play ide u reket da šutira za dvojku i prave faul na njemu, Iskoristio je bacanja i pobedili su da bi posle utakmica bila poništena koju su oni odbili da igraju tako da je Bosna postala šampion samo što je izašla na teren u Novom Sadu ali u principu tako se igra u tom slučaju, posebno što je Zvezda imala 20 sekundi za taj napad, dakle, play ide u reket, ispred njega se postavljaju dva tri igrača da ga spreče ali su pri tom i neki igrači ostali slobodni i play daje loptu tom slobodnom koji šutira za dva poena. A ovde je play stajao sa loptom u neznanju šta da radi sa njom, igrač na desnoj strani zauzeo pozu kao da su slobodna bacanja, sa obe ruke na kolenima a vreme ističe, katastrofa.

Faul malo sutra

pre 6 godina

Nije im svirao tehnicke u prvom poluvremenu pa samim tim sumnjam da bi bilo svrhe ici na dva poena jer i onako su nam ubili Feldina,Omica i Rocestija po rukama ali ne znam cemu sluzi da se pogleda snimak kad oni to veceras nisu nijednom uradili!?

QQLELE

pre 6 godina

Pa zar Feldin nije ostao sam i sutirao za tri poena, onda Lesor.

Draggan

pre 6 godina

Ma da Covicu, drmali su konstrukciju, igrali 5 na 3, strasno sta su vam radili.

bubasvaba

pre 6 godina

Covicu navijac sam zvezde i neslazem se stobom jer daste bar slobodna bacanja ubacili 70% pobeda je vasa u oba poraxa to je NEZNANJE I TACKA .To je COVICU isto kao kad ti odes u restoran i porucis toplo predjelo neku corbu i konobar ti forleguje umesto u tanjir ZVRAT i ti bi popizdeo a kad se vidi ko je koliko placen konobaeva greska je manja .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija