• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2018

12:14

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA OSTALA BEZ TITULE I EVROLIGE! Ivanović posle drame srušio crveno-bele!

Crvena zvezda

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA OSTALA BEZ TITULE I EVROLIGE! Ivanović posle drame srušio crveno-bele!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti i u četvrtoj utakmici finalne serije ABA lige - 77:73

Budućnost je prvi put u klupskoj istoriji osvojila titulu u regionalnoj ligi! Crveno-beli nisu uspeli da naprave brejk i vrate seriju u Beograd.

Tokom celog meča je viđena rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na kraju se crveno-beli grešili u ključnim trenucima.

Tejlor Ročesti je pri rezultatu 70:70 izgubio loptu, potom je i Branko Lazić šutirao iz veoma teške pozicije, a sve to je surovo kaznio Nikola Ivanović, koji je u finišu sa šest poena doneo pobedu domaćem timu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je nemanja Gordić sa 18 poena, pratio ga je Ivanović sa 17, a 14 je dodao Filip Barović.

Sa druge strane, u Zvezdi je najefikasniji bio Tejlor Ročesti sa 14 poena, Alen Omić je dodao 12, a po 11 su ubacili Ognjen Dobrić i Džejms Feldin.

Ovu finalnu seriju su obeležile i velike sudijske greške na štetu Crvene zvezde, zbog kojih je predsednik ovog kluba Nebojša Čović čak najavio da crveno-beli neće igrati četvrtu utakmicu.

BUDUĆNOST - ZVEZDA 77:73 (22:15, 14:23, 24:19, 17:16)

Dvorana: "Morača". Sudije: Radović, Pukl, Petek.

BUDUĆNOST: Ivanović, Su. Šehović, Dolman, Barović, Se. Šehović, Gordić, Ilić, Z. Nikolić, Gibson, Popović, Lendri, D. Nikolić.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Omić, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

UŽIVO:

Četvrta četvrtina:

Barović je pogodio dva penala, a potom dve velike greške crveno-belih u napadu što Ivanović kažvanja - 74:70. Potvrdili su pobedu gosti sa penala - 77:73.

DOBRIĆ! TROJKA! Zvezda vodi, tajm-aut Džikića - 68:70!

Trojka Feldina, koji je potom upropastio dva sledeća napada, ali Budućnost to nije kaznila. Potom i zakucavanje Omića - 68:67. Dva minuta do kraja.

Nepovezana igra na obe strane, a to više odgovara domaćinu, koji je u prednosti. Još pet minuta do kraja utakmice.

Serija faulova na obe strane i Budućnost penalima čuva prednost - 68:63.

Lazić poenima otvara poslednji deonice, odgovorio je Popović, a onda i koš Gordića - 64:59.

Budućnost VOLI

Treća četvrtina:

Proključala je "Morača" posle trojke Ivanovića, ali je brzo utišao Ročesti, koji je odgovorio na isti način - 58:57. Za kraj treće deonice dva penala je pogodio Ivanović - 60:57.

Barović u ovim trenucima glavni igrač Budućnosti, vezao je sedam poena i doneo prednost domaćinu - 55:54.

Sada nalet Budućnosti, koja je posle trojke Popovića prišla na tri poena zaostatka i Alimpijević je zatražio tajm-aut - 48:51. Još tri i po minuta do kraja treće deonice.

Ipak, vezala je Zvezda dva koša što je razbesnelo Džikića, koji je zatražio tajm-aut - 41:49.

Mogla je Zvezda do ubedljivije prednosti, nesprtska je svirana Gordiću, ali je Omić promašio oba bacanja, a potom nije iskorišćen ni naredni napad, što je Gordić kaznio - 41:45.

Zvezda sa dve trojke počinje drugo poluvreme, ali Lazić pravi četvrti faul i to će biti problem za ekipu Dušana Alimpijevića - 39:45.

Budućnost VOLI

Druga četvrtina:

Feldin je ubacio trojku posle koje je Džikić zatražio tajm-aut. Gordić je u sledećem napadu faulira i bio je polovičan, a Enis je pokušao posle prodora uz zvuk sirene, ali nije bio precizan - 36:38.

Igra se koš za koš u finišu prvog poluvremena - 35:35.

Serija Crvene zvezde 10:2, posle koje gosti prvi put vode na ovom meču (31:30). Omić i Enis su najzaslužniji.

Odgovorila je Budućnost serijom 6:0, a dodatni problem za Zvezdu su tri lične greške Branka Lazića - 28:21. Tajm-aut je zatražio Alimpijević.

Zvezda odlična na početku druge deonice, serija 6:0 posle koje je Aleksandar Džikić zatražio tajm-aut - 22:21.

Prva četvrtina:

Konačno je proradio šut crveno-belih, najpre Ročesti, a onda i Janković - 18:15. Međutim, odgovaraju domaći preko Gordića i Lendija - 22:15 na kraju prve deonice.

Serija Budućnosti 5:0 posle koje Alimpijević traži tajm-aut - 16:9. Nikolić je sa penala nastavio seriju domaćeg tima, Zvezda veoma loša u napadu - 18:9.

Igra se koš za koš, poeni Omića i trojka Feldina za Zvezdu, na drugoj strani koš Gordića i trojka Gibsona - 11:9.

Prvi poeni Zvezde posle tri minuta i pogodio je Ročesti. Danilo Nikolić je odgovorio trojkom - 5:2.

Nervozan početak utakmice. Pljušte promašaji na obe strane, a jedini poeni su bili sa penala - Gordić i Gibson su bili polovični - 2:0.

Počela je utakmica!

Pola sata pre početka utakmice na semaforu je i dalje bilo prazno polje na kojem je trebalo da pišu prezimena košarkaša Zvezde, prenosi Mondo.

Košarkaši Crvene zvezde su sat vremena pred početak meča izašli na teren dvorane "Morača" kako bi se zagrevali, prenosi Vijesti.me.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 6 godina

Da sudije nisu opet krive, e bas nemojte izaci na sledecu...

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija