• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

15.04.2018

18:14

SMEŠNO JE ŠTO NIKO OD PRVAKA EVROPE NIJE ŠESTA ZVEZDINA ZVEZDA! Genije: Mogao je da bude Pančev, Robi ili ja, neka ide na obraz....

Crvena zvezda

SMEŠNO JE ŠTO NIKO OD PRVAKA EVROPE NIJE ŠESTA ZVEZDINA ZVEZDA! Genije: Mogao je da bude Pančev, Robi ili ja, neka ide na obraz....

Podeli vest

Dejan Savićević, Genije iz Podgorice i aktuelni predsednik FS Crne Gore, ne može da preboli što niko od prvaka Evrope i sveta nije bio šesta Zvezdina zvezda, a prisetio se i turbulentnog dolaska na "Marakanu"

- Mogao je to da bude Pančev, jer je golgeter van serije i imao je tri vrhunske sezone. Mogao je i Robi koji je znao sve u fudbalu i bio i omladinski prvak sveta, mogao sam i ja, svejedno, jer smo bili najbolji u toj ekipi. Smešno je da niko od prvaka Evrope i sveta nije bio šesta Zvezdina zvezda. Najtrofejnija generacija u istoriji ostala je bez tog priznanja iako smo na papiru svi mi proglašeni za Zvezdinu zvezdu, što je van pameti. Međutim, ne bih o tome, neka to ide na obraz onima koji su nas zaboravili ili namerno preskočili, kako god - kazao je u intervjuu za Novosti Savićević.

U Budućnosti su bili za to da potpišem za Partizan, ja sam hteo samo u Zvezdu. I onda, poterali su nas desetoricu u JNA, tu je bio i Darko Pančev, jer su i čelnici Vardara bili partizanovciDejan Savićević

Prisetio se i dolaska u Zvezdu, koji je bio turbulentan.

- Partizan je bio klub generala, a Zvezda političara i policije. U Budućnosti su, naravno, bili za to da potpišem za Partizan, ja sam hteo samo u Zvezdu. I onda, poterali su nas desetoricu u JNA, tu je bio i Darko Pančev, jer su i čelnici Vardara bili partizanovci. Bilo je bitno da nas dvojica ne dođemo u Zvezdu, a ostalih osmorica su bili kolateralna šteta.

Ipak, obojica ste došli na crveno-beli deo Topčiderskog brda.

- Znali smo i mi za jadac. Njihova ideja je bila da obučemo uniformu i onda ne bismo mogli da potpišemo za Zvezdu. E, Dare i ja smo sačekali prvi dan prelaznog roka, potpisali i u kasarnu stigli sa zakašnjenjem od nekoliko dana.

Osvojili ste dve titule prvaka Evrope, sa Zvezdom i Milanom.

- Sigurno je teže bilo sa Zvezdom, jer Olimpik je bio jači od nas. Možda je ta utakmica u finalu bila i naša najslabija u Kupu evropskih šampiona. Ali, sreća nas je pogledala sa penala.

Za najboljeg igrača Evrope te godine izabran je Žan-Pjer Papen, a Pančev i Savićević su podelili drugo mesto.

- Naravno da mi je bilo krivo, neko od nas koji smo postali šampioni Evrope morao je da dobije to priznanje. Ko, to je već pitanje ko šta voli. Da li Pančev koji je tresao mreže kao od šale, Robi Prosinečki ili ja koji smo plenili lepom igrom... Bilo ko, samo ne Papen - jasan je Genije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 6 godina

Danasnje vreme je pokazalo da je to bila ispravna odluka tadasnjeg rukovodstva kluba. Od navedene trojice jedino Pancev zasluzuje da po svojim ljudskim i igrackim kvalitetima bude ta seata zvezda. Savicevic se deklarirao i podrzao odcjepljenje od Srbije i bio jedan od predvodnika, a Prosinecki nikada nije osjecao Srbiju kao nesto sto bi bar po majci trbao da osjeca ili cijeni. To dokazuje da je tadasnje rukovodstvo donelo dpbru pdluku.

Mile

pre 6 godina

Bravo za komentar. Dodao bih, Dejo se vratio u Zvezdu i ojadio je za polusezonu gde je na par utakmica trcao pored aut linije 20ak minuta kada bi usao. Za to je uzeo 500 000 maraka od vec siromasne Zvezde. Takav titulu Zvezdine zvezde nije zasluzio.

Zozo

pre 6 godina

Trebalo bi proglasiti ceo tim Zvezde iz 91. šestom Zvezdinom zvezdom. To bi bio pravi potez.

Ivan Smederevac

pre 6 godina

Hvala mu sto je najzad priznao da su bili i POLITICKI klub.

Mole

pre 6 godina

A nisi primetio kakav ste klub vi posaljete ljude u vojsku da bi potpisali za glodare ucenjivaci I lopovi

nikanor

pre 6 godina

Pitao bih dotičnog fudbalera da li zna koliko su godina u Zvezdi proveli Rajko Mitić, Šekularac, Džaić, Pižon, a koliko on, Pančev ili Prosinečki?

mica

pre 6 godina

Za zvezdu" Zvezde " potrbno je biti vanserijski fudbaler sa duzim stazom u klubu i kompletna licnost. Taj kriterij nemaju niti jedan od navedene trojice.

Milivoje

pre 6 godina

Koliko znam, za šestu Zvezdinu zvezdu proglašena je cela generacija koja je osvojila KEŠ. Ne bi bilo fer da se bilo ko izdvaja, a ništa manje nisu zaslužni ni Siniša Mihajlović ili Dragiša Binić, Belodedić, itd...

BobiNS

pre 6 godina

Neka Dejo bude zvezda u CG, i Prosinecki u HR, sto se tice Panceva uvek sam ga voleo. Voleo sam ja i ovu dvojicu ali neka idu svojim putem, ne mogu da se porede sa petorkom. Po meni sesta zvezdina zvezda treba da bude Dejan Stankovic.

NS

pre 6 godina

Bio je on zvezdica u Milanu. Zvezdina zvezda treba pored fudbalskog kvaliteta da bude i covek, a Savicevic je za to uskracen. DEJAN STANKOVIC je zasluzio i mozda Sinisa Mihajlovoc

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija