• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2018

07:00

ZVEZDA NE DA EVROLIGU! Čelnici kluba ubeđuju Bertomeua da ostavi crveno-bele u elitnom takmičenju!

Crvena zvezda

ZVEZDA NE DA EVROLIGU! Čelnici kluba ubeđuju Bertomeua da ostavi crveno-bele u elitnom takmičenju!

Podeli vest

Crvena zvezda još nije odustala od Evrolige i sve će učiniti da i naredne sezone igra u ovom takmičenju

Srpski košarkaški šampion u subotu je poražen od Budućnosti u Podgorici i tako je nakon tri godine dominacije na Jadranu ostao bez pehara u ABA ligi i mesta u evropskoj eliti.

Podgoričani su u subotu u "Morači" savladali Crvenu zvezdu 77:73 i s ukupnih 3:1 pobedili u finalu plej-ofa, što bi automatski trebalo da im donese plasman u Evroligu. Međutim, svaki evroligaš mora da ima dvoranu kapaciteta minimum 5.000 mesta, a "Morača" u Podgorici prima 4.000 prema zvaničnim podacima. Pored toga, svaki klub mora da ima budžet od najmanje četiri miliona evra, a Budućnost je dosad raspolagala sa manje od tri miliona.

Imaju jače adute

Mala hala
Ne znam kako će u podgoričkoj dvorani moći da se igra Evroliga kad je kapacitet 4.000 mestaNebojša Čović, predsednik Zvezde

Crnogorci se nadaju da će im prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu progledati kroz prste. S druge strane, predsednik Zvezde Nebojša Čović pokušaće da ubedi Bertomeua da je bolja varijanta da među evroligašima budu crveno-beli.

- Čović će pokušati da ubedi čelnike Evrolige da je i za samo takmičenje bolje da Crvena zvezda igra Evroligu nego da to bude Budućnost. I Evroligi se mnogo više isplati da je igra Crvena zvezda, tim koji već pet godina igra ozbiljnu ulogu i poseduje dve ozbiljne hale, "Pionir" i "Štark arenu", koje imaju sve uslove za to takmičenje - objašnjava naš odlično obavešteni izvor i dodaje:

- Verovatno je i čelnicima Evrolige jasno da je bolje da se mečevi igraju u Beogradu nego u Podgorici. Uostalom, Crna Gora ima jedva nešto više od 600.000 stanovnika, tri puta manje nego Beograd sam. Jasno je da je tržišno gledano za Evroligu bolje da igra Zvezda nego Budućnost.

Motiv više da zadrži mesto u eliti Čović ima zbog činjenice da je srpski šampion u finalnim utakmicama nekoliko puta žestoko oštećen sudijskim nepravdama. Čović je o tome pričao i u subotu, kada je razmišljao da njegov tim uopšte ne izađe na teren "Morače".

- U trećoj utakmici dogodila se velika krađa. Drugo, kako u flašu od litar može da stane dva litra? Ne znam kako će u podgoričkoj dvorani moći da se igra Evroliga. Zapravo, može 10.000 gledalaca da stane, nema veze što je kapacitet hale 4.000. Verovatno su to uradili kako bi se dodvorili Evroligi i pokazali da u "Morači" može da se igra elitno takmičenje - grmeo je Čović.

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA OSTALA BEZ TITULE I EVROLIGE! Ivanović posle drame srušio crveno-bele!


Tačka na glasine

Ukoliko Crvena zvezda sledeće sezone ne bude igrala Evroligu, to će biti prvi put od 2001. godine da sprski tim ne igra to takmičenje. Predsednik Budućnosti Dragan Bokan ubeđen je da će tako biti.

- Stručni štab i igrači se posle slavlja okreću obavezama u domaćem šampionatu gde branimo titulu, a mi iz rukovodstva Evroligi. U narednih nekoliko dana putujem na razgovor sa čelnicima Evrolige, pre svega sa Đordijem Bertomeuom. Već sam razgovarao s njim i očekujem da brzo stavimo tačku na glasine da Budućnost ne može da igra u Evroligi. Može i igraće - rekao je Bokan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Admiral

pre 5 godina

Hahaha.KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA. Stalno nekome nešto otimate.

Sasa

pre 5 godina

Pa kako? Tim koji ni u jednom takmicenju ne bude prvi, da ucestvuje u EL? Koliko kosta to ubedjivanje gradjane Srbije?

Dragan

pre 5 godina

Znaci sport nije bitan. Ko je bolji i ko je pobedio nije bitno? Po toj logici, Partizan je uvek morao da igra evroligu ispred zvezde. Isto ima 2 hale, br stanovnika je isti, sa razlikom da je klub tu Evropu vec osvajao igrao vise puta F4. Eeee moj čoviću, spin majstore. Dizao si frku da necete izaci na teren, pokusao si da napravis pritisak ali nije pomoglo.

Vladimir

pre 5 godina

Odlicno, onda izbaciti Zvezdu a uvesti Prokom posto poljaka ima oko 40-50 miliona.... Stidite se!

bg

pre 5 godina

covicu sto ti je ekipa izasla da igra u tako tesnoj moraci?jel si rekao da ces da povuces ekipu!te kulovske fore prodaj nekom drugome!mislio si da ce djetici da skinu gace i da ti prepuste evro ligu pa nije ovo zeleznik predgradje!idi sad sam i drmaj koseve kao sto si nekad radio!!!!!

TVOJE TE PREDGRADJE ZOVE

pre 5 godina

Buducnost je zasluzila da igra evroligu!Mutant je zasluzio da igra ali prigradsdske sportske igre! KLUB KOJI OVE GODINE NIJE OSVOJIO TROFEJ NE SME DA IGRA EVROLIGU! PA DZABA IM HALE KADA NEMAJU NAVIJACE, U FINALU NESRECNICI DELE DZABE KARTE SENDVIC SOKOVE! A O TOKU SEZONE ABA DA NE PRICAM, PA VISE NAVIJACA OKUPI INSTITUCIJA NA ZATVORENOM TRENINGU NEGO ONI NA ZVANICNOM MECU!

Nebojsa

pre 5 godina

C.Zvezda ce igrati EL , ali kao njen navijac mislim da to nije fer jer teren je merilo ko treba da igra . Da li Podgorica zadovoljava sva pravila da bi igrala u EL ??? Ne , Trebali su o tome da razmisljaju ranije . Sta ako im sad zapucaju i dodju . Njih ne zanima septembar vec sadasnje stanje .

TARAS BULJBA

pre 5 godina

Da je Cibona sampion,vi bi isli u euroligu,ovako tesko.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija