• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.04.2018

19:55

SENZACIJA U ČAČKU! Borac slomio očajnu Zvezdu!

Crvena zvezda

SENZACIJA U ČAČKU! Borac slomio očajnu Zvezdu!

Podeli vest

Uspeli su košarkaši Crvene zvezde posle "-18" da se vrate u život, ali ne i da pobede Borac utrećem kolu Superlige Srbije, Čačani su trijumfovali rezultatom 70:63

Čačani su odigrali sjajnu utakmicu protiv Beograđa, predvođeni Nikolom Pešakovićem, Markom Stojadinović i Milošem Dimićem. Vodili tokom celog dela utakmice, imali i 18 poena viška, uspeli su da zaustave nalet crveno-belih kada su prišli na "minus 3" i na kraju zabeleže veliku pobedu.  

Najefikasniji je u Borcu bio Nikola Pešaković sa 13 poena, Marko Stojadinović je dao 12, a Miloš Dimić 11. U Zvezdi je Filip Čović bio najbolji sa 18 poena, Marko Kešelj je dodao deset a podbacili su Tejlor Ročesti sa 8 i Džejms Feldin sa 3 poena. 

Borac je bolje krenuo i posle prvih 10 minuta igre imao šest poena više (23:17). Početkom druge četvrtine tu razliku su povećali na +8 , da bi je Omić i Kešelj prepolovili. Međutim, serijom 8:2 Čačani su došli do dvocifrene prednosti 33:23 sredinom četvrtine. Crveno-beli do kraja očajnom igrom nisu uspeli da pariraju raspoloženim Čačanima koji su na poluvremenu vodi rezultatom 37:26. 

Furioznom serijom 9:2 na startu streće deonice Borac je otišao na čak +18 poena - 46:28. Nije Zvezda odustajala, iako nije briljirala, pa su crveno-beli polako topili minus. Uspeli su serijom 7:2 da dođu na 48:35 preko Čovića, Kešelja i trojkom Lazića, dok su Čačani u poslednju deonici utakmice ušli sa vođstvom od 14 poena - 55:41.

Nisu ipak domaćini izdržali do kraja u istom ritmu. Zvezda je serijom 10:0, po trojku su ubacili Ročesti i Čović, došla samo na minus 3 poena - 57:54 na pet minuta pre kraja utakmice. Tu seriju je trojkom okončao Marko Marinović.

Borac je opet otišao na 6 poena više, Čović je to prepolovio trojkom, ali je u nastavku Nemanja Todorović odveo Čačane na 67:59 i Zvezda to nije uspela da stigne! 

BORAC - ZVEZDA 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22)

Dvorana: Hala kraj Morave.

BORAC: Stojadinović 12, Čarapić 5, Balaban 2, Dimić 11, Radulović 6, Pešaković 13, Prlja 6, Gavrilović, Todorović 6, Marinković 6. 

CRVENA ZVEZDA
: Ročesti 8, Lazić 3, Janković 7, Dobrić, Feldin 3, Kešelj 10, Čović 18, Omić 8, JOvanović, Davidovac 3, Lesor 3, Radanov.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija