• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

25.04.2018

21:51

VLADIMIR CVETKOVIĆ ZA INFORMER: Zvezdi je potreban iskusniji trener od Alimpijevića!

Crvena zvezda

VLADIMIR CVETKOVIĆ ZA INFORMER: Zvezdi je potreban iskusniji trener od Alimpijevića!

Podeli vest

Košarkašima Crvene zvezde potreban je mnogo iskusniji trener od Dušana Alimpijevića (32), kaže za Informer legenda crveno-belih Vladimir Cvetković

Ekipa s Malog Kalemegdana ove sezone je ostala bez trofeja u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, samim tim i bez plasmana u Evroligu, a u utorak je poražena od čačanskog Borca (70:63) u Superligi Srbije.

Alimpijević je početkom sezone preuzeo tim nakon odlaska Dejana Radonjića, koji je sa crveno-belima tri godine zaredom osvajao ABA ligu i prvenstvo Srbije. Mladi stručnjak je pre toga vodio FMP, Spartak i Vojvodinu.

Slabija ekipa

Prema Cvetkovićevim rečima, više je nego očigledno da Alimpijević nije još dovoljno sazreo da bi mogao da vodi ekipu sa šampionskim ambicijama.

- Zvezda je trenutno u blagoj krizi, ali verujem da će se izvući. Predsednik Nebojša Čović će to uspeti da sredi, izlazio je on i iz gorih situacija, pa tako će i iz ove. Objektivno, tim je slabiji nego ranije. Došao je relativno neiskusan trener i normalno da je došlo do pada, ali to nije ništa tragično - ističe Cvetković i dodaje:

Sačekajte ga
Alimpijeviću nije bilo lako, ali je pokazao da ima veliki potencijal
Dragan Kapičić, legenda Zvezde

- Međutim, ako pričamo o budućnosti, mislim da bi Zvezda trebalo da ima jačeg trenera. To im je neophodno. U svemu mora da bude jači, i po iskustvu, a i po rezultatima koje je ostvario u karijeri.

Poraz od čačanskog Borca pokazao je da Zvezda više ne može da bude sigurna ni u osvajanje domaćeg prvenstva. Cvetković ipak veruje da će se crveno-beli dokopati trona, uprkos svemu.

- Ne verujem da će titula prvaka Srbije biti dovedena u pitanje. Zvezda je mnogo bolja od svih ostalih ekipa, a kiks se desi svakom timu u svakom sportu. Nije to ništa strašno. Biće oni ponovo prvaci - poručuje Cvetković.

Starsportphoto©

Za razliku od Cvetkovića, drugi legendarni košarkaš Zvezde Dragan Kapičić veruje u Alimpijevića.

- Nije lako voditi Zvezdu kroz Evroligu i nositi se sa velikim trenerskim imenima, ali to je bila dobra škola za Dušana. On je pokazao da ima veliki potencijal. Alimpijević će, ako ostane, biti mnogo sigurniji narednih godina - objašnjava Kapičić.

Imaju sistem

Crveno-beli će naredne sezone igrati Evrokup, a Kapičić je uveren da to neće uticati na stabilnost kluba.

- Zvezda ima ozbiljnu strukturu, ima sistem koji pokazuje da može dobro da funkcioniše. A sve što se desilo ove sezone je samo faza i proces stabilizacije novog tima koji će narednih sezona ostvarivati velike rezultate - kaže Kapičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija