• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2018

18:14

ALIMPIJEVIĆ PONUDIO OSTAVKU, uprava Crvene zvezde je odbila i pružila podršku treneru

Crvena zvezda

ALIMPIJEVIĆ PONUDIO OSTAVKU, uprava Crvene zvezde je odbila i pružila podršku treneru

Podeli vest

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ponudio je ostavku, ali je urpava kluba odbila i pružila podršku mladom stručnjaku

Crveno-beli su se saopštenjem oglasili o aktuelnim dešavanjima u klubu, kao i o pričama da će Alimpijević biti smenjen.

- Na sednici su članovi predsedništva informisani o ponuđenoj ostavci prvog trenera seniorskog tima KK Crvena zvezda mts Dušana Alimpijevića, koju je ponudio iz moralnih razloga, nakon finalne serije plej ofa ABA lige, koja je jednoglasno odbijena, i data je puna podrška treneru - navodi se u saopštenju Zvezde i dodaje:

- KK Crvena zvezda takođe obaveštava javnost, da je na sedmoj sednici predsedništva koja je održana u četvrtak 26.04.2018. godine napravljena detaljna analiza nakon utakmice 3.kola Superlige u Čačku, a predsedništvo je takođe na ovoj sednici, dopunilo sve podatke i informacije u vezi svega što se događalo na dve finalne utakmice u Podgorici, ali i u vezi najnovijeg napada „neprincipijelne koalicije" koji se dogodio sa neistinitim informacijama u vezi navodne smene trenera prvog tima.

Sistem KK Crvena zvezda je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlostSaopštenje KK Crvena zvezda

Bez obzira na sve događaje koji nemaju veze sa terenom, zaključak je da je prvi tim KK Crvena zvezda mts odigrao u Čačku možda i najlošiju utakmicu ove sezone, koja se može nazvati samo jednim imenom - sramota i nedopustivo za KK Crvena zvezda.

Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmice Superlige Srbije, je nedopustivo. Zbog toga su unutar kluba povučeni određeni potezi i disciplinske mere, i pored činjenice da smo svesni da je ceo takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici, i nepravdi koje su nam tamo nanete. 

Sistem KK Crvena zvezda je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavala očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu, stalno napredovali.

Na početku ove takmičarske godine,  je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne "neprincipijelne koalicije" pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone.

Predsedništvo KK Crvena zvezda se zahvaljuje predsedniku KK Budućnost VOLI Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskrenoSaopštenje KK Crvena zvezda

Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima.  U julu mesecu 2017godine upozorili smo da ulazimo u period koji će biti ispunjen usponima i padovima, jer je kompletan seniorski pogon doživeo brojne kadrovske promene. KK Crvena zvezda mts neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča, i kakva se sve medijska "spinovanja" na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba.

Zato sada klub poziva sve da pokažu svoju privrženost Crvenoj zvezdi i podrže ovaj tim, jer bi svi zvižduci i loša atmosfera, koliko god bili opravdani gledajući partiju u Čačku, značili i svojevrstan uspeh za one koji su nam, ne računajući naše greške kojih je bilo, značajno "pomagali" stvarajući afere, "slučajeve" i sve situacije, poput najnovije. 

Predsedništvo KK Crvena zvezda se zahvaljuje predsedniku KK Budućnost VOLI Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskreno. KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli celog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke - zaključuje se u saopštenju kluba sa Malog kalemegdana


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
a kako se zavrsio derbi

pre 5 godina

Ово првенство ЈОШ НИЈЕ ГОТОВО. Пишите наравно ,,непристрасно" да помогнете Звезди када се све заврши. Успут питање како се завршио женски дерби ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН! Немојте да се стидите, објавите резултат.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija