• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.04.2018

21:02

(VIDEO) PEŠIĆ JE REKORDER SRBIJE! Zvezdin špic preskočio tandem Partizana

Crvena zvezda

(VIDEO) PEŠIĆ JE REKORDER SRBIJE! Zvezdin špic preskočio tandem Partizana

Podeli vest

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić postao je novi rekorder Superlige po broju postignutih golova u sezoni

Špic crveno-belih je u Kruševcu postigao svoj 25. gol ove sezone u prvenstvu, čime je nadmašio bivše igrače Partizana, Leonarda i Uroša Đurđevića, koji su prošle godine bili najbolji strelci lige sa po 24 pogotka.

Srećni smo zbog titule. Zadovoljan sam celom sezonom. To što sam dao najviše golova i što sam rekorder Superlige nije najvaznije. Ipak, znači mi, jer svako voli da ima i individualna dostignuća. Taman sam izašao zbog glave i šef mi je rekao da ne moram da se vraćam, ali sam hteo. Kao da sam predosetio, bio je penal. Bog mi je vratio - rekao je Pešić novinarima po završetku utakmice u Kruševcu (2:0).

Pošto su ostala još tri kola do kraja sezone, napadač Crvene zvezde će pokušati da obori još neke rekorder. Najviše golova u našoj ligi od raspada velike Jugoslavije postigao je Savo Milošević, koji je u sezoni 1994/95. bio strelac 30 puta.

Apsolutni rekorder je Darko Pančev, koji je kao napadač Zvezde u legendarnoj sezoni 1990/91. postigao 34 gola u prvenstvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija