• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.05.2018

17:24

IGRAO IGRICU, ZABORAVIO NA MEČ, JURIO KAO MANIJAK, UDES....Neverovatna priča Igora Rakočevića!

Crvena zvezda

IGRAO IGRICU, ZABORAVIO NA MEČ, JURIO KAO MANIJAK, UDES....Neverovatna priča Igora Rakočevića!

Podeli vest

Legendarni srpski košarkaš Igor Rakočević otkrio je fanovima na Instagramu neverovatnu priču sa početka karijere, kada je zbog video igrice zaboravio na utakmicu, pa je žureći napravio udes i to nije sve 

Rakočević priznaje da je bio zaluđen igricom NBA live 97, toliko da ga je otac pola sata pre početka utakmice podsetio na meč. 

Jurio je automobilom do "Pionira" u udesu povredio prst, naljutio trenera, ali ipak odigrao sjajno drugo poluvreme. Priča naravno ima poentu!

Ja sedam kao pokisao na klupu, saigrači me gledaju kao da nisam normalan, a ja, da ima neka rupa u parketu bih najradije propao tu zauvek. Što je najgore, molim Boga da me ne ubaci u igru jer mi je blokiran prst na ruci, ne mogu ni da driblamIgor Rakočević, legendarni košarkaš Zvezde

Davne verujem 1997. godine, tek sam ušao u prvi tim Crvene uvezde, i igrali smo neku, doduše nebitnu utakmicu u 18.00 u hali Pionir. U tom periodu sam bio do te mere opsednut video igrama da često nisam po celu noć spavao igrajući... Jedna od tih igara je bila NBA Live 97. I tako drugar i ja igramo, ja totalno zaboravim da igram utakmicu, ulazi otac u sobu i u 17.33 kaže, "je li bre, je l' tebi utakmica u 6?" Ja munjevito jurcam u svoj prvi auto (stara poluraspala Ford Fiesta, frizirana na 55 konja) i jurim kao manijak do hale - napisao je na Instagramu Rakočević.

Jureći do hale "Pionir" prošao je kroz crveno, napravio udes, srećom niko nije bio teže povrede.

- Pretposlednji semafor prolazim na debelo crveno i pravim ozbiljan sudar, udaram u auto koji se okreće 2 puta oko svoje ose i udara o živu ogradu. Srećom bez povređenih a vozač udarenog auta me "pušta" da otrčim na utakmicu uz obećanje da ću mu platiti štetu posle utakmice. Moj auto sam ostavio na sred ulice, koji je posle odneo pauk. Od udarca, šoka i stresa, domali prst na desnoj šuterskoj ruci mi se oduzeo i ne mogu da ga pomerim! Stižem na početak utakmice, trener ne da neće da priča sa mnom, neće ni da me pogleda. Ja sedam kao pokisao na klupu, saigrači me gledaju kao da nisam normalan, a ja, da ima neka rupa u parketu bih najradije propao tu zauvek. Što je najgore, molim Boga da me ne ubaci u igru jer mi je blokiran prst na ruci, ne mogu ni da driblam.

starsport

- Kakvu sam agoniju u glavi preživljavao.. "Znači sad moram da promenim ruku i da šutiram levom. Ok, posle godinu dana dovešću je na nivo desne, a sutra na treningu ću "kao" da se požalim na prst. Jezivo!

Anegdote iz karijere Epizoda 2: Davne verujem 97me godine, tek sam usao u prvi tim Crvene Zvezde, i igrali smo neku doduse nebitnu utakmicu u 6pm u hali Pionir. U tom periodu sam bio do te mere opsednut video igrama da cesto nisam po celu noc spavao igrajuci ... Jedna od tih igara je bila NBA Live 97... i tako drugar i ja igramo, ja totalno zaboravim da igram utakmicu, ulazi otac u sobu i u 5.33pm kaze, 'jeli bre, jel tebi utakmica u 6'? Ja munjevito jurcam u svoj prvi auto (stara poluraspala Ford Fiesta, frizirana na 55 konja) i jurim kao manijak do hale....pretposlednji semafor prolazim na debelo crveno i pravim ozbiljan sudar, udaram u auto koji se okrece 2 puta oko svoje ose i udara o zivu ogradu...srecom bez povredjenih a vozac udarenog auta me 'pusta' da otrcim na utakmicu uz obecanje da cu mu platiti stetu posle utakmice...moj auto sam ostavio na sred ulice koji je posle odneo pauk....od udarca, shoka i stresa, domali prst na desnoj (suterskoj ruci) mi se oduzeo i ne mogu da ga pomerim!! Stizem na pocetak utakmice, trener ne da nece da prica sa mnom, nece ni da me pogleda...ja sedam kao pokisao na klupu, saigraci me gledaju kao da nisam normalan, a ja da ima neka rupa u parketu bih najradije propao tu zauvek...Sto je najgore, molim Boga da me ne ubaci u igru jer mi je blokiran prst na ruci, ne mogu ni da driblam...kakvu sam agoniju u glavi prezivljavao...'znaci sad moram da promenim ruku i da sutiram levom, ok, posle godinu dana dovescu je na nivo desne, a sutra na treningu cu 'kao' da se pozalim na prst...jezivo!!! Krece drugo poluvreme, trener me ubacuje u igru...ja ulazim a toliko sam izgubljen, u shoku i stresu da nemam pojma ni protiv koga igram ni koga cuvam, bez glave skroz....Dal' mi se univerzum osmehnuo ili sam imao srece ili stagod, ali meni se prstic malo otkocio i ja odigram maestralno (valjda od shoka), dam 20p za poluvreme i odigram super odbranu...Trener me nije ni pogledao i dalje, ali sutra na treningu kao malo me iskritikovao pred svima, ja priznao sta se desilo i sve bude ok....Naravoucenije....Skoro sta god da napravis ako dobro igras, oprosteno ti je :) #anegdoteizkarijere #kosarka #pionir #basketball #kkcvz #crvenazvezda #rakac8
A post shared by Igor Rakocevic #8 (@igorrakocevic8) on Apr 30, 2018 at 10:14am PDT

Želje mu nisu uslišene, ipak je morao u igru.

- Kreće drugo poluvreme, trener me ubacuje u igru. Ja ulazim, a toliko sam izgubljen, u šoku i stresu da nemam pojma ni protiv koga igram ni koga čuvam, bez glave skroz. Da l' mi se univerzum osmehnuo ili sam imao sreće ili šta god, ali meni se prstić malo otkočio i ja odigram maestralno (valjda od šoka), dam 20 poena za poluvreme i odigram super odbranu.

Dan kasnije usledilo je ribanje.

- Trener me nije ni pogledao i dalje, ali sutra na treningu kao malo me iskritikovao pred svima, ja priznao šta se desilo i sve bude ok. Naravoučenije... skoro šta god da napraviš, ako dobro igraš, oprošteno ti je - opisao je Rakočević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija