• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: borba.me

02.05.2018

14:02

ZVEZDA JE VELIKA, ALI NEMA REVOLVERAŠE, JAVNE KUĆE...Čović odgovorio Bokanu: Nisi video Tita, video si Bertomeua!

Crvena zvezda

ZVEZDA JE VELIKA, ALI NEMA REVOLVERAŠE, JAVNE KUĆE...Čović odgovorio Bokanu: Nisi video Tita, video si Bertomeua!

Podeli vest

Predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović ocenio je da su iznošenje neistina i laži Dragana Bokana dostigle svoj vrhunac, neumesnim i neargumentovanim odgovorom i lokalnim medijima 

Da li "nošen gasom“ ili lažnim osećajem veličine, priznajem, očekivao sam više nakon dvodnevnog razmišljanja u koje se upustio DB. Međutim, nigde argumenata, ili stava nekoga ko vlada "materijom“. Na kraju, samo gomila poštapalica i floskula - kazao je Čović za portal Borba.

- Veruje da se i javnost u regionu, “za čiju se košarku tako "brine“ ovaj neuki čovek sa meteorskim usponom u lokalnoj hijerarhiji, lepo zabavlja, ali sam naučen tako, a i ovlašćen od strane predsedništva kluba, kao prvi čovek, ali i lično pomenut od strane DB više puta, da nekome takvog "renomea“ koji uz to i obmanjuje javnost – ne mogu i neću da prećutim.

- Dok sam se ja bavio košarkom na ovaj ili onaj način, kao igrač, predsednik klubova, nacionalnog saveza i to nekada zajedničke države, koji iza sebe ima plejadu reprezentativaca, tri hale, juniorske prvake Evrolige, itd… ti si stvarao nadimke "magacioner“ ili „piljar“. Dobio si ih u svojoj sredini, nisam ih ja izmislio. O tome ko živi za košarku ili od nje, ne bih dalje, jer ne zaslužuje(š) komentar. Verujem da su ti donedavno objašnjavali šta su "tri sekunde u reketu“ , silazna putanja, ko igra koju poziciju, zašto neko mora van igre sa pet ličnih grešaka itd… Zato ne znam, i nadovezao bi se na floskulu "da ćete se boriti za razvoj košarke u regionu“ zašto si „razvijajući košarku“ u regionu napravio "doček“ sudijama već na aerodromu, zašto ste iste "posetili“ i u svlačionici na poluvremenu treće utakmice, zašto ste angažovali i držite još od 2010.godine pojedince (sudije) u šaci raznim prostitutkama, i sve ono što već dobro znaš da ste radili, ali vam savest nije mirna – najprije da svi ti marifetluci ne dođu do Evrolige - rekao je Čović.

BUDUĆNOST ODGOVORILA ČOVIĆU: N.Č. baš ne može da preboli poraz!

Dodaje u istom dahu da DB nema razloga da se boji NČ, “nisam ja taj koji bi Vam kao predsednik KK Crvena zvezda  uzimao ili oduzimao učešće u Evroligi”.

Ovo nije sramota kluba koji predstavljam, ni moja lično, već tvoja. Kao i nerazumevanje da jedna ličnost nije klub. Crvena zvezda će biti velika i kada ne budem bio predsednik tog kluba. Međutim, tvoja sramota je još veća jer se time hvališ, pa je to očigledno stiglo i do nekoga, kome se baš ne sviđaju metode kojim ste došli od "uspeha“. Ne bih baš i da mi ti objašnjavaš kakva su pravila Evrolige, verujem da je put u Barselonu bio istinska inspiracija, od prvog ulaska u sedište "Evrolige“ preko rečenice "dobrodošli“ do sastanka sa prvim čovekom Evrolige. Nisi video Tita, video si Đordija Bertomeua! - kaže Čović.

Public

Prvi čovek pita i da li kao neko ko pati od lažne "veličine“ ili od straha da se ne sazna još nešto, poput mesta gde se slavilo (a slavlje i dekor bili pripremljeni još pre treće utakmice) ili ko su imenom i prezimenom ljudi koji su kidisali na igrače i delegaciju Crvene zvezde, a nose "epitet“ uglednih građana Crne Gore, ti bi da prekineš svaku raspravu.

- Žao mi je DB, ne raspravljaš se ti samnom, već si uveo u sukob dva kluba. Cena vašeg "uspeha“ je prevelika za košarku u regionu i to ćeš tek videti. Isuviše sam prošao u košarci da me "boli“ neki poraz. Smeta mi nepravda i činjenice da se ova finalna serija rešavala po aerodromima, kafanama, sudijskim svlačionicama i javnim kućama. Shvatićeš za jedno 20 godina, ako ostaneš u košarci, jer kako reče "ti za nju živiš“. Pošto bi i time da se bavite, i to radite već neko vreme, tj. kadrovišete i rušite po Beogradu ovu upravu KK Crvena zvezda preko raznih mešetara i „satelita“, i za to znamo, onda moramo i da posmatramo sve "pohvale“ Crvenoj zvezdi kao velikom klubu – kao krajnje licemerne i lažne. Mi znamo da smo veliki klub, kao što znamo i da nam budžet nije mnogo veći od Vašeg, ali nemamo niti revolveraše, ekipe za pritisak sa dugim i kratkim cijevima, i javne kuće gde bi prvo "nameštali“ a onda i namirivali pojedine sudije - poručuje Čović.

Svi stavovi koje je izneo  kao predsednik KK Crvena zvezda su usaglašeni na predsedništvu kluba.

Da sam se lično oglašavao imenom i prezimenom, i odgovarao na ove gluposti i neistine, bili bi neuporedivo gori. Od tvog košarkaškog "opismenjavanja“ na prvom sastanku nove ABA lige, pa nadalje… Zato vas na kraju ispred kluba koji predstavljam, molimo da prestanete da zamajavate i zvezdašku i celokupnu košarkašku javnost u Srbiji, jer je ovde svima jasno šta se dešavalo u Podgorici. Ako nekome nije jasna razmjera ove prevare, tek će biti. To je naša obaveza na prvom mestu prema milionskoj armiji zvezdinih navijača, za početak - zaključio je Čović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 5 godina

Covic je sramota naseg sporta. Ko god pobedi Zvezdu na meti je uvreda ovog coveka. Sad se vidi koliko je Vujosevic bio u pravu. Ovo je sistem njegovog rada i opstanka, posle poraza zatruje odnose, kao Zvezda je pokradena, zatim krece prepucavanje gde svako brani svoj klub, a on se na kraju izvuce bez polaganja racuna za neuspeh.

Steva

pre 5 godina

Vreme je da srpski klubovi napuste ABA ligu i konacno oforme jednu zdravu srpsku kosarkasku ligu sa 8 dobrih klubova.

bubasvaba

pre 5 godina

Covicu koliko slobodnih bacanja ste promasili u finalu ABA lige ????to po meni dodje kao kad odes na rucak u restoran i konobar ti forleguje supu ZAVRAT umesto u tanjir. A po visini primanja tvojih kosarkasa i konobara manja je greska konobara .

straja

pre 5 godina

Mene je moj otac ucio..."ne diraj g....da da.....ospodu,pa nece ni da smrde"!!A inace sto se ne kaze javno odakle duva vetar!?Ovako ja misli da je za sve kriv "Pera sto odmah nije otisaao u policiju....".

Galileo

pre 5 godina

Tako zvuci kada Covic prica o postenju. Mislim, mora li bas on uvek da se nadje pozvanim da prica na tu temu, bez da pocrveni.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17