• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2018

20:14

ŠIPTARI NE DAJU ZVEZDI NA KOSOVO! Srpskom šampionu zabranjeno da dođe u Gračanicu!

Crvena zvezda

ŠIPTARI NE DAJU ZVEZDI NA KOSOVO! Srpskom šampionu zabranjeno da dođe u Gračanicu!

Podeli vest

Fudbalski savez lažne države Kosovo zabranio je šampionu Srbije Crvenoj zvezdi da odigra prijateljsku utakmicu u Gračanici

Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene zvezde trebala je da se odigra u sredu 9. maja, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici za odeljenja pedijatrije.

Ipak, kako prenosi Radio Gračanica, Fudbalski savez lažne države Kosovo zabranio je Zvezdi gostovanje u Gračanici.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je to velika sramota Prištine i onih koji ne daju da se odigra humanitarna utakmica za porodilište.

- Oni ne daju da se igra prijateljski revijalni meč ne reprezentacije, nego Crvene zvezde koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji saglasni u osudi toga, ovo ne može da prođe bez reakcije međunarodne zajednice - rekao je Đurić za RTS.

Generalni sekretar fudbalskog saveza lažne države Kosovo Fadilj Vokri smatra da bi ta utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, kao i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je za RTV Gračanica da ne razume ovakav potez predsednika FSK.

Niko nije očekivao ovakav odgovor od Fadilja Vokrija, s obzirom na to da je i sam sportista, odnosno fudbaler. Jedna humanitarna, revijalna utakmica koja bi pomogla našem porodilištu u Gračanici je odbijena, naš zahtev je odbijen, a razlog odbijanja nije opravdan i nikakve dokaze nismo dobili, koji bi potvrdili da su razlozi odbijanja rasistički ili politički povici koji nisu u skladu sa sportskim događajem - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, opština je tražila dokaz zbog koga bi zabrana bila opravdana, ali nije ga dobila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ARiki

pre 5 godina

Što Amerika zamisli Šiptari govore. OLOŠI i jedni i drugi.

Boris

pre 5 godina

Pa dobili su uputstva od izaslanika EU da Srbiju nateraju na priznanje, ovakvih ekcesa će biti sve više. Treba vratiti istom merom.

Alex

pre 5 godina

Zabraniti Prištini da igra u Jagodini, jel to?

mica

pre 5 godina

To je posledica predaje severnog dela kim pod upravu Pristine. Nasi politicari nisu dorasli trenutku koji je potreban zemlji. Posledice su vidljive.

Zoran Đurđević

pre 5 godina

Pa samo se u Informeru iznenađuju sa ovakvim i sličnim odlukama vlade u Prištini. Prestanite da budete zaslepljeni

Giša

pre 5 godina

Šta neda neka krene 50000 hiljada delija pa da vidimo ti vojsku koja će njih zaustaviti.Pardon oni znaju samo divljati u bg i duboko u sredini Srbije

Ante

pre 5 godina

Žalostno, Srbija se ništa ne pita niti može bilo šta uraditi protiv Kosova, završena stvar!! Verovatno da će Srbija pod pritiskom EU, Amerike i većine zemalja priznati Kosovo i sklopiti mir, ekonomske i diplomatske odnose kao sa Slovenijom i Makedonijom!

Alex

pre 5 godina

Lažna država a zabranila šampionu Srbije da igra utakmicu na srpskoj zemlji. Šta je laž?

Srbin iz Srbije

pre 5 godina

Zato za gostovanje Partizana na Kosovu ,ne bi bilo nikakvih problema.Fadilj Vokri je njihova legenda, a tu su i Šalja,Prekazi,Sadriu,Nuhi...

gago m

pre 5 godina

Kao ni gostovanje CZ u Tirani ... ko nekada a vreme "srbende" Krcuna ha,ha,ha

Ljubo

pre 5 godina

Siptari nam po jugu Srbije rade sto hoce ,oni dolaze ,odlaze ,jos samo da prelome i odlome i taj deo nase Srbije .?!....mi smo preplaceni na ," naivnost".

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija