• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sport klub

08.05.2018

21:39

ALIMPIJEVIĆ ŽALI SAMO ZBOG JEDNE STVARI: Sve je u životu kako treba, samo nije kako mi hoćemo!

Crvena zvezda

ALIMPIJEVIĆ ŽALI SAMO ZBOG JEDNE STVARI: Sve je u životu kako treba, samo nije kako mi hoćemo!

Podeli vest

Bivši trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da žali zbog samo jedne stvari posle rastanka sa crveno-belima - što nije osvojio trofej

Poraz od Mega Bemaksa bio je kap koja je prelila čašu, i trenutak kada su Crvena zvezda i Dušan Alimpijević prekinuli saradnju.

Samo dan posle otkaza, Alimpijević je sumirao sve što je urađeno, kao i ono što nie urađeno za vreme njegovog mandata na Malom Kalemegdanu.

- Crvena zvezda u svakom slučaju, u svakoj biografiji, donosi mnogo više nego što bilo ko može da donese njoj. Ona je dovoljno velika da šta god uradili za nju nije dovoljno da bi se jedan tako veliki klub ispoštovao. Mislim da je stručni štab na čelu sa mnom, ove sezone odradio mnogo teških stvari, za koje smo znali da će biti teške, naporne i mučne. Jedina žal koja je ostala jeste to što odlazim iz Crvene zvezde bez onog najvećeg pečata, a to je osvajanje titule. Mnogo mi je žao zbog toga jer nas je samo jedna lopta, jedno zakucavanje delilo od te priče. Ipak, postoje stvari koje mi niko ne može oduzeti, a to je neprocenjivo iskustvo koje sam dobio ove godine u Evroligi, pobeda u Madridu protiv Reala i to što su me tri puta proglasili za trenera kola u Evroligi  - rekao je Alimpijević u intervjuu za Sport klub.

Postoje stvari koje mi niko ne može oduzeti, a to je neprocenjivo iskustvo koje sam dobio ove godine u Evroligi, pobeda u Madridu protiv Reala i to što su me tri puta proglasili za trenera kola u EvroligiDušan Alimpijević

On je prokomentarisao i prvi važan poraz u sezoni, u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana, kao i to da li se to kasnije pokazalo kao ključni momenat u sezoni.

- Pre Kupa se dogodilo nešto nestvarno. Mi smo u decembru i januaru stigli do svoje najbolje košarke, onako kako je to i trebalo da bude. Trebalo je da se slegnu neke stvari i konačno je to profunkcionisalo na pravi način. Pre samog odlaska na Kup smo imali sjajnu seriju, a to je FMP na strani, Armani kod kuće i Zadar takođe na domaćem parketu. Onda se dogodio taj odlazak na Kup, koji je jednom greškom i neozbiljnošću prošao tako kako je prošao.

Alimpijević se osvrnuo i na učinak stranaca u odlučujućim mečevima za osvajanje trofeja.

- To je malo komplikovanija priča od toga da se samo stavi "etiketa" bilo kome od igrača ili bilo kome od nas, počevši od mene. Ne bih pravio takvu vrstu analize, niti stavljao bilo koga u taj položaj. Nažalost, imao sam to iskustvo da sam od samog starta prolazio kroz te stvari kada vas neko etiketira jer tako misli da treba, a nema pravu i jasnu sliku svega što se događa.

On je potom govorio i o famoznoj finalnoj seriji ABA lige.

- Prvo, ne mislim da je Zvezda u samom finalu igrala mnogo lošu košarku. Ima onaj ružni statistički podatak koji apsolutno ništa ne govori - da je u te četiri utakmice od kojih je Zvezda izgubila tri, a dobila samo jednu bio samo jedan poen razlike. Ne mislim da smo igrali lošu košarku, ali je ekipa pokazala da može da igra i bolje tokom sezone - istakao je Alimpijević i dodao:

Zvezda osvaja Superligu

Crveno-beli tim će do daljeg sa klupe predvoditi Milenko Topić, a trener Alimpijević veruje da će njegov bivši pomoćnik moći da odvede Zvezdu do prvog trofeja ove sezone.
- Mislim da Zvezda može da osvoji prvenstvo. Kada se sve sabere, Zvezda ima najveći košarkaški kvalitet. Neće se u vetar baciti 30 kola Evrolige, niti sve ono što smo prošli kroz ABA ligu, pa čak i ta finalna serija, koja je bila jedno veliko iskustvo. Mislim da će igrači kad-tad moći da naplate sve to kroz ovaj KLS. Na kraju, iznad svega želim da Zvezda uzme tu titulu - rekao je Alimpijević.

- Sebi sam kao najveću zamerku uzeo to što u finalu ABA lige igrači nisu bili na vrhuncu samopouzdanja. I sada se to nastavilo. Ja sam zbog toga imao jednu ljudsku, moralnu i trenersku obavezu da posle ABA lige dam ostavku, zato što nisu igrači bili na vrhuncu svog samopouzdanja. Zašto se to desilo... ja da imam odgovor na takvo pitanje, sigurno bih to sprečio.

Alimpijević je govorio i o ličnim emocijama nakon raskinute saradnje sa Crvenom zvezdom, koja je veliki korak u njegovoj karijeri.

- Sve je u životu kako treba, samo nije kako mi hoćemo. Sezona je išla nekim svojim krivudavim tokom. Bio sam ubeđen da ćemo se izdići iznad nekih stvari i da ćemo biti dosta pametniji i moralniji u nekim situacijama. U sezoni u kojoj sam u regularnom delu ABA lige dva derbija sa Partizanom odigrao bez dobro poznate tenzije koja je normalna za takve mečeve, u utakmicama u kojima smo nagradili sebe i navijače velikim pobedama u Evroligi, zaista sam mislio da ćemo na kraju biti uspešniji. Najjače osećanje mi je sada gorčina zbog nijednog osvojenog trofeja jer sve ovo što smo dobro uradili, a bilo je dobrih stvari, ostaće manje zapaženo jer fale trofeji. Za mene je sve ovo bilo neprocenjivo životno i košarkaško iskustvo - zaključio je Alimpijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija