• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

09.05.2018

19:29

INFORMER SAZNAJE: Filip Đorđević blizu povratka u Crvenu zvezdu!

Crvena zvezda

INFORMER SAZNAJE: Filip Đorđević blizu povratka u Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Fudbaler Lacija Filip Đorđević (30) najbliži je potpisivanju ugovora sa Crvenom zvezdom od svih igrača koje klub s "Marakane" pokušava da angažuje, saznaje Informer

Iskusnom napadaču ugovor sa rimskim klubom ističe krajem juna i već sad je slobodan u izboru nove sredine.

Đorđević je ponikao u Zvezdi, a u sezoni 2007/08. odigrao je 14 mečeva za prvi tim crveno-belih, bez postignutog gola. Posle toga je proveo sedam sezona u francuskom Nantu (194 utakmice, 68 golova), a u prethodne tri godine član je Lacija (69 utakmica, 12 golova).

Vagaju ponude

On je u Italiji zarađivao 1,5 miliona evra neto godišnje i potpuno je jasno da crveno-beli nisu u stanju toliko da mu ponude. Međutim, postoje drugi faktori koji Đorđevića privlače u Srbiju, a prema rečima našeg izvora, igrač će se izjasniti najkasnije do 15. maja.

Đorđević je želja svih u Zvezdi već mesecima i sa njim su obavljeni razgovori. Igrač ima ponude i iz Španije i Italije, ali postoji realna mogućnost da dođe na "Marakanu". Problem je što prelazni rok počinje tek 1. jula, pa se igračima ne žuri i hteli bi da vagaju malo ponude, ali dogovor je da javi do 15. maja. Zvezdi pripreme počinju 12. juna i ideja je da do tada bude oformljen tim koji će izneti kvalifikacije za Ligu šampiona - objasnio je naš izvor.

Marko Marin bi bio veliko pojačanje, ali nije realno da izabere Zvezdu pre bogatijih klubova iz Kine i SAD

U ovom trenutku na "Marakani" postoji jedino precizan spisak želja, ali ničiji dolazak nije ugovoren. Igrači traže najbolje za sebe, čekaju hoće li im se otvoriti neka bolja ponuda i ne žuri im se kao Zvezdi. 

Osim Filipa Đorđevića, na spisku želja uprave crveno-belih su i Zdravko Kuzmanović, Milan Jevtović, Dejan Meleg, Slobodan Medojević, Mariko Marin i Stefan Mitrović. Jasno je da neće baš svi potpisati za crveno-bele.

- Sa svim tim igračima su obavljeni razgovori, ali nijedna odluka nije doneta. Prerano je za to. Ipak, nijedna od ovih želja nije nerealna i velike su šanse da se većina njih i ostvari. Istina, klub ne može da plaća obeštećenja osim u izuzetnim slučajevima, ali bi slobodnim igračima dali malo jače plate - istakao je naš izvor.

Nemaju milione

Najnerealnija želja je Marko Marin, kom ovog leta ističe ugovor sa Olimpijakosom. Mada je u grčkom klubu maltene rasprodaja, Marin je imao platu oko 1,2 miliona evra neto. U ovom trenutku on ima još neke ponude i, iako je navijač Zvezde, izabraće klub koji mu ponudi najviše para.

- Marin je bio želja Zvezde i pre dve godine, ali do saradnje nije došlo. Tad je potpisao za Olimpijakos. I sad bi on bio veliko pojačanje, ali ima ponude iz Kine i Amerike. Nije realno da se srpski šampion takmiči sa onima koji mogu da izdvoje milione za obeštećenje i za platu - zaključio je naš izvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija