• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2018

09:32

(VIDEO) PUKLA "PETARDA" NA ŠAMPIONSKOM SLAVLJU! Zvezda u velikom stilu proslavila titulu

Crvena zvezda

(VIDEO) PUKLA "PETARDA" NA ŠAMPIONSKOM SLAVLJU! Zvezda u velikom stilu proslavila titulu

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u velikom stilu, sa pet komada u mreži Voždovca, proslavili su osvajanje 28. šampionske titule - 5:1

Sjajna sezona za crveno-bele je završena na veličanstven način, proslavom pred 35.000 navijača, dok su igrači još jednom pokazali zašto su najbolji u Srbiji i do vrha su napunili mrežu Voždovca.

Gol na oproštaju od kluba postigao je Mičel Donald, dok je ovacije navijača dobio i Damijen le Talek, koji je takođe odigrao oproštajnu utakmicu na "Marakani".

Fudbalski dan na najvećem srpskom stadionu počeo je proslavom titule i dodelom pehara, dok su igrači i članovi stručnog štaba izlazili na teren jedan po jedan, većina u društvu članova porodice.

"Delije" su napravile sjajan ambijent i pevale tokom svih 90 minuta. 

Crvena zvezda je pobedom zaključila najuspešniju titulu još od 1992. godine, jer je pored titule, igrala i u prolećnoj fazi Lige Evrope.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 5:1 (2:0)

Strelac: Ben u 18, Radonjić u 20, Joveljić u 51, Donald u 74. i Račić u 88. minutu za Crvenu zvezdu, a Luković u 71. za Voždovac.

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 35.000. Sudija: Majo Vujović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Le Talek (od 75. Ilić), Savić (od 58. Donald), Rodić, Račić, Jovičić, Ben, Srnić, Radonjić, Joveljić (od 58. Milijaš).

VOŽDOVAC: Čupić, Milutinović (od 56. Gavrić), Gajić, Mihajlov, Petrović, Zlatković, Ćirković, Mašović (od 67. Srećković), Luković, Duronjić, Stuparević (od 70. Pavićević).

UŽIVO:

Kraj

88'. GOL! Puče petarda na "Marakani"! Strelac je Uroš Račić, koji je posle serije promašaja u poslednje dve utakmice, najzad pogodio.

80'. Sjajan udarac Branka Jovičića, lopta je protutnjala pored stative!

75'. Ovacije za Damijena le Taleka, koji izlazi iz igre i rastaje se od navijača Crvene zvezde, pošto mu je ovo poslednja utakmica u crveno-belom dresu.

74'. GOL! Mičel Donald je postigao gol na rastanku od Crvene zvezde! Sve je uradio Nemanja Radonjić, kao na tacni uposlio Donalda, koji je sa peterca poslao loptu u mrežu - 4:1.

71'. GOL! Zvezdin igrač na pozajmici u Voždovcu Andrija Luković je smanjio na 3:1. Odličnu kontru su izveli "zmajevi", a Luković je matirao Borjana.

65'. Odmah šansa na drugoj strani, Ben je stvorio sebi šansu i šutirao, a Mihajlov je skrenuo loptu u korner.

65'. Velika greška Milana Borjana, istrčao je sa gola i promašio celu loptu, probao je Luković sa 20 metara da pogodi mrežu, ali je stigao Stojković pre linije da ispuca fudbal u polje.

60'. Umalo autogol! Gajić je probao da preseče pas Jovičića, nezgodno je zahvatio loptu i ona je u luku otišla preko prečke.

58'. Nastavlja Zvezda da napada i pored ubedljive prednosti... Šutirao je Radonjić sa distance, a Čupić je odbranio.

51'. GOL! Dejan Joveljić je doveo Zvezdu do vođstva od 3:0! Mladi špic Zvezde je možda i napravio faul nad Gajićem, ali sudija je pokazao da je sve čisto... 

starsport

Kraj prvog poluvremena.

45'. ŠANSAA za Bena! Protutnjao je kroz šesnaesterac "zmajeva", došao na tri metra o od gola, šutirao, ali je pogodio Gajića, od kojeg se lopta odbila u korner.

38'. Nova prilika za Radonjića, ali se Voždovac odbranio i na kraju samo korner.

35'. STATIVA! Kolosalna šansa za Voždovac! Mašović je izašao sam ispred Borjana, šutirao je u bliži ugao i pogodio stativu!

27'. ZICER! Stopostotna šansa za Zvezdu! Dejan Joveljić je išao sam na golmana Voždovca, lobovao ga je, ali je Ćirković uleteo i izbacio loptu preko gola u korner.

20'. GOL! Evo i drugog pogotka za samo tri minuta! Pas je poslao Račić, a Radonjić je na petercu uklizao i poslao loptu u mrežu - 2:0.

18'. GOL! Ben je doveo Zvezdu u vođstvo! Sjajno ga je uposlio Radonjić, koji je poslao loptu iza leđa odbrane Voždovca, a tamnoputi napadač je lako realizovao šansu - 1:0!

17'. Prvi udarac u okvir gola, šutirao je Srnić glavom posle centaršuta Joveljića, ali nedovoljno snažno i precizno, pa je Čupić lako odbranio.

16'. Pokušaj Srnića na asistenciju Bena, nedovoljno dobro, lopta odlazi pored gola.

10'. Još jednom Račić u prilici, ovog puta posle lopte koju je dobio sa desne strane, ali ostaje 0:0.

7'. Prva šansa na utakmici, imao je Račić. Prošao je Radonjić po levoj strani, odigrao povratnu loptu na 16 metara, a Račić je šutirao preko gola.

- Utakmica je počela sa nekoliko minuta zakašnjenja zbog dima na terenu od baklji.

- Koreografija u crveno-belom preko sve četiri tribine i dimne bombe na sve strane "Marakane" pred sam početak utakmice!

starsport

starsport

starsport

- Legendarni golgeter Zvezde Dušan Savić uručio je Aleksandru Pešiću trofej za najboljeg strelca Superlige.

- Na stadionu je oko 30.000 gledalaca.

- Titula je stigla na "Marakanu"! Fudbaleri Crvene zvezde podigli su šampionski pehar!

- Urnebes na tribinama kada se pojavio Vladan Milojević! Trener crveno-belih je napravio pravo čudo na "Marakani" ove sezone, stvorio najbolju sezonu još od 1992. godine!

- Najveće ovacije su dobili Vujadin Savić i Nemanja Radonjić!

- Izviždan je Luka Adžić! Mladi fudbaler nije prihvatio novi ugovor i pred odlaskom je u Anderleht, zbog čega je dobio zvižduke s tribina!

- Ceremonija je počela. Fudbaleri Crvene zvezde izlaze jedan po jedan, obučeni u majice "29. titula"! Crvena zvezda je rešila da danas proslavi 29. titulu, koju joj Fudbalski savez Srbije ne priznaje, jer je osvojena 1946. godine, pa je i dalje predmet spora.

- A, ovako izgleda otvoreni autobus kojim će se novi šampioni provozati kroz grad posle utakmice.

- Le Talek i Pešić su nestrpljivi da što pre podignu šampionske pehare!

- Najvatreniji navijači Crvene zvezde, grupa "delije", pozvala je sve pristalice crveno-belih da ne naprave danas nijedan incident, iako će se po gradu sretati sa fanovima Fenerbahčea, CSKA iz Moskve i Žalgirisa, koji su došli na košarkaški fajnal-for!
Jako bitna stvar je da kada krenemo, imamo na umu da je Beograd naš grad i ne sme da se desi ni jedan incident koji će da baci mrlju na ovakav Zvezdaški dan! Takođe želimo da kažemo svima da će taj dan biti mnogo turista po gradu koji su došli da gledaju košarku u Areni. Niko od tih klubova nema navijače niti nas oni interesuju dok mi slavimo našu titulu. Zato želimo da skrenemo pažnju ljudima da u šetnji kroz grad ne obraćaju pažnju na njih, ako ih uopšte bude bilo, jer nas oni ne interesuju! Želimo da se ovaj dan pamti po našoj proslavi i ni po čemu drugom! Da pokažemo koji je događaj najbitniji ovih dana za Srbiju i Beograd – stoji u saopštenju Delija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija