• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.05.2018

21:20

SAMI SVOJI MAJSTORI! Zvezda prisvojila 29. titulu prvaka!

Crvena zvezda

SAMI SVOJI MAJSTORI! Zvezda prisvojila 29. titulu prvaka!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda pripisao je sebi šampionsku titulu iz 1946. godine, piše u pamfletu koji je odeljen navijačima uoči proslave šampionske titule

Zvezda je  proslavila osvajanje šampionske titule, dodeljeni su joj pehari pred utakmicu protiv Voždovca, a navijačima je podeljen pamflet sa porukom predsednika kluba Svetozara Mijailovića koji je naveo da je Zvezda pripisala sebi titulu i da danas slavi dva trofeja, a ukupno 29. titula šampiona.

- FK Crvena zvezda u svojoj riznici ima mnoštvo značajnih trofeja, a jedan do skoro nije dobio važnost koju zaslužuje. Reč je o tituli šampiona Srbije iz 1946. godine. Sada želimo to da ispravimo i pred vama je publikacija koja ima za svrhu da javnosti više približi tu značajnu titulu koja je u rangu sa dosadašnjim - navedene su reči Mijailovića.

On je rekao da se klub obratio Fudbalskom savezu u decembru 2016. godine, kako bi dobio formalnu potvrdu i mogućnost da ozvaniči titulu, ali da do danas nije dobio odgovor, "zbog čega je pribavio odgovarajuća mišljenja i na osnovu toga doneo odluku da se titula prvaka NR Srbije u klupskoj evidenciji zavede kao titula nacionalnog ranga".

- Jasno je da smo na terenu osvojili titulu 1946. godine. Zbog toga ne treba da se čeka kako bi se priznala nama jer je ona pošteno osvojena na terenu zalaganjem i napornim radom tadašnjih prvotimaca na terenu. U formalno-pravnoj dokumentaciji države Srbije nema razloga da i nama titula ne bude priznata - naveo je Mijailović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija