• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

06.06.2018

21:24

ZVEZDI NAVIJAČI SASTAVLJAJU TIM! Klub sa "Marakane" odustao od pojačanja zbog "delija"

Crvena zvezda

ZVEZDI NAVIJAČI SASTAVLJAJU TIM! Klub sa "Marakane" odustao od pojačanja zbog "delija"

Podeli vest

Sastav ekipe Crvene zvezde određuju pre svih navijači! Ako neki fudbaler nije po ukusu "delija", neće mu pomoći to što ga žele trener ili sportski direktor - na Topčidersko brdo moći će samo turistički

To je jasno pokazao slučaj Samira, Brazilca sa hrvatskim pasošem. Kao što je Informer prvi objavio, crveno-beli su maltene bili sve dogovorili sa vezistom koji je u dva navrata igrao za zagrebački Dinamo i koji ima sedam nastupa za reprezentaciju Hrvatske. 

Međutim, čim se vest proširila, navijači kluba sa "Marakane" striktno su zabranili upravi da realizuje ovaj transfer.

Nulta tolerancija

Prema rečima našeg izvora, sve je bilo u redu dok "delije" nisu pozvale generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Bojkotuju košarku zbog Omića

Crvena zvezda je i u košarci imala problema sa navijačima, a poslednji takav primer je kad je angažovala Alena Omića, muslimana iz Tuzle sa slovenačkim državljanstvom. Od tog trenutka "delije" bojkotuju utakmice crveno-belih. Pre toga, navijači nisu išli na košarku kad je klub sa Malog Kalemegdana angažovao Elmedina Kikanovića 2007. godine.

- Uprava je imala ideju da najpre potpiše ugovor, a onda bi se već nekako dogovorila sa navijačima. Svima u Zvezdi dobro je poznato da navijači imaju nultu toleranciju prema Hrvatima, pa shodno tome čudno je što su uopšte razmišljali o transferu. Čim su saznale da se klub interesuje za Samira, vatrene pristalice su odmah reagovale i insistirale da se od toga odustane - objasnio je naš izvor.

Ovo nije prvi put da su se "delije" mešale u transfer politiku. Poznat je slučaj kad je srpski šampion želeo da angažuje trenera Roberta Prosinečkog, koji je bio i igrač Zvezde u njenim najslavnijim danima krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka.

Prosinečki je igrao za Hrvatsku posle raspada Jugoslavije, pa su "delije" bile podeljene po pitanju njegovog dolaska. Među vođama navijača održano je glasanje, a za jedan glas pobedila je opcija koja je zastupala tezu da je Robi pre svega zvezdaš, pa tek onda Hrvat. 

Takođe, Velikom Žutom je pomogla i činjenica da mu je rodbina sa majčine strane iz okoline Čačka...

Tu je i slučaj Luisa Ibanjeza, Argentinca sa hrvatskim pasošem. Kad je potpisao ugovor sa crveno-belima, navijači su se pobunili, ali su ga ipak prihvatili kad su videli da je u pitanju odličan fudbaler. Izgovor su našli u tome što omaleni levi bek nikad nije igrao za hrvatsku reprezentaciju.

mojugao

Vladimir Cvetković

Bivši direktor Zvezde

Setite se utakmice polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna u Minhenu, kad smo pobedili 2:1. Rumun Belodedić je uzeo loptu i dodao je Hrvatu Prosinečkom, koji ju je proigrao do Srbina Binića, a ovaj ju je centrirao i na kraju je Makedonac Pančev dao gol.

- Bilo je problema sa Ibanjezom, ali su ga prihvatili jer nije bio hrvatski reprezentativac. Pritom, odlično je igrao, pa je posle izvesnog vremena postao i miljenik navijača - objasnio je naš izvor.

Odbili Babovića

Osim Hrvata, probleme sa Zvezdom imali su i igrači koji su prethodno igrali u Partizanu. Blizu prelaska na "Marakanu" bio je nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Babović. Igrač je to želeo, uprava ga je želela, ali navijači nisu hteli ni da čuju. 

Nije pomoglo čak ni ubeđivanje legendarnog Dragana Džajića, koji je pokušavao da objasni "delijama" da je Babović oduvek bio navijač crveno-belih.

Za razliku od Babovića, bivši igrači Partizana Miloš Bosančić i Nemanja Radonjić dobili su dozvolu za dolazak, i to pre svega zbog činjenice da su se i kao igrači Partizana javno deklarisali kao navijači crveno-belih.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija