• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

08.06.2018

07:00

STOJILJKOVIĆ ZA INFORMER PORUČUJE: Hoću sa Zvezdom da napadnem Ligu šampiona!

Crvena zvezda

STOJILJKOVIĆ ZA INFORMER PORUČUJE: Hoću sa Zvezdom da napadnem Ligu šampiona!

Podeli vest

Želim sa Crvenom zvezdom da igram u Evropi, kaže u izjavi za Informer fudbaler Nikola Stojiljković (25)! 

On je pod ugovorom sa Bragom do juna 2020. godine, ali bi u naredna tri dana trebalo da dođe na "Marakanu" na jednogodišnju pozajmicu.

Crveno-beli će za to platiti 200.000 evra, a na kraju sezone srpski šampion će imati mogućnost da otkupi Stojiljkovića za 1,5 miliona evra.

Zvali ga i drugi

200 hiljada evra platiće Zvezda Bragi za jednogodišnju pozajmicu Stojiljkovića

Nekadašnji napadač Čukaričkog ističe da ga je privukla veličina kluba, ambicije, ali i činjenica da će sarađivati sa trenerom Vladanom Milojevićem, s kojim je radio u klubu sa Banovog brda.

- Nadam se da ću u naredna tri-četiri dana potpisati ugovor sa Zvezdom. Imao sam još neke ponude iz inostranstva, ali Braga se maltene za sve pitala, pošto sam pod ugovorom. Osim toga, nisam bio siguran kako bih se snašao u pojedinim klubovima, dok su me crveno-beli privlačili iz više razloga. Sarađivao sam sa trenerom Milojevićem dve i po godine u Čukaričkom. Pritom, Zvezda je veliki klub, atmosfera na "Marakani" je fantastična, ambicije su velike i sve me to privlači - kaže Stojiljković.

Kao šampion države, crveno-beli će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a pokušaće da odbrane i titulu u domaćim okvirima. Sve to zajedno Stojiljkoviću predstavlja veliki izazov.

Plata 350.000 evra

Portugalski mediji objavili su juče da će Zvezda, osim što će dati 200.000 Bragi, morati da preuzme i jednogodišnju platu Nikole Stojiljkovića. Ona na nedeljnom nivou iznosi 8.000 evra, što je nešto više od 350.000 evra po sezoni.
Stojiljković u prvoj sezoni neće moći da računa na bonuse jer će dobijati novac po ugovoru koji ima s Bragom. Tek ukoliko ga Zvezda otkupi narednog leta, pregovaraće o dodatnim premijama za titule i plasman u evropsko takmičenje.

- Pratio sam Zvezdu prošle sezone, odlična je bila. Osvojena titula, pa onda šesnaestina finala Lige Evrope - rezultati su za poštovanje. Ove godine ćemo, nadam se zajedno, napasti Ligu šampiona. Mada, ukoliko bismo se ponovo plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, ni to ne bi bio neuspeh - naglašava povremeni reprezentativac Srbije.

Stojiljković je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Kajzeriju, ali je za turski klub nastupio samo pet puta. Vratio se u Portugal, ali mu je tamo saopšteno da se na njega ne računa.

Tražili dva miliona

Čelnici Brage su želeli da ga prodaju, ali su tražili obeštećenje od dva miliona evra. Zvezda je, međutim, uspela da isposluje dogovor o pozajmici i nešto manju otkupnu klauzulu. Što se dogovora sa Stojiljkovićem tiče, crveno-beli tu nisu imali problema.

- Na odmoru sam na Kipru, ali poslednja informacija koju sam dobio je da su se Braga i Zvezda dogovorile i to me raduje. Naravno, dok ne potpišem ugovor, ništa nije gotovo, jer ima tu milion sitnica koje bi mogle da iskrsnu i nešto pokvare. Kad je reč o meni lično, nikakav problem neću praviti, odavno sam se dogovorio sa Zvezdom - zaključio je Stojiljković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17