Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.06.2018

17:06

ZVEZDIN DUG JE IZMEĐU 26 I 29 MILIONA EVRA! Terzić otkrio karte na Skupštini kluba

Crvena zvezda

ZVEZDIN DUG JE IZMEĐU 26 I 29 MILIONA EVRA! Terzić otkrio karte na Skupštini kluba

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da taj fudbalski klub četvrtu godinu uzastopno posluje finansijski pozitivno i da je u odnosu na pre četiri godine prepolovljen dug, pa sada iznosi "između 26 i 29 miliona evra"

Terzić je na sednici Skupštine kluba rekao da je sezona bila uspešna po više kriterijuma, a da je jedan od strateških ciljeva Zvezde smanjenje duga i finansijska stabilnost, navodi se u saopštenju na sajtu crveno-belih.

- Već četvrtu godinu uzastopno Crvena zvezda posluje finansijski pozitivno i ostvaruje dobit na kraju godine. Suština domaćinskog poslovanja je da ne smeš da trošiš više nego što zarađuješ i mi se toga držimo. Samo dobar sportski rezultat generiše velike prihode. Danas je dug Crvene zvezde prepolovljen u odnosu na pre četiri godine i kreće se između 26 i 29 miliona evra. Zavisi kada se dug analizira. Uvek je dug najveći pred početak prelaznog roka kao sada, a najmanji na kraju prelaznog roka kada se ostvaruju veliki prihodi od transfera - rekao je Terzić. 

On je rekao da se mora ulagati u igrače i tim, kao i da mora da se vodi računa o ravnoteži između finansija i sportskih rezultata.

Imaćemo još bolji tim!
Terzić je rekao da klub neće prodavati standardne igrače kako bi se sačuvao tim do kraja kvalifikacija za evropska takmičenja, osim ako ne dovede bolje igrače na pojedinim pozicijama. 
- Radimo i na dovođenju pojačanja, ubeđen sam da ćemo imati bolji tim nego u prošloj sezoni. Verujem u naše igrače, verujem u naš stručni štab. Imamo sačuvan i uigran tim od prošle sezone. Uradićemo sve da ponovimo prošlogodišnje uspehe. Za sve to će nam trebati i mnogo sreće. Zaslužićemo je -  naveo je Terzić.

- Imamo ponude za Pešića i Radonjića u iznosu od 10 miliona evra, i ako prihvatimo da ih prodamo drastično bismo smanjili ukupan dug, ali bismo i oslabili tim pred kvalifikacije za Ligu šampiona. Plasman u Ligu šampiona bi klubu doneo prihod od više od 20 miliona evra, a plasman u Ligu Evrope više od 10 miliona evra. Treba napraviti balans između investicija, rizika i potencijalnog prihoda - naveo je Terzić.

Zvezda je ove sezone osvojila šampionsku titulu u Superligi i igrala je u šesnaestini finala Lige Evropa, a Terzić je rekao da zvezdaši imaj mnogo razloga za ponos. Dodao je da su osim finansijske stabilnosti, ciljevi rezultati prvog tima, razvoj omladinske škole i infrastrukture.  

- Osvojena je šampionska titula na dominantan način, sa rekordnih 100 bodova i 23 boda razlike u odnosu na večitog rivala. Dominirali smo i gazili od prvog do 37 kola, i nijednog trenutka niko nije sumnjao u osvajanje šampionske titule. Rezultati u Evropi su posebna priča. Euforija je vladala tokom čitave sezone, tražila se karta više. Posle 10 godina smo izborili igranje u Ligi Evropa, a posle 26 godina smo dočekali proleće u evropskom takmičenju. A krenuli smo iz pepela, od nule - naveo je on.

Generalni direktor ocenio je da je Zvezda u utakmicama u Ligi Evropa pokazala da je ozbiljan evropski klub, ali da žali za propuštenom šansom protiv CSKA u šesnaestini finala, pošto je uveren da je njegova ekipa bila bolja.

- Imali smo sezonu iz snova. Svesni smo da smo ne samo obradovali naše navijače, nego i podigli lestvicu njihovih očekivanja u narednoj sezoni. Svesni smo i da je mnogo teško ponoviti uspeh iz prethodne sezone. Biće potrebno i mnogo sreće. Ali mi smo profesionalci sa mnogo iskustva - dodao je on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Blin

pre 5 godina

Meni jedna stvar nikako nije jasna.. Ako je dug bio 50 mil. I onda prodje 4 god u kojima se posluje u plusu, prodaje igraca, evropska takmicenja, sponzorstva i hiljadu drugih stvari... Ali kolko sam cuo, drzava je uskocila da pomogne dva nasa najjaca kluba i fakticki tada prepolovila dug na pola. Govorim ono sto se pisalo po novinama i sto sam procitao. . Kako je moguce da pored takvog finansijskog uspona poslednje cetiri godine, i pomoci drzave, zvezda i dalje ima dug od 26-29 mil.?? Zvezda je do sad trebala da bude na nuli.. Sem ako sam ja mnogo pogresno informisan.. Onda se izvinjavam

AS

pre 5 godina

DA NE MISLIŠ DA IM JE DRŽAVA DALA 25 MILIONA I PREPOLOVILA IM DUG? JA OVAKO NEŠTO U ŽIVOTU NISAM ČUO. DUG JE U EVRIMA.

Dario Vignjevic

pre 5 godina

Pa Ljudi u Srbiji pored @Blin trebaju da znadu da Partizan i Zvezda trebaju Minimum 10 - 15 Miliona Evra Po Sezoni da bi Funkcionisali bez otplacivanja Dugova to je Ekstra znaci moras imati Prihod minimum 20 do 30 Millona Evra Godisnje , tako da bi mogo i nesto odplacivati od dugova a treba ti i Novac za dovodzenje Fudbalera !!!! A Ako uradis dobar Prelazni Rok kao sto je to Zvezda ucinila Proslu Sezonu ondak imas i veliki Dobitak mada Zvezda mogla i Donalda i Le Taleka da Proda ,imala Lovu na Stolu ali su Odbili Procenili su da je bolje snjima do kraja i bez Obestenja !!! Da sam ja na tom Mestu ja bih Prodo obojicu za 2 Millona Evra !!!! Jer takav Luksuz nesmes u takvim Situacijama imati !!!!svaki Novac je tu Potreban !!!!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija