• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

29.06.2018

21:11

ZVEZDA I TOTENHEM IGRAJU ZA BUNJU! Beogradski i londonski klub odaju počast bivšem asu!

Crvena zvezda

ZVEZDA I TOTENHEM IGRAJU ZA BUNJU! Beogradski i londonski klub odaju počast bivšem asu!

Podeli vest

Fudbaleri Totenhema i Zvezde trebalo bi da odigraju prijateljski meč u čast Gorana Bunjevčevića

Legendarni fudbaler je najveći deo svoje karijere proveo u ova dva kluba, a navijači engleskog kluba smatraju da bi ovom utakmicom trebalo da bude otvoren njihov novi stadion!

Bunjevčević je preminuo u četvrtak u 46. godini u Beogradu, od posledica izliva krvi u mozak. Sportskom direktoru Fudbalskog saveza Srbije pozlilo je pre više od mesec dana, tačnije u noći između 19. i 20. maja, kada je prebačen na Klinički centar, gde je ustanovljeno da mu je pukla aneurizma.

Sjajna ideja
Bunjevčević je zaslužio da dva velika kluba kakvi su Totenhem i Crvena zvezda igraju u njegovu častSvetozar Mijailović, predsednik Zvezde

Novac porodici

Vest o njegovoj smrti veoma je potresla navijače Totenhema. Naš nekadašnji reprezentativac proveo je pet godina u klubu iz Londona, od 2001. do 2006. godine. Oni su putem društvenih mreža izjavili saučešće porodici i predložili da se odigra prijateljski meč u njegovu čast na novom stadionu.

- Da li postoji neka šansa da se na novom "Vajt Hart Lejnu" odigra prijateljski meč sa Crvenom zvezdom i da se sav novac donira Bunjinoj porodici? Bio je divna osoba, a uz to i veliki lider tima - napisao je jedan od navijača, dok su ostali podržali ovu ideju:

- Sjajna ideja. To bi bio odličan potez i sigurno bi značilo njegovoj porodici!

Odlazak Bunjevčevića teško je pao i čelnicima Crvene zvezde. Predsednik kluba s "Marakane" Svetozar Mijailović kaže za Informer da je ideja o prijateljskom meču sa Totenhemom Bunjevčeviću u čast odlična ideja i da je legendarni igrač tako nešto zaslužio.

Igrali pre 45 godina

Goran Bunjevčević rođen je 17. februara 1973. godine u Karlovcu, a nepuna tri meseca pre toga Zvezda i Totenhem odigrali su jedine dve međusobne utakmice u istoriji. Bilo je to u osmini finala Kupa UEFA. Prvi meč u Londonu 29. novembra 1972. završen je pobedom Engleza od 2:0, a u revanšu na "Marakani" 13. decembra bilo je 1:0 za crveno-bele, pa su Ostrvljani prošli dalje.

- Ukoliko se nađe slobodan termin i postoji mogućnost da se takva utakmica odigra, mi ćemo to rado prihvatiti i organizovati. Bunjevčević je zaslužio da dva velika kluba kakvi su Totenhem i Crvena zvezda igraju u njegovu čast. On je dosta godina proveo u crveno-belom dresu, kao i u engleskom klubu i njegov odlazak je sve nas veoma pogodio - kazao je Mijailović.

Poruka iz Humske

Osim crveno-belih, od sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije oprostio se i Partizan.

- Za neke stvari ne postoje reči koje mogu opisati bol fudbalske nacije. Bio si čovek, prijatelj i brat, a naposletku izvrstan fudbaler. Nek ti je večna slava - saopštili su iz Partizana.

Komemoracija povodom smrti Gorana Bunjevčevića biće održana u subotu (10.00) u Starom dvoru, zatim i od 11.30 na "Marakani". Sahrana je istog dana (15.00) na Novom bežanijskom groblju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija