• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.07.2018

18:00

EBISILIO NAHVALIO SRBE I OBEĆAO NAVIJAČIMA: Došao sam zbog Lige šampiona i titule!

Crvena zvezda

EBISILIO NAHVALIO SRBE I OBEĆAO NAVIJAČIMA: Došao sam zbog Lige šampiona i titule!

Podeli vest

Crvena zvezda ponovo ima Holanđanina, nakon odlaska Mičela Donalda to mesto popunio je 26-godišnji Lorenco Ebesilio 

Mnogo sam čuo od Mičela Donalda o Crvenoj zvezdi. On je ovde igrao tri godine, i vidi se po dolasku u klub da je reč o velikom klubu sa mnogo navijača. Svi mi žele dobrodošlicu, svi mi pružaju podršku i kada je tako, mnogo je lakše uklopiti se u novu sredinu - kazao je Ebisilio prilikom promocije.

Kaže da je već igrao sa Srbima i ima samo lepe utiske.

- Igrao sam ranije sa Srbima, to su dobri, topli ljudi, uvek se trude da pomognu i sada je tako. Razgovaraju sa mnom, objašnjavaju mi kakva je situacija i nadam se da ću sa svima imati dobru konekciju, jer mi smo tim. Donald mi je rekao da budem fokusiran i da ako budem dobro igrao da će mi biti sjajno u Zvezdi. Iz Amsterdama sam, čuo sam za život u Beogradu, navikao sam na takav život. Čuo sam dosta toga pozitivnog, Srbija je prošla kroz težak period i sada se vraća na evropsku mapu  rekao je Ebisilio.

Lorenco dolazi iz Apoela koji je potencijalni protivnik Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Odabrao broj 11!

Ebisilio je objasnio i zašto je odabrao broj 11.
-  Broj 11 je bio prvi koji sam nosio od malih nogu, i uvek najpre pogledam da li je 11 slobodan i to je bio razlog zašto sam se odlučio.

-  Nisam iznenađen što me je Apoel pustio u Zvezdu, u fudbalu je sve moguće, i ja sam davao neke naznake da želim da odem, a oni su ispali fer prema meni, to je dobar klub. Sada sam u Zvezdi i ovde želim isto što i u Apoelu, Ligu šampiona i titulu. Ukoliko dođe do utakmice Crvena zvezda – Apoel, biće to za mene posebna utakmica, obe ekipe žele da idu u Ligu šampiona, ali samo jedna može da prođe. Poznaju me i mislim da će posebnu pažnju obratiti na mene.

Potom je skinirao bivpi klub.

- Apoel je dobra ekipa koja već osam godina igra Evropu. Musa iz Jordana je dobar, brz igrač. Kao i levi bek iz Brazila. Ja sam počeo pripreme sa Apoelom, ali bilo je mnogo pregovora sa Zvezdom i moj um nije bio posvećen toliko treninzima, ali odradio sam ih dovoljno. Možda trenutno nisam spreman 100% ali biću u redu jer imamo još dovoljno vremena — kaže Ebisilio.

Upitan da prokomentariše svoje najveće kvalitete, Ebisilio se složio sa sportskim direktorom rekavši da poseduje osobine koje će ekipi značiti.

- Neke karakteristike koje imam možda nedostaju ekipi trenutno, tj. profil igrača kao ja. Kreativan sam, mogu da dam dosta golova, jak sam u duelu i nadam se da ću nadomestiti činjenicu da su neki igrači i otišli iz Zvezde.  Često izvodim slobodne udarce, sa leve strane i iz sredine, i kornere. Juče sam video dobru utakmicu protiv LASK-a, neki igrači su bili malo umorni ali to je normalno za ovu fazu. Uvek ima mesta za poboljšanja. Lično, nisam fokusiran na brojke, želim što više golova i asistencija, ali bitno je da oni pomognu ekipi, ništa ne znače ukoliko tim ne pobeđuje.




Tagovi:

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17