• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.07.2018

19:14

TOMIĆ BI VOLEO U TIMU JEDNOG IGRAČA! Evo koga bi doveo trener Zvezde da može!

Crvena zvezda

TOMIĆ BI VOLEO U TIMU JEDNOG IGRAČA! Evo koga bi doveo trener Zvezde da može!

Podeli vest

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić ne krije da je do saradnje moglo da dođe i mnogo ranije, poručuje da se ničega ne plaši, a otkrio je i kog igrača bi rado video u svom timu

– Odluka je vrlo lako mogla da bude doneta i prethodnih godina. To je nešto što sam mnogo želeo. Kada pravite karijeru, treba da idete korak, po korak. Vrhunac trenerskog posla je da zapravo postanete prvi trener. Ima dosta primera igrača koji su po završetku karijere odmah postali treneri. Ja sam odlučio da idem polako - rekao je novi trener Crvene zvezde za grčki portal Fosonline.

Pozicija prvog trenera Crvene zvezde sa sobom nosi veliki pritisak, ali Tomić poručuje da nema straha od novih izazova.

Ne plašim se ničega, ovo pitanje sam prošao nekoliko puta u svojoj glavi. Ali, strah od neuspeha uvek je prisutan u poslu trenera. Kada igraš, ulaziš u ciklus od osam meseci i sve je mnogo važno. Kada bih znao ko će biti prvi na tabeli, sezona ne bi ni počinjala.

Kada bi mogao da dovede samo jednog igrača u Crvenu zvezdu, Tomić se ne bi mnogo dvoumio.

– Doveo bih Miloša Teodosića, koji je takođe navijač Crvene zvezde - poručio je Tomić.

Tomić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio pomoćnik zvučnim trenerskim imenima, poput Janakisa, Barcokasa, Sferopulosa i legendarnog Dude Ivkovića.

– Janakis je čovek koji mi je dao šansu da radim na klupi. Njemu dugujem mnogo. Naučio sam mnogo toga od njega o košarci i životu. Duda je priča evropske košarke. Ne samo da je stvarao košarku, već nas je sve učio kako da razmišljamo. Naša konekcija seže još iz vremena Radničkog, kada su me on i njegov brat sa 15 godina stavili u startnu petorku. Od tada, on je čovek na najvišem nivou. Barcokas je idealan partner. Osvajanje Evrolige u Londonu i sve što smo uradili pre toga nikada neću zaboraviti. Sferopulos je čovek koji mi je dao veliki prostor kao pomoćniku. Zajedno smo proveli četiri godine - rekao je o učiteljima novi trener Zvezde.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija