• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bilic

30.07.2018

10:14

TERZIĆ OTKRIO ZBOG ČEGA JE NA 3 GODINE POBEGAO IZ SRBIJE: Stavili su lisice velikom Džaji, čemu je mogao da se nada mali Terzić!

Crvena zvezda

TERZIĆ OTKRIO ZBOG ČEGA JE NA 3 GODINE POBEGAO IZ SRBIJE: Stavili su lisice velikom Džaji, čemu je mogao da se nada mali Terzić!

Podeli vest

Sportski direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da je pre desetak godina morao da ode iz Srbije, kada je video da je uhapšen Dragan Džajić, a znao je da se priprema hajka na njega

- Šest meseci pre nego što ću doći na udar, znao sam da se sprema neka hajka na fudbal, emisija projektovana u političkim kabinetima vrha države i nekim policijskim strukturama. Bio sam predsednik FSS i dobio sam jasne signale šta se sprema i znao sam da nas jedino može spasti plasman na Evropsko prvenstvo jer će se tada svi ti političari kačiti na naš uspeh. Bila je to klasična hajka koju radi svaka politička garnitura u cilju bacanja prašine u oči, a fudbal je tu najzahvalniji. Narod u Srbiji voli fudbal, priče o kriminalu, idealno - kazao je u intervjuu za Blic Tezić.

Pričalo se tada da je Terzić otišao u Crnu Goru.

- Ne kažem da sam bio u Crnoj Gori, ali sam se sklonio iz Srbije i bio sam odsutan skoro tri godine dok ludilo nije prošlo i okolnosti se nisu promenile.

Čelnik Zvezde kaže da nije mogao boljem da se nada kada je video da je uhapšen Dragan Džajić.

- Ja sam otišao onog dana kada je Džajić uhapšen. Kada sam video da su lisice stavljene velikom Džaji, čemu da se nadam ja, neki mali Terzić. On je uhapšen 5. februara 2008, ja sam 8. februara imao avionsku kartu za Ameriku, a u tom trenutku sam bio na skijanju u Francuskoj. To popodne kada je Džajić uhapšen, ja sam na skijanju povredio rame i onda sam razmišljao kuda sa gipsom na ruci u Ameriku, a vidim da je u zemlji te političke strukture zahvatilo ludilo. Tako nisam otišao za Ameriku, ali nisam se vratio ni u Srbiju, otišao sam na treću destinaciju i čekao rasplet. Tamo sam „namestio" glavu na jedan pravi način i maksimalno sam iskoristio to vreme da se bavim svim stvarima za koje nisam imao vremena jer sam veoma mlad upao u mašinu.

Ne bih doveo gej igrača u Zvezdu

Terzić je jednom prilikom rekao homoseksuale ne bi doveo u klub jer se taj "ne bi osećao prijatno u svlačionici Zvezde".
- I ne samo u svlačionici, nego i na stadionu. Neko je podneo prijavu povereniku povodom te moje izjave i otud ta priča. Imam socijalnu inteligenciju i socijalnu odgovornost i na pitanje da li bih doveo gej igrača i danas ću reći - ne. I ne zato što imam nešto protiv njih nego znam u kojem ambijentu egzistira ovaj klub i znam koliko bi tom čoveku bilo neprijatno i loše. Nije ovo radno mesto u kancelariji, ovo zahteva da izađeš nekad i pred pedeset hiljada ljudi, a mi znamo da će taj čovek biti izviždan. I zašto bih ja tog čoveka izlagao toj golgoti. Znamo kakva publika dolazi na stadion - to je čvrsto, nacionalno jezgro utemeljeno na patrijarhalnom vaspitanju i ne moramo biti psiholozi ili sociolozi da bismo znali koje bi mu ono poruke uputilo.

Kaže je mnogo čitao, bio na lepom i sigurnom mestu, okružen prijateljima.

- Meni nikad nije stavljeno na teret da sam sebi pribavio protivpravnu korist, rekli su da je oštećen OFK Beograd i da sam pribavio korist drugom pravnom licu, nekoj ofšor kompaniji koja je pripadala tadašnjem predsedniku i finansijeru kluba. Optužili su me da sam kao pravno lice omogućio drugom pravnom licu dobit, što je nonsens.

Ne krije da je na poziv predsednika Aleksandra Vučića došao u Zvezdu.

- Ono što se može učitati kao pomoć Aleksandra Vučića, ja to ne krijem, jeste činjenica da me je on doveo u Crvenu zvezdu. Tačnije, došao sam na njegovu preporuku i ja dok sam živ biću mu zahvalan što mi je dao šansu da vodim Crvenu zvezdu. Imam s njim dnevnu komunikaciju, njegova ljubav i interesovanje prema Zvezdi jesu veliki i stalno nam daje podršku. Meni je drago što smo mu se odužili na pravi način i da ne moramo da ga vučemo za rukav da nam obezbeđuje finansijska sredstva kako bismo opstali nego sami obezbeđujemo novac.

Upozorava Terzić da Partizan ne sme da se potceni, iako večitom rivalu trenutno ne ide.

- Partizan je veliki rival i nikad u Zvezdi ne smemo da ga potcenimo, bez obzira na to što im sad ne ide. To je klub velike tradicije i istorije i klub za poštovanje, bez obzira ko ga vodi. Zato ga ne treba potcenjivati. On je kao ranjeni lav koji svakog trenutka može ustati, kao što je ustao pre godinu i po dana i u poslednjim kolima nam preuzeo titulu. Ne smemo se opuštati.

Kada Partizan igra na Zvezdinom stadionu, članovi Partizanove uprave stalna su meta navijača. Terziću ne pada na pamet da osudi "delije".

- A šta da osudim? Nema razloga da osudim. Ako se pozivamo na te evropske vrednosti, dozvolite da svako iskaže svoj stav prema svemu. Govorim o nekoj toleranciji. Meni je lično zasmetalo, i to sam rekao, zašto je taj balon (balon u obliku falusa na derbiju, prim. nov.) došao u fizički kontakt sa upravom Partizana. To nije smelo da se desi - kazao je Terzić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 5 godina

I ti se uporedjuješ sa Džajom!!?? Jado, jadni.

rambo

pre 5 godina

Ma sve pa si posten,vozis rendz rovera od 100000 evra!!!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija