• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

01.08.2018

16:52

SRBIN SKENIRAO TRNAVU I UPOZORIO ZVEZDU: Imaju ratnički mentalitet, melju 90 minuta, ali kada ih "otvorite"...

Crvena zvezda

SRBIN SKENIRAO TRNAVU I UPOZORIO ZVEZDU: Imaju ratnički mentalitet, melju 90 minuta, ali kada ih "otvorite"...

Podeli vest

Srpski trener Ivan Vukomanović, koji je dugo vodio Slovan iz Bratislave, a sada radi u Belgiji kao stručni televizijski konsultant, skenirao je Spartak Trnavu

Zvezda je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedila Suduvu 3:0 i revanš je praktično formalnost, pa sledi Trnava u trećem kolu. 

Vukomanović je skenirao Trnavu za crveno-bele i poručio da ozbiljno mora da shvati rivala.

- Zvezda mora da shvati apsolutno ozbiljno utakmicu, Legija to nije, pa to može da bude opasna situacija ako kažete "lagano ćemo proći". Ako pristupi kao do sada, otkad je došao Milojević, neće biti problema - kazao je za Telegraf Vukomanović. 

U Trnavi biraju pažljivo sitnice preko kojih će probati da dođu do pogotka.

- Traže slabu stranu za baziranje taktike, onda organizovano prave presing i jako su brzi, u roku od 6 do 8 sekundi se 3-4 igrača stvori u vašem 16-ercu i napravi šansu za gol. Imaju igrače tog profila, mogu da istrče tako brzo, prave takav presing, kolektivni, utrenirani su već više od godinu dana u tom stilu. Trener Latal će analizirati Zvezdu kroz revanš meč sa Suduvom i prethodne utakmice u prvenstvu i Evropi - sigurno će reći da je to kvalitetnija ekipa od njegove Trnave i da moraju da igraju u niskom bloku. Probaće da naprave razliku na kontranapade i njima će jedan gol u gostima puno značiti, i kod kuće.

printscreen

Mentalitet posebno ističe Vukomanović kod ekipe iz Trnave.

- Slovaci su poznati da imaju ratnički mentalitet, kao mi, formiraju jako dobre defanzivne igrače, Godal im je najbolji tu i dao je gol u prvoj utakmici Legiji, jako je dobar i iskusan, ima brzinu, prljav je, zna da udari i izbalansira utakmicu, drži dobro linije, odbranu, komanduje. Imaju grupu i kompaktnost, tradicionalan su klub kao i Zvezda, sa identitetom. Njihov stadion ume da bude jako nezgodan za goste kad se napuni. Nov je stadion, prave dobru atmosferu, mečevi sa Slovanom su kao Zvezda - Partizan u Srbiji.

Legija nije uspela da neutrališe kontre i munjevite akcije iz potpune defanzive, pa će to biti dobra opomena za Zvezdu.

- Imaju 4-4-2 i kompaktno drže centralu, orijentišu te na stranu koju hoće i automatski udaraju presing gde žele, od 10 puta, u 9 navrata dobro istrče kontru pa naprave problem. Imaju nezgodne krilne napadače koji znaju iz tranzicije da naprave veliki problem, u situacijama 1 na 1 su jako nezgodni.

Slovaci i Česi su kao Srbi i Hrvati!

Jakub Rada, igrač koji je pozajmljen iz Mlade Boleslav, ističe se kao potencijalna opasnost.
-  Slovaci i Česi su klasičan primer kao Srbi i Hrvati. To je jako dobra škola, nezgodna, imaju talenat i potencijal, pa se treba pripaziti. Takav su mentalitet da će igrati do 90. minuta i umeju da uđu u duel igru. On, Jirka ili Ego mogu da budu opasni. Ali opet, ne sumnjam da će Milojević dobro napraviti analizu, Zvezda je odigrala mnogo težih i kvalitetnijih mečeva nego što će biti ova. Bila je teža i Sparta Prag, i Krasnodar, da ne spominjemo Ludogorec koji je daleko iznad nivoa Trnave. 

Prva utakmica bi se igrala u Beogradu, što može biti dobar adut Zvezdi ukoliko uspe da rano načne rivala, kao Spartu iz Praga prošle godine.

- Probaće da u prvih 15 do 20 minuta da drže kompaktno linije, da ne komplikuju, probaće da dobiju samopouzdanje, da probaju da zadrže nulu i na kontranapade nešto učine. Opasan je mladi Erik Jirka, nije top igrač, ali je jako nezgodan na 1 na 1. Štoperi Zvezde će morati često da izađu visoko na 50-ak metara, a on je jako nezgodan tu. Zvezda ima sve adute da prođe.  Imaju špica koji je igrao za mladu austrijsku reprezentaciju, Egoa. On je visok, nezgodan, kad gledate mislite da nije brz, a jeste. Elastičan je, deluje da će svakog momenta da padne, ali izađe iz duela. Imaju nezgodnu ekipu, u Varšavi su pred publikom koja je slična Zvezdinoj sve izdržali. Imaju tim koji dugo igra zajedno, tako su uzeli titulu.

Smatra da crveno-beli moraju da se naoružaju strpljenjem. 

- Ne treba uopšte da paniči ako ne postigne gol u prvih 20 minuta, pola sata. Treba biti strpljiv, jer kad ih otvoriš, možeš u roku od 15 minuta da postigneš 3 gola. Kad prime gol, imaju mentalni pad u kome može da se iskoristi situacija. Takođe su opasni zbog jednog aspekta, uspeli su da isprovociraju dva žuta kartona Vešovića jureći nazad ka svom prostoru. Umeju da isprovociraju situacije i iskustvo u tome, da iznude kartone, ali sam optimista - zaključio je Vukomanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija