• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

03.08.2018

19:49

ZDRAVKO MAMIĆ ZA INFORMER: Voleo bih da Dinamo izbegne ZVEZDU!

Crvena zvezda

ZDRAVKO MAMIĆ ZA INFORMER: Voleo bih da Dinamo izbegne ZVEZDU!

Podeli vest

Voleo bih da moj Dinamo izbegne Crvenu zvezdu u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, kaže za Informer prvi čovek zagrebačkog kluba Zdravko Mamić

On ističe da se ne plaši incidenata na utakmicama u Beogradu i Zagrebu, ali smatra da crveno-beli imaju izuzetno jak tim i da bi "modrima" bilo veoma teško da prođu dalje!

Zvezda i Dinamo su se plasirali u 3. kolo kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje. Srpskog šampiona tamo čeka Spartak iz Trnave, a Dinamo će odmeriti snage sa Astanom iz Kazahstana. Crveno-beli su apsolutni favoriti protiv Slovaka, što pokazuju i kvote za prvi meč na "Marakani" - na pobedu Zvezde je 1,5, remi je 4, a trijumf gostiju 7,5. 

U duelu Astane i Dinama očekuje se mnogo neizvesnija borba. Kvota na trijumf kazahstanskog prvaka u prvom meču je 2,55, remi je 3,1, a na pobedu gostiju iz Hrvatske 2,9.

Nisu primili gol

Ukoliko prođu dalje, Beograđani će biti među nepovlašćenima na žrebu, a Dinamo će biti nosilac, pa je moguć prvi međusobni duel ova dva kluba još od raspada velike Jugoslavije. Žreb za plej-of Lige šampiona biće održan u ponedeljak u Nionu. Mada je Dinamo poslednjih godina bio redovan učesnik evropskih takmičenja, Mamić smatra da bi bilo bolje da zaobiđe Zvezdu, koja je na dobrom putu da se domogne elite.

Lepe želje
Verujem da će Zvezda ove godine igrati Ligu šampiona, uigrana je i ima kvalitetne igrače
Zdravko Mamić, gazda Dinama

- Kad dođe do izvlačenja parova za plej-of, nikako ne bih voleo da Dinamo izvuče Zvezdu, i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamene. Podatak da crveno-beli ove sezone još nisu primili gol mnogo govori o tome kako se radi sa ekipom - objasnio je Mamić.

Dinamo je ove sezone u dobroj meri oformio novi tim, a trener Nenad Bjelica preuzeo ih je pre manje od mesec dana, tako da još nisu uigrani. Prema Mamićevim rečima, upravo bi iskustvo Zvezdi bilo glavni adut.

- Teško bi mi bilo da procenim ko bi tu prošao dalje. Naravno da bih navijao za Dinamo, ali bi to bile baš teške utakmice. Zvezda je sad već iskusna, pa su na njenoj strani uigranost i kvalitetni igrači. Sa druge stane, Dinamo ima mladu ekipu. Nisam siguran da li bi pobedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga želim nekog drugog rivala. Verujem da će Zvezda ove godine igrati Ligu šampiona - jasan je predstavnik Dinama.

Naravno, da bi do utakmice uopšte došlo, važno je da i srpski i hrvatski predstavnik prođu 3. kolo. Crveno-beli su apsolutni favoriti u dvomeču sa Trnavom, dok Dinamu neće ići tako lako sa Astanom. Utakmice su izuzetno važne, jer obezbeđuju direktan plasman u Ligu Evrope.

- Najpre je važno da istaknem da i Zvezdi i Dinamu želim prolazak u plej-of za Ligu šampiona, jer bi to odmah značilo grupnu fazu Lige Evrope. Tu su zagarantovane i jake utakmice i novac. Od srca želim i jednima i drugima da prođu, a Zvezdi to neće biti teško. Pratio sam malo kako igra, protiv Spartaka je svakako favorit - pohvalio je Mamić tim sa "Marakane".

Maksimalna bezbednost

Večito pitanje na ovim prostorima kad je reč o bilo čemu što ima veze i sa Srbima i sa Hrvatima jeste može li proći bez incidenata. Nezvanični gazda Dinama smatra da organizacija ne bi smela da predstavlja problem.

- Jasno je da bismo meč smatrali događajem visokog rizika, a kad je reč o takvim mečevima, onda i mere bezbednosti budu podignute na maksimum. Većina naroda je normalna i došla bi da bodri svoj klub u meču za ulazak u Ligu šampiona. Ne bi pojedinci to mogli da poremete. Nego, generalno na ovim prostorima imamo problem da više pažnje posvećujemo ekstremnim pojedincima nego normalnoj većini - zaključio je Mamić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tanex

pre 5 godina

Dobro poznajem Ćiru (Miroslava) Blaževića, čoveka koji mnogo voli fudbal ali pored ostalog i naš FK C. Zvezda gde je direktno uticao da nam dođu "dinamovci" Toma Ivković, Milivoj Bračun, Bora Cvetković, Rajko Jnjanin i Robert Prosinečki. Velika želja mu je bila da bude trener Zvezde. Sličan njemu jeste i Zdravko Mamić,koji javno govori da je "usvojio recept uspeha" C. Zvezde iz doba ere naših: Džajića i Cvetkovića koji su "pokorili evropu i svet" te su i jedini sa ovoga dela te iste Evrope i sveta. I Ćiri i Zdravku je mnogo stalo da se igra "dopadljiv" fudbal, stvaraju mladi asovi, čijom će se prodajom slavnim klubovima, zaraditi veliki novac kojim će moći stvarati bolji uslovi za opstanak klubova, poboljšati uslove za rad i pošteno zarađivati novac za život s v i h onih koji se bave ovim poslovima ali i svojim nacionalnim interesima. Oni ne prihvataju, niti su do sada prihvatali "ustaštvo" već su normalni ljudi, maksimalno posvećeni svom poslu.

Mirko

pre 5 godina

Mamicu Srbine, dodji i uzmi C.Zvezdu u tvoje ruke!

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija