• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

05.08.2018

21:32

ZVEZDU ŽREB NE INTERESUJE! Crveno-beli u glas: Trnava je najvažnija!

Crvena zvezda

ZVEZDU ŽREB NE INTERESUJE! Crveno-beli u glas: Trnava je najvažnija!

Podeli vest

Utakmica sa Spartakom iz Trnave za nas je utakmica sezone jer može da nam obezbedi jesen u Evropi, poručuju za Informer fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić, Filip Stojković i Milan Borjan

Crveno-beli će u utorak (Sport klub 1, 20.30) na "Marakani" odmeriti snage sa Slovacima u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Revanš je sedam dana kasnije u Trnavi, a pobedniku će biti zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Tamo će završiti svi timovi koji ispadnu u plej-ofu za Ligu šampiona. 

Žreb za plej-of LŠ biće obavljen već danas (12.00) u Nionu, tako da će crveno-beli znati ko će im biti potencijalnu rival na poslednjoj prepreci ka eliti.

POTENCIJALNI PROTIVNICI ZVEZDE U PLEJ-OFU LŠ

Salcburg - Škendija (pobednik dvomeča)
PSV
Seltik - AEK (pobednik dvomeča)
Astana - Dinamo Zagreb (pobednik dvomeča)

POTENCIJALNI PROTIVNICI ZVEZDE U PLEJ-OFU LEAlaškert - Kluž
Olimpija - Helsinki
Kork Siti - Rozenborg
Hapoel Ber Ševa - APOEL

Nema slabih

Ipak, u redovima srpskog šampiona fokusirani su isključivo na duele sa Trnavom. Prema rečima Vujadina Savića, bilo bi dobro da i navijači shvate da je ovo za Zvezdu izuzetno važan meč.

- Želja mi je da prođemo Trnavu jer nam je to bukvalno utakmica sezone. Ukoliko prođemo, zagarantovano nam je učešće u grupnoj fazi Lige Evrope. Nakon toga, ko god da dođe, dobro je došao. Nijedan protivnik nije slab, ali ni toliko jak da se ne može igrati s njim. Nadam se samo da će i navijači prepoznati koliko nam je važan duel sa Slovacima i da će stadion biti pun. Razumem da je leto i da su godišnji odmori, ali ovo nam je baš bitno - rekao je Savić.

Slično razmišlja i Stojković, s tim da se on osvrnuo malo direktnije na današnji žreb. Ipak, i desni bek smatra da je Trnava ove sezone ono što je prošle godine za Zvezdu bio Krasnodar, dakle ključni meč.

- Nemam neku posebnu želju, sve su to ekipe približnog kvaliteta. Eto, možda bih voleo pobednika duela Seltik - AEK. Mada, ukoliko mi budemo dobri kao što znamo, svejedno će nam biti ko je sa druge strane. Ipak, da bismo uopšte došli do plej-ofa, moraćemo da prođemo Trnavu. Trijumfom u tom dvomeču završavamo veliki posao, jer bi nam grupa bila zagarantovana - jasan je Stojković.

Opet vreba Apoel

Golman ekipe sa "Marakane" Milan Borjan takođe naglašava da pre prolaska Trnave nema smisla govoriti o plej-ofu.

- Kako da pričam o plej-ofu, kad još ni 3. kolo nismo prošli? Zna se kako Zvezda igra. Imali smo i prošle sezone neke rivale koji su bili favoriti, pa smo prolazili dalje. Voleo bih samo da nas navijači podrže sad u utorak protiv Trnave, jer to nam je najvažniji meč. Samo ako to prođemo, obezbedićemo plej-of, što jedva čekamo i mi i svi ljubitelji Crvene zvezde - zaključio je Borjan.

Ukoliko Zvezda ispadne od Trnave, ići će u plej-of za plasman u Ligu Evrope. Tamo bi bila povlašćena, pa bi joj potencijalni rivali bili jermenski Alaškert ili rumunski Kluž, ljubljanska Olimpija ili Helsinki iz Finske, Irski Kork Siti ili norveški Rozenborg i Hapoel Ber Ševa iz Izraela ili kiparski Apoel.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija