• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

09.08.2018

07:05

MATERACI ĆE RASPAMETITI "DELIJE": Zvezda uvek pre Partizana! Odrastao sam na mitu o velikoj Zvezdi!

Crvena zvezda

MATERACI ĆE RASPAMETITI "DELIJE": Zvezda uvek pre Partizana! Odrastao sam na mitu o velikoj Zvezdi!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac Italije i fudbalera Intera Marko Materaci posetio je Dejana Stankovića u Srbiji i tom prilikom govorio o mnogim temama

Materaci je bio gost kampa za klince Dejana Stankovića "Deki5" na Zlatiboru. On je tom prilikom govorio o Zinedinu Zidanu, srpskom fudbalu, Zvezdi, Partizanu...

Svakako je najzanimljivije čuti koga bi Materaci izabrao da je dobio ponudu Crvene zvezde i Partizana.

- Kako bih reagovao da dobijem ponudu nekog srpskog kluba ili reprezentacije? Pre bih klub. I to Crvenu zvezdu. Odrastao sam na mitu o velikoj Zvezdi koja je trijumfovala u Bariju. Poštujem Partizan jer ume da izbrusi talente, ali znam da klinci uglavnom maštaju o Zvezdi - rekao je Materaci, a prenosi Mondo.

Naravno, nezaobilazna tema bio je Zinedin Zidan. Razlog svi znaju, finale Mundijala 2006. godine kada je Zidan glavom udrio Materacija i dobio crveni karton, koji je označio kraj karijere jednog od najboljih vezista svih vremena.

- Nemam problem da govorim o tome. Čestitam Zidanu na svemu što je uradio kao trener do sada. Imao je sreću da je došao umesto trenera koji nije bio na nivou Real Madrida. Zidana odlikuje sjajan odnos sa igračima, ume da napravi odličnu atmosferu, da im priđe, mnogo je inteligentan. Kapa dole za sve što je uradio - poručio je nekada snažni štoper.

Dobro je poznato da su Vesli Snajder, Kristijana Kivu, Marka Materaci i Dejana Stanković tokom zajedničkog boravka u Interu izgradili veliko prijetaljstvo.

Sergej je igrač za velika dela

Veoma lepo mišljenje Materaci ima o Sergeju Milnković-Saviću za koga se još ne zna da li će ostati u Laciju ili će promeniti sredinu:
- Mislim da je Sergej fenomenalan igrač. Izbalansiran je fizički i tehnički i on na terenu pravi razliku. Trenutno je u sredini koja mu jako prija, a to je Lacio, a o narednom koraku koji će napraviti u karijeri moraće sam da odluči. Sigurno je da može da igra u klubovima kao što su Real, Juventus, Mančester, Inter... a upravo su to ekpe koje mogu da daju pravu dimenziju igraču njegovih kvaliteta. Jer, on već sada pokazuje poteze koji su svojstveni fudbalerima vrhunske klase - smatra fudbalski penzioner.

- Počelo je sve prirodno i veoma brzo smo krenuli da mnogo vremena provodimo zajedno. Mnogo puta smo bili cimeri u karantinu, bili smo nerazdvojni, a druženje je potom obogaćeno jer su se i naše gospođe sprijateljile. Mogu da kažem da smo postali kao blizanci - objasnio je Materaci.

Razgovor nije mogao da prođe a da se ne pomene reprezentacija Italije, koja prvi put posle 60 godina nije igrala na Mundijalu.

- Kada dotakneš dno, moraš da ustaneš i kreneš ispočetka. Nadam se da ćemo uspeti da se podignemo, jer imamo veliku obavezu, a to su četiri zvezdice koje su prišivene na našem dresu. Primera radi, Francuska je izuzetno jaka, sa sjajnim fudbalerima, a u Rusiji je osvojla drugu titulu šampiona sveta. Kad se pomene fudbal odmah se pomisli na Brazil, Nemačku ili Italiju. Takve reprezentacije moraju da učestvuju na svakom Svetskom prvenstvu. Mi ovog leta nismo igrali na Mundijalu i veoma mi je žao zbog toga. Međutim, sad imamo selektora koji je svim srcem i dušom hteo tu funkciju i odgovornost. Nadam se da ćemo se sa Manćinijem na čelu oporaviti i vratiti na staze stare slave - naglasio je bivši štoper "azura".

Kristijano Ronaldo će od ove sezone igrati u Seriji A. Materaci je imao zanimljivu priču u vezi sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena:

- Moja je sreća da sam Kristijana Ronalda prvi put sreo u utakmici u kojoj je debitovao za Sporting. Pre meča su mi rekli da u Sportingu igra jedan momak koji će biti fantastičan igrač. I odmah posle prvog poteza svima je bilo jasno da je sjajan, i da će biti buduća velika zvezda - zaključio je Materaci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17