• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

10.08.2018

07:00

KAFU NAJPLAĆENIJI U ISTORIJI ZVEZDE! Klub sa "Marakane" nije štedeo na Brazilcu!

Crvena zvezda

KAFU NAJPLAĆENIJI U ISTORIJI ZVEZDE! Klub sa "Marakane" nije štedeo na Brazilcu!

Podeli vest

Fudbaler Žonatan Kafu (27), koji bi u petak trebalo da potpiše za Crvenu zvezdu, postaće ubedljivo najplaćeniji fudbaler crveno-belih sa platom od 700.000 evra godišnje

Brazilski napadač će na "Marakani" provesti narednu sezonu kao pozajmljeni igrač Bordoa, a francuski klub će dobiti nadoknadu od 250.000 evra!

Ukoliko sledećeg leta crveno-beli budu želeli da otkupe Kafua, to zadovoljstvo koštaće ih četiri miliona evra.

Mogu i da ga kupe
Ukoliko sledećeg leta crveno-beli budu želeli da otkupe Kafua, to zadovoljstvo koštaće ih četiri miliona evra

Morali da reaguju

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, bivši igrač Ludogoreca platu će dobiti na rate.

- Dugo je Zvezda tražila napadača i bila je spremna da plati i do milion evra za obeštećenje, ali nije uspevala da ga nađe. Neke opcije koje su delovale kao da su završene u poslednjem momentu su se iskomplikovale. Već je avgust, približava se plej-of za Ligu šampiona i klub je brzo morao da reaguje. Kafu je odličan igrač, a koštaće 700.000 evra. Najpre 300.000, pa dva puta po 200.000 evra - objasnio je naš izvor.

NAJPLAĆENIJI IGRAČI U ISTORIJI ZVEZDE
LORENCO EBISILIOPlata: 550.000 evra
Minuta na terenu: 417
Utakmica: 7
Golova: 1
Asistencija: 1

GELOR KANGAPlata: 500.000 evra
Minuta na terenu: 4.753
Utakmica: 59
Golova: 13
Asistencija: 17

MIRNES ŠIŠIĆPlata: 500.000 evra
Minuta na terenu: 587
Utakmica: 12
Golova: 5
Asistencija: /

Zvezdine ambicije su da ove sezone pokuša da uđe u Ligu šampiona i za to joj treba jak tim. Ulaskom u grupu zagarantovano joj je 15 miliona evra, i kad se pogleda odnos onoga što može da se dobije i što mora da se uloži, u ovom klubu smatraju da napadač nije skup.

- Ne možete računati da ćete bez uloženog dinara ući u Ligu šampiona. Pogrešna je premisa da najpre morate da zaradite pare od velikog takmičenja, pa tek onda da kupujete. Potrebno je pre svega napravi tim sposoban da se takmiči, a onda se uloženo i višestruko vraća. Tako su u Zvezdi razmišljali kad su rešili Kafuu da daju platu 700.000 evra - istakao je naš izvor.

Kafu je imao dve izuzetno dobre sezone u Ludogorecu, a navijači Zvezde su ga upamtili po tome što je dao po gol crveno-belima i na "Marakani" i u Razgradu 2016. godine u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Iz bugarskog kluba otišao je u Bordo, ali tamo je vrlo brzo ispao iz prvog tima i trenirao sa rezervistima.

Minimalna cena

S obzirom na to da ima ugovor do 2021. godine, malo je verovatno bilo da će pristati da raskine ugovor na svoju štetu. Druga opcija da ga Zvezda dovede bila je pozajmica, što se na kraju i dogodilo. Jedino što je brinulo ljude na "Marakani" je to kako će kolektiv reagovati na činjenicu da jedan igrač ima znatno veću platu od ostalih.

- Čak i da ne znaju svi za saigrače precizno koliko ko prima godišnje, okvirno se zna plata svakog igrača. Najveća primanja ima Ebisilio, oko 550.000 evra, dok ostali imaju manje. Međutim, računali su da se ipak niko neće buniti, jer to je cena ispod koje je trenutno nemoguće naći kvalitetnog napadača da može da igra u plej-ofu za Ligu šampiona - zaključio je naš izvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dario

pre 5 godina

Pitanje za admine ove stranice. Sve nas ovdje zanima kako to da imate informacije o platama zvezdinih igraca a nemate ni jednu informaciju o platama igraca partizana. Nista manju platu od ovog kafua nemaju tosic stojkovic suma mozda cak i vecu. Al drzavna tajna su plate igraca partizana

Goran

pre 5 godina

Дај Боже да нису бачене паре и да ће се Кафу исплатити...? Дао је 2 гола на 20 утакмица и то ми баш и не улива неку велику наду...?

Dragan Giljen

pre 5 godina

Само да не буде касно са овим довођењем?! НАПРЕД ЗВЕЗДА, САМО НАПРЕД!

RUSS

pre 5 godina

Još jedan skok u buuuuunar!!!! Umesto da podiže mlade lavove, uprava baca pare na ove matore drtine, koji više nisu ni za *Š* ligu. Šta li ćete sutra da nam "objašnjavate" kad se otkrije minus od sto mil $!!!!!

Doca

pre 5 godina

Kasno je. Ispadamo i iz LE. Na žalost nas pravih navijača.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija