• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

20.08.2018

14:13

MILOJEVIĆ PRED DUEL DECENIJE: Uz Božiju volju i pomoć nadam se da će sve da bude kako treba!

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ PRED DUEL DECENIJE: Uz Božiju volju i pomoć nadam se da će sve da bude kako treba!

Podeli vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević je pred prvi duel sa Salcburgom u okviru plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona istakao da će njegov tim pokušati da nametne svoj stil igre, a još jednom se osvrnuo i na kaznu UEFA zbog koje neće biti navijača na tribinama

Crveno-beli u utorak od 21 čas dočekuju Salcburg, a na "Marakani" su svesni koliko je ovaj duel bitan za klub.

- Jako bitna utakmica za nas, mada je gledamo kao bilo koju drugu koju smo dosad odigrali. Probaćemo da nametnemo naš stil igre. Prvi put će mi biti da vodim utakmivu bez pomoći publike, pokušaćemo da se ponašamo kao da je publika tu - rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

On se još jednom osvrnuo na kaznu UEFA, zbog koje će tribine najvećeg srpskog stadiona biti prazne.

Od Trnave smo primili golove iz grešaka. Na ovom nivou takmičenja, ekipe ne praštaju ništa. Važno je ograničiti protivnikaVladan Milojević, trener Zvezde

- Već sam rekao - kako sam za nagrade, tako sam i za kazne. Ali mora da se nađe neki drugi mehanizam, a ne da se igra bez publike. Utakmica je veliki događaj za celu Srbiju. Baš je šteta što neće biti navijača. Ekipama neće faliti motiva ni jednoj bi drugoj - objasnio je trener crveno-belih.

On se potom osvrnuo i na poslednju prepreku na putu ka Ligi šampiona.

- Salcburg je uticao na moje fudbalske poglede. Još dok sam bio u Čukaričkom igrali smo protiv njihove filijale i bio sam gost Salcburga. Video njihovu filozofiju. Oni takođe jure ulazak u Ligu šampiona, a mi osim toga što smo bili prvaci Evrope, nismo više igrali, tačnije nijednom u ovom formatu - istakao je Milojević i dodao:

- Salcburg ima princip i filozofiju od koje ne odustaje. Ekipa je napadačka, dobro selektovana. Hajde da sačekamo utakmicu da vidimo kakvi ćemo mi biti. Svaka utakmica je za sebe. Kad igrate u Evropi, imate različite stilove. Salcburg ima dosta svojih igrača, a imaju i skauting u celom svetu. Oni iz omladinske škole ubacuju igrače u razrađen sistem. Igraju dva prvaka, poštujemo ih. Biće zanimljiva utakmica. - poručio je trener srpskog šampiona.

Crveno-beli su u prethodnoj rundi eliminisali Spartak iz Trnave, i to posle produžetaka u Slovačkoj (2:1).

- Od Trnave smo primili golove iz grešaka. Na ovom nivou takmičenja, ekipe ne praštaju ništa. Važno je ograničiti protivnika, da ima što manje udaraca na gol. Sekund nepažnje može da vas košta - smatra trener Zvezde.

Kafu starter?

Crveno-beli će za duele sa Salcburgom biti jači za brazilskog napadača Kafua.
- Ne znam hoće li Kafu biti starter. Uklopio se, igrao je u Ludogorecu, slična sredina našoj. Uklopio se - istakao je Milojević.

Srpski šampion za vikend nije igrao u Superligi protiv Napretka, kako bi se što bolje spremio za duel sa šampionom Austrije.

- Kad igrate utakmice, imate manje vremena za uigravanje. To što nismo igrali sa Napretkom, iskoristili smo na najbolji način. Verujem da nam je odlaganje utakmice u ovom trenutku koristilo - podvukao je Milojević.

Zvezda je prošle sezone igrala u Ligi Evrope i prezimila u tom takmičenju. 

- Čovek nikad ne sme da se zadovoljava. Moraš da budeš ambiciozan. I kad nemaš cilj, moraš da ga tražiš, jer samo tako napreduješ. Zvezda mora da teži višim ciljevima i ne dozvoljavam igračima da se zadovolje postignutim. Uvek morate da uradite ono što je do vas. Uz Božiju volju i pomoć nadam se da će sve da bude kako treba - poručio je Milojević.

Na kraju je upitan da li bi bio zadovoljan da Zvezda ne primi gol na "Marakani".

- Rezultat bez primljenog gola? Ne kalkulošem, znam da gol u gostima mnogo vredi. Važno mi je da odigramo dobru utakmicu. Njima prepuštamo ulogu favorita - zaključio je Milojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija