• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

22.08.2018

15:38

MILOJEVIĆ FENOMEN! Zvezdin trener za dve godine u Evropi ostvario 11 pobeda!

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ FENOMEN! Zvezdin trener za dve godine u Evropi ostvario 11 pobeda!

Podeli vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević napravio je čudo na "Marakani"

Strateg crveno-belih je u nepune dve sezone ostvario 11 pobeda u evropskim utakmicama, jednu više nego što je klub zabeležio u periodu od 2008. do 2017. godine!

Zvezda je od leta 2017. i dolaska Milojevića odigrala 23 meča u Evropi i dobila 11, a u periodu od 2008. do 2017. pobedila je u svega deset od 32 međunarodna duela!

Pored toga, sjajni stručnjak je već dva puta izborio učešće u grupnoj fazi evrokupova, što nijednom treneru Zvezde dosad nije pošlo za rukom. Štaviše, poslednji stručnjak koji je pre Milojevića uveo Zvezdu u grupu bio je Milorad Kosanović, koji je u sezoni 2007/08. stigao do Lige Evrope...

ZVEZDA U EVROPI POD MILOJEVIĆEM

11 pobeda
9 remija
3 poraza
29:13

ZVEZDA U EVROPI OD 2008. do 2017.10 pobeda
11 remija
11 poraza
50:5

Studiozan i temeljan

Crveno-beli su protiv Salcburga (0:0) odigrali prvu utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Ulazak u elitu predstavljao bi vanserijski uspeh, međutim, legende kluba iz Ljutice Bogdana, Vladimir Cvetković i Dejan Savićević, saglasne su u oceni da je ove sezone već napravljen izuzetno dobar rezultat.

- Milojević je ozbiljan i kvalitetan stručnjak, odličan trener. Kod njega ništa nije slučajno, nema improvizacije, nevažno o čemu da je reč. Svemu pristupa vrlo ozbiljno, pa čak i davanju intervjua. Kad je neko tako studiozan i temeljan, onda rezultat ne može da izostane. Voleo sam ga i kao igrača u vreme kad sam ja bio u klubu. Kasnije smo se družili i u Grčkoj, ma izuzetan je - kaže nekadašnji direktor Zvezde Vladimir Cvetković.

Vladimir CvetkovićBeta

Vladimir Cvetković

On ističe da odličan posao radi i uprava, a svi zajedno doprineli su tome da niko više u Evropi Zvezdu ne smatra lakim rivalom.

- Klub se trudi da izađe u susret treneru koliko može, da mu dovede pojačanja, i ispostavilo se da svi zajedno odlično rade. Zvezda se povratila, ima poštovano ime u Evropi i više se niko ne raduje da je izvuče na žrebu. Ipak, za neke veće uspehe, kao što je plasman u Ligu šampiona, potrebna je i sreća. Rekao bih da su i Milojević pristupom i ekipa igrom i posvećenošću zaslužili sreću - objašnjava Cvetković.

Slično razmišlja i jedan od najboljih fudbalera u istoriji Crvene zvezde, Dejan Savićević.

- Milojević je dobar trener, to se vidi na svakoj utakmici. Što bi se reklo, vidi se ruka trenera u akcijama, u tome kako igrači stoje na terenu. Logičan potez je bio da klub sa njim produži ugovor, pošto znam da je bilo spekulacija oko toga da li će ostati. Zaista bi bilo glupo da su ga pustili, jer ima fantastičan rezultat - naglašava Savićević.

Dobri stranci

Zasluge šefa stručnog štaba Crvene zvezde su ogromne, ali bez kvalitetnih igrača ništa od toga ne bi bilo moguće. Velika stvar je što je sportski sektor pogodio sa strancima.

- Jako bitna stavka je pogoditi sa inostranim igračima, a to su na "Marakani" već dve godine uspešno radili. Još iz vremena kad su tu bili Donald i Kanga, pa kasnije Boaći. Mnogo se očekuje i od ovih što su sad dovedeni. U klubu kao što je Zvezda ne sme se promašiti sa pojačanjima, jer automatski nećete postići ni približno od zacrtanog. Biće im i ovako potrebno mnogo sreće za plasman u Ligu šampiona, ali nije nemoguće - poručuje Savićević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija