• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

31.08.2018

07:00

ZVEZDA ĆE NAPUNITI KASU, IGRAČIMA ĆE SKOČITI CENA! Crveno-beli doneli klubu minimum 20 miliona evra!

Crvena zvezda

ZVEZDA ĆE NAPUNITI KASU, IGRAČIMA ĆE SKOČITI CENA! Crveno-beli doneli klubu minimum 20 miliona evra!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde istorijskim plasmanom u Ligu šampiona doneli su u klupsku kasu minimum 20 miliona evra

Crveno-beli su podvigom protiv Salcburga (2:2) u revanšu plej-ofa obezbedili najmanje šest utakmica u društvu najboljih evropskih timova, a taj uspeh poprilično će popraviti i finansijsku situaciju na "Marakani".

Samim ulaskom u elitno takmičenje srpski prvak je inkasirao 15,25 miliona evra. Svaka pobeda u grupi vredi 2,7 miliona, remi je 900.000 evra, tako da se i tu otvara mogućnost za još veću zaradu.

Srpski prvak dobiće premiju od 15,25 miliona evra plasmanom u Ligu šampiona, a imaće i prihod od prodaje ulaznica, TV prava i sponzora. Pobeda u grupi vredi 2,7 miliona, a remi 900.000 evra

Takođe, posle odluke UEFA da Zvezdi smanji kaznu na jednu utakmicu bez publike jasno je da će "Marakana" biti krcata na sva tri meča u Ligi šampiona. Profit od prodaje ulaznica i TV prava sigurno će biti značajan, a novčana injekcija očekuje se i od generalnog sponzora "Gasproma".

A sad pojačanja

Zbog svega navedenog rukovodstvo crveno-belih odlučilo je da poveća premije igračima. Do sada su imali zagarantovanih 48.000 evra, ali posle sjajnog rezultata u Austriji čelnici su tu sumu povećali na 80.000. Toliko će dobiti standardni prvotimci, dok će ostalima pripasti proporcionalno manje, u odnosu na zasluge i koliko su igrali u osam kvalifikacionih utakmica.

Šabanadžović: Najveći uspeh posle 1991.

Član legendarnog tima Crvene zvezde iz 1991. godine Refik Šabanadžović (53) oduševljen je zbog ulaska crveno-belih u elitno takmičenje.
- Neverovatno je koliko je ovaj tim Zvezde fizički i psihički spreman. Ne može svako da se vrati posle minusa od dva gola u gostima, i to za minut, protiv veoma jakog protivnika. Svaka čast igračima i treneru, ovo je najveći uspeh posle onog moje generacije. Liga šampiona će značiti u svakom smislu, od duela sa najboljim evropskim timovima, spektakla i punih tribina, do promocije igrača i novčane dobiti. Ovo sad treba pametno iskoristiti i ubirati plodove dobrog rada - kaže Šabanadžović.

Sportski direktor Mitar Mrkela presrećan je posle istorijskog uspeha i ističe i da će se klub sada fokusirati na pojačanja.

- Ova ekipa je u Austriji dokazala da ima znanje, mentalnu snagu i karakter pobednika. Verovao sam u momke, znao sam da mogu da naprave podvig - kaže Mrkela, pa dodaje:

- Pojačaćemo tim. Pored Ričmonda Boaćija, u pregovorima smo sa još jednim centarforom. S druge strane, moramo da obavimo i razgovore oko produžetka ugovora sa Vujadinom Savićem i Filipom Stojkovićem.

Nekadašnji defanzivac crveno-belih Zoran Njeguš naglašava da će igračima znatno porasti vrednost.

- Sve čestitke i pohvale na račun igrača, stručnog štaba i uprave. Ostvaren je ogroman uspeh, u takmičarskom i finansijskom smislu. Ne samo da će se napuniti kasa već će i igračima skočiti cena na tržištu. Sve to će mnogo značiti na planu stabilizacije kluba. Sad se treba spustiti na zemlju, smiriti euforiju i spremiti se za ono što sledi. Zvezda je pokazala da može da igra protiv svakog rivala - jasan je Njeguš.

Baza za budućnost

Bivši vezista Ivan Vukomanović smatra da će ovo biti veliki podstrek za budućnost.

- Kao i svi zvezdaši, presrećan sam zbog ulaska u Ligu šampiona. To je velika stvar za klub, ali i srpski fudbal u celini. Ovo će biti još veći motiv za naredne izazove, a pogotovo će značiti na finansijskom planu. Može da se reši veliki deo problema, da se vrate dugovi iz prošlosti i da se na krilima ovog uspeha izgradi dobra baza za budućnost - zaključuje Vukomanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija