• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S.

03.09.2018

17:10

ZVEZDA NA POJAČANJA DALA 6,56 MILIONA EVRA! Klub s "Marakane" uložio u tim kao nikad ranije!

Crvena zvezda

ZVEZDA NA POJAČANJA DALA 6,56 MILIONA EVRA! Klub s "Marakane" uložio u tim kao nikad ranije!

Podeli vest

Rukovodstvo Crvene zvezde u ovom prelaznom roku potrošilo je 6,56 miliona evra na pojačanja, što je apsolutni klupski rekord! 

Crveno-beli su dali 1,5 miliona evra za Ričmonda Boaćija, a pored njega, doveden je Goran Čaušić za milion evra, Marko Marin za 700.000 i još 12 igrača za oko 3,3 miliona!

Ideja rukovodstva Zvezde bila je da se naprave dva skoro podjednako kvalitetna tima. S obzirom na to da je klub s "Marakane" ovog leta od prodaje igrača i ulaska u Ligu šampiona zaradio skoro 33 miliona evra, jasno je da ulaganje od 6,56 miliona ne predstavlja opterećenje za klub.

ZVEZDINA POJAČANJA
Ričmond Boaći 1.500.000 evra
Goran Čaušić 1.000.000 evra
Srđan Babić 800.000 evra
Žonatan Kafu 700.000 evra (pozajmica)
Marko Marin 700.000 evra
Lorenco Ebisilio 600.000 evra
Dejan Meleg 300.000 evra
Rašid Sumajila 260.000 evra
Nikola Stojiljković 200.000 evra
Veljko Simić 200.000 evra
Miloš Degenek 200.000 evra
Zoran Popović 80.000 evra
Miloš Čupić 20.000 evra
Milan Jevtović bez obeštećenja
Dušan Jovančić bez obeštećenja
Ukupno: 6.560.000 evra

Sve kreće od tima

Počasni predsednik crveno-belih Dragan Džajić, koji je dugo godina bio direktor Zvezde, vrlo je zadovoljan potezima uprave kluba.

- Sve polazi od dobrog tima. Dobra ekipa će izboriti plasman u jako takmičenje, a jaka takmičenja prate i visoke finansijske nagrade. Kad sam bio direktor, uvek mi je bilo važno da imam kvalitetan igrački kadar, jer samo tada možete da se nadate uspehu. Plasmanom u Ligu šampiona Zvezda je odlično zaradila i ne može sad taj novac samo da sačuva. Mora nešto i u tim da uloži, a siguran sam da će to višestruko da se vrati - smatra Džajić.

Klubu sa "Marakane" predstoji šest mečeva u Ligi šampiona, po dve sa Pariz Sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom. Treća Zvezdina zvezda veruje da će se u takvim utakmicama tek videti šta tačno crveno-belima fali i gde bi trebalo da se pojačaju.

ZVEZDINA ZARADA OVOG LETA
Ulazak u Ligu šampiona 15.910.000 evra
Prodaja ulaznica 1.500.000 evra
Transferi
Aleksandar Pešić 4.200.000 evra
Nemanja Radonjić 6.700.000 evra
Uroš Račić 2.200.000 evra
Luka Adžić 800.000 evra
Abraham Frimpong 300.000 evra
UKUPNO: 32.610.000 evra

- Ovom timu koji je izborio Ligu šampiona kapa dole. Svi smo se mi potajno nadali, ali čak i u momentima kad se činilo da nam elita izmiče, momci se nisu predavali i isplatilo im se. U evropskim utakmicama uvek primetite gde možda fali neki igrač, šta bi moglo da bude bolje, koga bi trebalo zameniti. Računajte da Zvezda u sezoni ima oko 50 utakmica i važno je da ima i dovoljno igrača, tako da je kupovina sasvim opravdana - jasan je nekadašnji igrač crveno-belih.

Činjenica je da nijedan od Zvezdinih protivnika u grupi ne vidi Beograđane kao opasnost, ali Džajić veruje da nikom od njih neće biti lako da igra protiv izabranika Vladana Milojevića. Kao jedan od glavnih aduta srpskog šampiona vidi upravo trenera.

- Velika stvar je imati ovakvog trenera. On o svemu vodi računa, tačno zna šta mu je potrebno, zna kako da postavi strategiju protiv evropskih ekipa i, što je najvažnije, ne plaši se nikog. Siguran sam da će tim utakmicama pristupati kao što je pristupao bilo kojoj ranije. Uostalom, fudbal je igra 11 na 11 i ne pobeđuje uvek najbolji. Umela je Zvezda da eliminiše i Real Madrid iako sigurno nije bila jači rival. Važno je da se ne predajemo - kaže počasni predsednik srpskog šampiona.

Osnovni cilj je titula

Naravno, primarni cilj i dalje je odbrana titule.

- Uvek sam za to da se najpre skoči, pa kaže hop. Ne bih unapred predviđao imamo li najjači tim, ali znam da nam neće biti lako, posebno zbog podele bodova nakon 30 kola. Ipak, cilj nam je titula, pa da i naredne sezone probamo da se plasiramo u Ligu šampiona. Taj kontinuitet bi nam mnogo značio - zaključuje Džajić.

Mrkela: Investiramo u budućnost

Kupovinom igrača klub investira u budućnost, objašnjava sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

- Sad imamo tim koji će, ako ponovo osvoji titulu, a nadam se da hoće, sledeće godine uigraniji ući u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nama je potreban kontinuitet, a finansijsku injekciju koristimo da ulažemo. Sad imamo i komociju da prodamo nekog, a da već imamo spremnu zamenu. Za takmičenje na tri fronta imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača na svakoj poziciji - kaže Mrkela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 5 godina

ZNACI RADONJICEV TRANSFER JE KUPIO CEO TIM+REZERVE,TREBA MU SKINUTI KAPU.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17