• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

12.09.2018

19:20

ZVEZDA ZA DAN ZARADILA 3,5 MILIONA EVRA! Crveno-belima bi tesne bile i tri "Marakane"!

Crvena zvezda

ZVEZDA ZA DAN ZARADILA 3,5 MILIONA EVRA! Crveno-belima bi tesne bile i tri "Marakane"!

Podeli vest

Čak 3,5 miliona evra zaradila je u utorak Crvena zvezda od prodaje ulaznica za mečeve Lige šampiona!

Srpski šampion je za svega nekoliko sati rasprodao sve karte za utakmice protiv Napolija, Liverpula i Pariz Sen Žermena u grupnoj fazi Lige šampiona!

Red ispred blagajne "Marakane" protezao se čak do Autokomande, a počeo je da se formira oko šest časova izjutra, kad je u Ljutice Bogdana već bilo stotinak ljudi. Navijači su stigli iz čitave Srbije, ali i iz Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije... Pojedinci su čak i zanoćili ispred stadiona Zvezde.

Navala
Za mojih devet godina otkako sam u Crvenoj zvezdi ne pamtim ovoliku gužvu ispred blagajne "Marakane"Goran Broćić, direktor marketinga Crvene zvezde

Kapacitet 50.000

Ipak, do kompleta ulaznica nisu mogli da dođu svi koji su juče čekali. Na blagajni se našlo svega oko 8.000 kompleta karata. Sve ostale prodate su unapred, članovima kluba i vlasnicima sezonskih ulaznica, kao i preko interneta. Cena paketa bila je 7.500 za severnu i južnu tribinu, 15.000 za bočne delove "istoka" i "zapada", a 18.000 za centralni deo "zapada". Kapacitet "Marakane" za mečeve Lige šampiona biće 50.000 mesta.
Direktor marketinga Crvene zvezde Goran Broćić kaže da u karijeri nije doživeo ovoliko interesovanje za karte.

- Za mojih devet godina otkako sam u Crvenoj zvezdi ne pamtim ovoliku gužvu ispred blagajne "Marakane". Tri "Marakane" ne bi bile dovoljne da prime sve koji žele da gledaju naš tim. Ne mogu tačno da vam kažem, ali mislim da će prihod kluba biti malo više od tri miliona evra. Kontingent je smanjen zbog navijača gostujućih klubova, lože, karata koje klub mora da da UEFA zbog pravila Lige šampiona... Međutim, minimum tri miliona evra je zarada - poručuje Broćić.

Stojiljković spreman za Napoli

Napadač Zvezde Nikola Stojiljković posle povrede na meču sa Salcburgom oporavio se i ušao u pun trenažni proces. Nekadašnji napadač Čukaričkog nije imao sreće otkako je letos došao u Zvezdu kao veliko pojačanje iz Brage. Povredio se na pripremama, nedovoljno spreman je igrao u kvalifikacijama i povreda se opet vratila pred Salcburg. Ipak, on se tokom reprezentativne pauze oporavio u potpunosti.

Prvi meč Crvena zvezda će odigrati 18. septembra protiv Napolija. Ostali mečevi na "Marakani" su na programu 6. novembra protiv Liverpula i 11. decembra protiv PSŽ. Broćić kaže da neće sva mesta biti rezervisana za "delije", jer prema propisima, određeni kontingent pripada gostujućim navijačima i UEFA. Takođe, šef Zvezdinog marketing tima kaže da nijedna karta nije poklonjena.

- Napoliju je prosleđeno nešto više od 2.000 karata, pet odsto kapaciteta stadiona. UEFA je uzela približno 1.000 karata, ostaje 48.000 karata za naše navijače. To su grube cifre, nemojte me držati za reč. Verujem da će klub izaći s tačnim ciframa kad se sve završi. Svi su morali da plate, nijedna karta nije poklonjena. Izuzetak su samo ulaznice koje pripadaju UEFA prema ugovorima, a to je 500 karata. Preostalih 500 koje su uzeli morali su da plate - kaže Broćić.

Atraktivna grupa

Broćić kaže da su u Zvezdi prezadovoljni što će klub u Ligi šampiona imati ogromnu podršku publike.

- Baš je ogromno interesovanje, što je i očekivano. Zvezda je tamo gde pripada i navijači to znaju, prepoznali su puls. Igrom slučaja dogodila se atraktivna grupa i sve kockice su se poklopile - naglašava Broćić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djura

pre 5 godina

Uefa ne dozvoljava da bude i 100000 kao u dobra stara vremena...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija