• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: gazzetta.it

18.09.2018

11:31 >> 12:25

(VIDEO) VRATA PAKLA, TRESU SE NOGE I KADA NEMA BUKE! "Tunel na Marakani je najstrašniji u Evropi"

Crvena zvezda

(VIDEO) VRATA PAKLA, TRESU SE NOGE I KADA NEMA BUKE! "Tunel na Marakani je najstrašniji u Evropi"

Podeli vest

Znaju fudbaleri Napolija šta je vatrena atmosfera, ultrasi Napolitanaca su među najmoćnijima u Italiji, ali još nisu igrali na "Marakani" i tek ih čeka prolazak kroz čuveni tunel (utorak, 21.00, Arena1)

 

Zaziru Italijani od "delija" i atmosfere više od Zvezdinih fudbalera, a posebno apostrofiraju tunel koji od svlačionica vodi do terena.

Gazeta delo Sport je napravila reportažu o famoznom tunelu Marakane. Ističe da više nije isti kao na "zastrašujućem“ snimku koji je kružio po internetu pre nekoliko godina. 

Ipak, tunel, iako okrečen i sređen, i dalje je zastrašujući, i dalje klecaju kolena protivničkim fudbalerima kako se bliže izlasku na teren i kako buka sa tribina postaje zaglušujuća.

Gazetin reporter navodi da tunel predstavlja vrata pakla na Marakani, prenosi Mozzartsport. I nisu u pitanju samo navijanje i buka koji se čuju. Kaže da tunel izaziva vrućinu i osećaj zbog kojeg se noge tresu čak i kada nema buke. 

- Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda sa desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate da uđete i iz kojeg dopire buka. I počnete da brinete.

Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom. Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to je samo deo. Kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži. 

Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća.

Pogledajte video italijanske Gazete.

 

SRBI SU NEPOBEDIVI NA "MARAKANI"! Italijani strepe, "delije" im uterale strah u kosti!

ZVEZDA SE NIKOGA NE PLAŠI, NEĆEMO NA OVOME STATI! Milojević pred Napoli: Što bi rekao veliki Anćeloti, mi smo fascinantni autsajderi!

"MARAKANA" JE TVRĐAVA KOJU JE TEŠKO OSVOJITI! Najdoski plaši Napolitance: Kada izađu u to grotlo...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija