• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2018

15:12

ZVEZDA IGRA PROTIV ISTORIJE! Srpski klubovi NIKADA nisu dobili meč u Francuskoj!

Crvena zvezda

ZVEZDA IGRA PROTIV ISTORIJE! Srpski klubovi NIKADA nisu dobili meč u Francuskoj!

Podeli vest

Igraće Crvena zvezda protiv premoćnog i preskupog tima Pariz Sen Žermena, ali i protiv neslavne istorije srpskog fudbala

 

Prema zvaničnim podacima Evropske fudbalske unije (UEFA) NIJEDAN srpski klub nije uspeo da dobije utakmicu u Francuskoj u međunarodnim kupovima!

Odigrali su naši klubovi 19 utakmica na tlu Francuske i nikada nisu uspeli da dobiju nijednu! Samo su tri puta izborili remi, a čak 16 puta su poraženi.

Štaviše, ni kod kuće nije bilo previše uspeha, tako da Crvena zvezda u svojoj istoriji ima samo jednu pobedu nad nekim francuskim predstavnikom u 12 utakmica, bilo je protiv Meca (2:1) 1998. godine.

Ono što Zvezda ima i vrednije je od svega je pobeda nad Olimpikom iz Marseja u finalu Kupa šampiona 1991. godine, koju je izvojevala na penale.

Nije uspešniji ni Partizan, takođe ima samo jedan trijumf protiv "trikolora" u devet mečeva, a uspeo je savlada Nant legendarne sezone 1965/66. kada je u Beogradu bilo 2:0.

Jednu pobedu nad Francuzima, isto kod kuće, ima i OFK Beograd, koji je u jesen 2006. savladao Okser sa 1:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 5 godina

Mislite Zvezda će" bunariti"dugim loptama ne bi li odbrana kiksirala I ona došla u šansu za gol.A igrati fudbal je mislena imenica za ono što Zvezda igra

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija