• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

02.10.2018

17:49

NEJMAR PET PUTA SKUPLJI OD ZVEZDE! Srpski šampion gostuje drim timu koji vredi 820 miliona evra!

Crvena zvezda

NEJMAR PET PUTA SKUPLJI OD ZVEZDE! Srpski šampion gostuje drim timu koji vredi 820 miliona evra!

Podeli vest

Crvena zvezda u drugom kolu grupe C Lige šampiona sutra (18.55, RTS 1) gostuje Pariz Sen Žermenu, čiji je najbolji fudbaler pet puta skuplji od celog tima srpskog prvaka

 

Parižani su u avgustu 2017. godine platili Barseloni 222 miliona evra za Brazilca Nejmara, a čitava ekipa crveno-belih košta 43,9 miliona evra!

Prema specijalizovanom portalu "Transfermarkt", PSŽ je deveti najskuplji tim na svetu sa ukupnom vrednošću od 820,5 miliona evra. Najskuplji tim ima Barselona, čija ekipa vredi 1,14 milijardi evra.

Napravili iznenađenje

I dok Nejmar košta 222 miliona evra, igrač koji u ekipi Vladana Milojevića ima epitet najskupljeg jeste Ričmond Boaći, koji je procenjen na 4,5 miliona evra. Stoga nije nikakvo čudo što mnogi očekuju da Zvezda u grupi C bude tim za popravljanje gol-razlike.

Potrebna konstantnost

Za nekoliko godina, ako Zvezda bude konstantna u Ligi šampiona, može da počne da razmišlja o osvajanju nekoliko bodova ili borbi za treće mesto
Dejan Savićević, bivši fudbaler Zvezde

Ipak, srpski šampion na startu takmičenja odigrao je 0:0 sa Italijanima i napravio veliko iznenađenje. Nekadašnji igrač crveno-belih Dejan Savićević se nada da Zvezda neće pokvariti utisak iz prvog kola.

- Drago mi je što je Zvezda za rivale dobila najbolje klubove u Evropi. Rivali kao Napoli, Liverpul i PSŽ su značajni za klub, igrače i trenera. Ti mečevi će pomoći Milojeviću da vidi gde može da unapredi tim za sledeću sezonu. Mislim da je Zvezda ostavila dobar utisak u prvoj utakmici i biće važno za nju da ga ne pokvari u mečevima koji slede - kaže Savićević za čuveni sportski portal "Omnisport".

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore ističe i da ga raduje što Zvezda konačno igra na velikoj sceni.

- Prelepo je videti Zvezdu u Ligi šampiona. Kao klub velike tradicije, ona zaslužuje da igra u UEFA takmičenjima. Zvezda nije dugo igrala tamo i to je veliki uspeh ove generacije fudbalera - poručuje Savićević.

On navodi i da se nadao da će crveno-bele mnogo ranije gledati u Ligi šampiona.

- Priželjkivao sam Zvezdu u Ligi šampiona još otkako je UEFA olakšala put do elitnog takmičenja klubovima iz istočne Evrope. Zvezda je veliki klub, sa armijom navijača, lepim stadionom i ima sve što je potrebno za takmičenje na top-nivou. Bilo je samo pitanje vremena kada će napraviti dobar tim i dovesti pravog trenera. Ove sezone to konačno imaju, tako da nisam iznenađen ovim uspehom - objašnjava nekadašnji fudbaler Milana.

Uspesi su obaveza

Savićević veruje i da će ova sezona biti početak konstantnog učešća Zvezde u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

- Kao veliki klub, Zvezda je u obavezi da svojim navijačima omogući da konstantno gledaju najbolji evropski fudbal. Za nekoliko godina, ako budu konstantni u Ligi šampiona, mogu da počnu i da razmišljaju o osvajanju nekoliko bodova ili borbi za treće mesto i plasman u Ligu Evrope. Ali, ponavljam, pre svega je potrebno da nekoliko godina budu stalni učesnici grupne faze Lige šampiona - zaključuje Savićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija