• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2018

07:15

LEGENDE CRVENO-BELIH ZA INFORMER: Zvezda će na "Enfildu" biti bolja nego u Parizu

Crvena zvezda

LEGENDE CRVENO-BELIH ZA INFORMER: Zvezda će na "Enfildu" biti bolja nego u Parizu

Podeli vest

Stanislav Karasi, Petar Krivokuća i Slobodan Janković veruju da se crveno-belima protiv Liverpula neće ponoviti debakl poput onog protiv PSŽ (1:6); Liverpul je 1973. mislio da je Zvezda mali klub, a to misli i sada - kaže Karasi

Crveno-beli će protiv Liverpula odigrati mnogo bolje nego protiv PSŽ, poručuju legende crveno-belih! Stanislav Karasi, Petar Krivokuća i Slobodan Janković uvereni su da srpskom prvaku u predstojećem meču 3. kola Lige šampiona, u sredu (21.00) na čuvenom "Enfild roudu", ne može da se ponovi očajno izdanje kao iz Pariza, gde je poražen 6:1.

Oni su pre 46 godina, u sezoni 1973/74, iz Kupa evropskih šampiona izbacili Liverpul pobedama 2:1 i na "Marakani" i u Engleskoj. I tada je tim sa Ostrva važio za apsolutnog favorita kao i uoči novog susreta.

Sad pametnije

Karasi baš u tome vidi Zvezdinu šansu da napravi iznenađenje.

- Englezi su te 1973. mislili da će posao da završe već u Beogradu, jer je za njih Zvezda bila mali klub. Posle ovog poslednjeg poraza Zvezde od PSŽ, na "Enfildu" verovatno i sada misle da igraju protiv malog kluba i da će lako da odrade utakmicu. Nadam se da će Zvezda biti pametnija nego u Francuskoj, da će igrati drugačije. U Parizu su bili impresionirani protivnikom, PSŽ je uhvatio Zvezdu na spavanju. Ako ništa drugo, onda bar očekujem jači otpor Zvezde u Engleskoj - kaže Karasi za naš list.

Priče o nameštanju su glupost

Karasi i Krivokuća poručuju da je priča o nameštanju utakmice PSŽ - Crvena zvezda čista glupost.

- Reč je o izmišljotini, i to svaki pametan čovek odmah vidi. To je informacija koja može da destabilizuje klub, ali verujem da to neće biti slučaj. Igrači treba da misle o igri a ne o takvim stvarima - kaže Karasi.
Slično razmišlja i njegov "saborac".

- Priča o nameštanju meča je nebuloza, besmislica. To je novinarska bomba bez ikakvog pokrića - konstatuje Krivokuća.

Njegov tadašnji saigrač Petar Krivokuća ističe da je Zvezda protiv Parižana odigrala neozbiljno i nezrelo i očekuje mnogo bolju igru protiv vicešampiona Engleske.

- Zvezda je u Parizu golove primala iz peterca, ako se izuzmu slobodni udarci Nejmara. To je neiskustvo. Taj poraz je šamar i fudbalerima i stručnom štabu. Ono je blamaža i bruka, ponizili su nas kao da smo Palilulac, u božiju mater. Verujem da će nas tako nešto osvestiti i da ćemo drugačije prići meču sa Liverpulom. Nikad ne treba gubiti nadu i moramo da odigramo najbolje što možemo - naglašava bivši defanzivac Zvezde.

Da se ne ponovi
Poraz od PSŽ je blamaža i bruka, ponizili su nas kao da smo Palilulac, u božiju mater
Petar Krivokuća, bivši fudbaler Zvezde

Nema nemogućeg

Na obe utakmice protiv Liverpula pre 46 godina strelac je bio Slobodan Janković, a za naslednike u crveno-belom dresu imao je savet.

- I danas sam ponosan kada se setim tog dvomeča, ne zbog mojih golova već zato što je Crvena zvezda eliminisala takvog fudbalskog velikana. Liverpul je i tada, kao što je i sada, bio jedna od najvećih ekipa u Evropi i svetu. Kada sam čuo da smo dobili njih za protivnika, bio sam jako srećan što ćemo odmeriti snagu sa takvom ekipom. Suština igre jeste u tome da igrate sa najjačima. Posavetovao bih naše igrače da ne treba nikog da se plaše, oni su već pokazali da poseduju kvalitet. U fudbalu je sve moguće - poručuje Janković.
 



 

 


 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
A bekovi

pre 5 godina

Rodic i Stojkovic i jesu za Palilulac,nule,spori.Ben,Krsticic,Causic nemaju mesto u startnoj postavi.Jovancic,Srnic,Pavkov oni trebaju u startnoj postavj.I Gobeljic,Hajdin umesto ove dve bukve na bekovima.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17