• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2018

22:52 >> 22:04

(VIDEO/FOTO) NOVI DEBAKL ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA! Liverpul je kaznena ekspedicija, Salah i društvo isprašili crveno-bele

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) NOVI DEBAKL ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA! Liverpul je kaznena ekspedicija, Salah i društvo isprašili crveno-bele

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su novi debakl u Ligi šampiona, poraženi su od Liverpula na "Enfildu" sa 4:0 u trećem kolu elitnog takmičenja


Crveno-beli su se držali samo prvih 20 minuta utakmice, a onda je Firmino načeo srpskog šampiona, a Salah duplirao prednost.  Vrlo brzo u nastavku utakmice Egipćanin je sa bele tačke povećao na 3:0, a tačku je stavio Mane u 81. minutu, tri minuta nakon što mu je Borjan odbranio udarac sa penala. 

Crveno-beli su odigrali bolje nego protiv Pari Sen Žermena pre nekoliko nedelja, ali to nije bilo dovoljno protiv strašnog Liverpula koji je prošle sezone igrao finale Lige šampiona. Porazu je kumovao i nemački arbitar Danijel Zibert sa pomoćnicima, ali više sami crveno-beli silnim greškama, koje su domaćini rutinski kažnjavali.

Ovo je Zvezdi drugi poraz u grupi C i nalazi se na poslednjem mestu sa jednim bodom. LIverpul je prvi sa šest, Napoli koji je odigrao 2:2 sa PSŽ-om ima pet, a Parižani četiri boda.

Opet je Zvezda kao u Parizu poklekla u 20. minutu utakmice. Šaćiri je po levoj strani uposlio Robertsona ovaj ubacio loptu u šesnaesterac gde je sam bio Firmino, napravio dribling a zatim prevario Borjana za 1:0. Bila je ovo prva ozbiljna akcija redsa tokom prvih 20 minuta, koji su crveno-beli odigrali solidno, hrabrije nego protiv PSŽ-a u  drugom kolu. Babić je čak imao zicer, našao se sam u šesnaestercu posle kornera, ali bio zatečen i poslao loptu preko prečke.

Foto: reuters

 

U nastavku je Zvezda bila konstantno pod pritiskom.  Ređale su se šanse domaćina, pretili su Robertson, Salah, Šaćiri, i malo pre sudijskog zvižduka Egipćanin je savladao Borjana za 2:0. Šaćiri je iz prve odigrao za Salaha i lagano zatresao mrežu Borjana.

Zvezda je već u 51. minutu opet kapitulirala i to sa bele tačke nakon što je sudija čini se prestrogo pokazao penal za "redse". Stojković je zagradio loptu i podigao lakat na koji je natrčao je Mane i pao kao pokošen. Zibert je na asistenciju pomoćnika pokazao na belu tačku, a Slaha rutinski šutirao po sredini gola za 3:0.

Potom je sudija pokazao još jedan penal za "redse", Ben je u pokušaju da glavom izbije centaršut pogodio sebe u ruku. Mane je uzeo loptu, ali je Borjan pročitao gde će šutirati, pa je ostali 3:0. Međutim, vrlo brzo je nakon nove greške Zvezde dobio šansu da se iskupi, koju nije propustio, postavio je konačnih 4:0.

Foto: reuters

 

LIVERPUL - CRVENA ZVEZDA 4:0 (2:0)

 

Strelac: Firmino u 20, Salah u 45, 51. minutu, Mane u 80. minutu.

Stadion: "Enfild roud". Sudija:Danijel Ziber

LIVERPUL:  Alison, Aleksandar Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson (od 82. Moreno), Šaćiri (od 68. Lalana), Fabinjo, Vajnaldum, Salah (od 73. Staridž), Firmino, Mane.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić, Jovičić (od 75. Čaušić), Krstičić, Srnić, Ebisilio (od 65. Jovančić), Ben (od 82. Simić), Boaći.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj!

88'. Gobeljić je dobio žuti karton.

82'. Milojević ubacio Veljka Simića umesto Bena, Klop je izveo Robertsona i dao šansu Albertu Morenu.

81. Lalana je sada bio sam ispred Borjana, ali ovog puta golman Zvezde spasava svoj gol.

80. GOL! Vodi Liverpul 4:0. Jeftino su izgubili loptu crveno-beli, a  Mane se iskupio za promašen penal. 

76'. Mane je šutirao ovog puta, ali nema gola, Borjan je pročitao asa Liverpula i uspeo da zakači loptu koja se potom odbila od prečke. Senegalac je pokušao da se ispravi, ali nije uspeo.

75'. Opet penal za Liverpul! Ben neoprezno igrao rukom posle centaršuta, nemački sudija nije imao dilemu, odmah je pokazao na belu tačku.

73'. Mohamed Salah ustupa mesto Danijelu Staridžu.

69'. Šansa za Zvezdu. Šutirao je Srnić s desne strane, na drugoj strani je zamalo bio kratak Ben, koji nije uspeo da zakači loptu.

68'.  Izlazi Šaćiri umesto kojeg ulazi Adam Lalana

65'. Dušan Jovančić će ući u igru, a izaći će Lorenco Ebesilio.

63'. Lep potez. Roberto Firmino je primio sjajan pas na ivici šesnaesterca i opalio iz sve snage, lopta je išla u levu stranu gola, ali je Borjan to pročitao i obranio sjajnom paradom!

62'. Boaći, koga nigde nije bilo prethodnih sat vremena, šutirao je iz očaja sa više od 35 metara, a lopta je završila na tribini.

56'. Šaćiri je primirio loptu posle slobodnog udarca, uputio šut sa ivice šestnaesterca, lopta bi završila u golu da ga nije izblokirao defanzivac crveno-belih. 

55'. Žuti karton za Krstičića posle faula nad Šaćirijem koji pravi velike probleme fudbalerima crveno-belih. 

51'. GOL! Salah iz penala povećava na 3:0. Šutirao je  po sredini gola, Borjan se bacio u desnu stranu i to je 3:0 za "redse".

 

50'. Penal za Liverpul! Ziber je pokazao na belu tačku posle intervencije pomoćnog sudije. Mane je krenuo, Stojković mu je zagradio prostor, as Liverpula pao, a sudija pokazao penal.  Problematična odluka švajcarskog sudije. 

48'. Odložena lopta za Fabinja, šutirao je, imali su sreće crveno-beli jer je bio izuzetno neprecizan.

46'. Nema izmena posle prvog dela utakmice.
 

Foto: Starsportphoto©

 

Prvo poluvreme

45'. GOL! 2:0 za Liverpul! Salah je malo pre odlaska na odmor duplirao prednost domaćina.  Šaćiri je sjajnim potezom proigrao Salaha koji je bio u situaciji 1 na 1, nije je propustio, nego je duplirao prednost "redsa".

43'. Još jedna brza akcija Liverpula, na kraju je loše sve završio Roberson, loslao je loptu pored gola. 

42. Korner za Liverpul, Salah je izveo udarac iz ugla, ali vrlo loše.

39'. Parada golmana Zvezde, atraktivnim potezom je Borjan presekao jednu loptu pred golom pre nego što je došla do Salaha.

38'. Pokušao je i Šaćiri sa oko 20 metara. Ima snažan udarac, ali je sada bio vrlo slab, lak posao imao je Borjan, golman Zvezde.

32'. Salah u ofsajdu, imali su sreće crveno-beli sada. Neverovatna akcija domaćina. Gomez je  prošao sa desnog boka, dodao do Manea, koji je petom asistirao Salahu. Ipak, Egipćanin je bio u ofsajdu. Borjan je za svaki slučaj odbranio pokušaj jednog od najboljih igrača sveta. 

26'. Nova šansa, Robertson je bio u dobroj poziciji, ali je želeo da posluži Salaha, međutim, lopta je otišla daleko.

25'. Zvezda pod pritiskom, Mane je ubacio loptu ne penal, Salah je pobegao čuvarima, ali nije lepo zahvatio loptu.

20'. GOL! Liverpul vodi 1:0. Firmino je doneo prednost "redsima". Šaćiri je po levoj strani proigrao  Robertsona, koji je  ubacio loptu u šesnaesterac, Firmino je prihvatio, napravi dribling, a zatim i šutirao pored nekoliko igrača Zvezde .

 

19'. Salah opet u akciji, ali uspeli su da se odbrane igrači Zvezde.

18'. Šteta, šteta! Propala je dobra šansa za crveno-bele nakon kornera. Ebisilio je ubacio loptu u šesnaesterac, Babić je bio u šansi, ostao sam, ali loše zahvatio loptu u prebacio je preko gola. 

14'. Fabinjo je otvorenim đonom startovao na Bena, mogao je da dobije žuti karton, ali mu je švajcarski arbitar oprostio. 

11'. Borjan na testu i položio je. Dubinsku loptu poslao je Šaćiri , Salah je pobegao čuvarima, pokušao desnom nogom da savlada Borjana, ali golman Zvezde mu je uleteo u noge i odbranio. Usput je Salah povredio Borjana pa je Zvezdinom golmanu ukazana pomoć. 

Šaćiri dobija zvižduke sa istoka kad primi loptu, od grupe Zvezdinih navijača.

7'. Salah je krenuo ka golu Borjana, ali ga je sudija brzo zaustavio, jer je bio u nedozvoljenoj poziciji. 

5'. Centaršut Degeneka, ali nema opasnosti po gol Liverpula.

3'. Dobra lopta Stojkovića za Boaćija, ali je napadač Zvezde bio u ofsajdu. Ništa od prilike da se zapreti Alisonu.

2'. Van Dajk je centrirao, ali nije pronašao nikoga od saigrača, nego je obrana Zvezde otklonila opasnost.

1'. Meč je počeo!

Himna Lige šamopiona

Evo i čuvene himne Liverpula, neverovatna atmosfera, svi navijači Liverpula su na nogama i pevaju "You'll never walk alone".

- Velike probleme imaju domaćini na stadionu sa strujom, a jedan deo stadiona nema vode u toaletima, zbog čega je čak razmatrano da ti delovi tribina ostanu zatvoreni za utakmicu. Igrači Zvezde će se najverovatnije tuširati tek u hotelu. 

Izašli su na teren Enfilda i fudbaleri "redsa".

 

Igrali Zvezde izašli su na zagrevanje na teren stadiona "Enfild roud", a 45 minuta pre početka utakmice tribine su skoro prazne. Ali, neposredno pre početka utakmice navijači Liverpula će ekspresno zauzeti svoja mesta.

 

Stigli su na Enfild fudbaleri Liverpula.

 

 

 

Foto: uefa.com

 

Tapkaroši opsedaju "Enfild", pa je tako jedan ponudio reporteru Informera karte za meč Liverpul-Zvezda. Glavna tribina sat i po pre početka utakmice košta 120 funti, a 150 VIP. 

"Delije" u Liverpulu.

 

 

 

Navijači srpskog šampiona očajnički traže način kako da uđu na stadion, a kako prenosi "Liverpul eho", ne pitaju koliko košta karta, pa je navodno jedan čovek nudio  čak 500 evra za ulaznicu.

"DELIJE" NUDE 500 EVRA ZA KARTE! Englezi u strahu, navijači Zvezde žele da se nađu na tribinama "Enfilda"!

 

Foto: reuters

 

 

Foto: reuters

 

Hladno je u Liverpulu, neće biti lako navijačima, ali ni igračima.

 

 

Na današnji dan pre tačno 45 godina Crvena zvezda je pobedila Liverpul! Šta drugo poželeti pred novi sudar, na "Enfild roudu" u Ligi šampiona nego da se - istorija ponovi.

(VIDEO) NEKA SE ISTORIJA PONOVI! Zvezda na današnji dan tukla Liverpul!

 

 

 Vujan Savić je stigao sa ekipom u Liverpul, trenirao je u utorak ali je i dalje njegov nastup pod znakom pitanja.

Od 200 do 250 navijača Zvezde prisustvovaće utakmici na "Enfildu", prenosi reporter TV Arena. "Delije" su u Liverpul stigle čak i iz Arizone. 

- Lep grad, ljudi su ljubazni, žele nam nad se lepo provedemo. Ja sam navijač Liverpula i Zvezde nisam ovo mogao da propustim, Malo je hladno, duva vetar - rekao je jedan navijač Zvezde za TV Arena.

- Nadam se da će nas biti oko 2000. Neka se ponovi 1973. godina, "srce na teren", pa šta bude - dodao je drugi navijač Zvezde inače iz Beograda.

- Mladinci Crvene zvezde poraženi su  od Liverpula 2:1. Imali su crveno-beli vođstvo od 75. minuta, gol je postigao Joveljič, ali su redsi golovima u 85.  i 92. preokrenuli na 2:1.

OMLADINCI ZVEZDE PALI U 92. MINUTU! Joveljić načeo Liverpul, ali "redsi" sa dva brza gola preokrenuli!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda Delija

pre 5 godina

Kako mogu ovako da kazu: " gubili su i najjaci id slabih...". Znaci proglasavas sebe gubitnikom, unapred. Buce cudo ako pobedimo, a ako izgubimo, nikom nista. Pa zasto smo se radovali ulasku u Ligu sampiona, trbalo je da idemo u ligu gubitnika? Ko ne veruje u sebe, unapred je izgubio. Zna se ko koliko vredi, generalno, ali sada je ovo trenutan, za jednu utakmicu ocena. Nr znaci, takodje da je Zvezda bolja, generalno, ako pobedi realno, kvalitetniji tim, generalno.

RINGISPIL

pre 5 godina

Ebesilio i ovi garavi stranci su nadigrali sami sebe. Da je sakupljeno 11 drvoseca sa Crnog VRHA potpisujem da bi CASNIJE I PROFESIONALNIJE ODIGRALI UTAKMICU. TRI NULA.

Red Devils85

pre 5 godina

Ovaj Prepotentko Sreckovic'PanjMiloje stvarno ali definitivno nema pojma.Cupa se da Liverpul finalista,ha ha.Ovi garavi trio Ben Boaci Ebesilio,najgori.Oni dovedjeni kao skupi,kao velike plate,i mora da igraju.Oni dovedeni za male pare,plate su im male,ali Terza i ko to dobro manipulisu.Na terenu se vidi da pojma nemaju.Ej Jovancic najjaci vezni,udje i protor bori se,sta igrali ovi garagani?Pavkov rezerva,smesno bre.PanjMilije veze ti nemas

pismenost

pre 5 godina

Кад прочитам овако писмен коментар види се да је писао човек чија је глава за 4 ноге. Душмани су пресрећни, као својевремено када је Новак имао малу паузу па су уживали. Новак их је сада растужио а то ће урадити и Звезда.

a cemu ste se nadali

pre 5 godina

bednici idite vi u vasu beton ligu jedino tamo uz pomoc drzave I olosa koji vas patoloski vole mozete sa bele tacke da osvojite titulu, pa vama da nije namestaljki vi bi davno I u toj beton ligi u najmanju ruku bili na zacelju a verovatno bi I ispali u drugu ligu al realno...

20 miliona evrića

pre 5 godina

Фрањевци нашмркани, 20 милиона је Звезда зарадила. Ви ће те зарадити у Кули против Спартака 1 бод. Сад плачите и наставите са шмркањем.

joks

pre 5 godina

ovi nasi kreteni su izgleda igrali kosarku a ne fudbal,sramota u dve utakmice ste se ponizili i ponizili ime zvezde ,tornjajte se u p.m. dajte mladima da igraju i da se bore.kao da nikada niste igrali fudbal,zar vas nije sramota da izadjete pred navijace.jebo vas onaj ko vas dovede u zvezdu.

Sllavica

pre 5 godina

Treba samo znati dobro igrati fudbal, svih 11 igrača + trener.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija