• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2018

07:00

AFERA "NAMEŠTALJKA" JE POLITIČKI UDAR NA ZVEZDU! Francuski advokat tvrdi da su optužbe na račun srpskog kluba neistinite!

Crvena zvezda

AFERA "NAMEŠTALJKA" JE POLITIČKI UDAR NA ZVEZDU! Francuski advokat tvrdi da su optužbe na račun srpskog kluba neistinite!

Podeli vest

Crvena zvezda je žrtva klevete i priča o nameštanju utakmice sa Pariz Sen Žermenom je politički udar na srpskog prvaka, poručuje francuski advokat Antoan Vej


On je time praktično potvrdio saznanja Informera da je čitavu aferu pokrenuo jedan srpski političar sa ciljem da naruši ugled crveno-belih i Srbije!

Taj političar je dojavio čelnicima Evropske fudbalske unije (UEFA) da se Zvezda sprema da namesti meč sa PSŽ i da jedan rukovodilac crveno-belih želi da uplati pet miliona evra na poraz Beograđana od pet golova razlike. U UEFA su ovu informaciju uzeli zdravo za gotovo zbog toga što je "doušnik" bivši srpski državni funkcioner.

Tuže doušnika

Čelnici Zvezde odlučili su da podnesu tužbu za klevetu protiv nepoznatog počinioca
Antoan Vej, advokat

Interna istraga

Zvezda je u Parizu poražena rezultatom 6:1, a nekoliko dana kasnije ugledni francuski list "Lekip" objavio je da je francusko tužilaštvo pokrenulo istragu zbog moguće nameštaljke. Vej, partner u francuskoj advokatskoj kancelariji "Dipon-Moreti & Vej", koja zastupa Crvenu zvezdu, tvrdi da su optužbe na račun srpskog kluba neistinite.

- Ne verujemo da će Zvezda biti kažnjena, smatramo da je neko drugi odgovoran za sve što se desilo. Čelnici Zvezde razumeju da je ovo politički udar, s ciljem da se naruši reputacija kluba. U klubu su sproveli internu istragu kako bi potvrdili da niko u klubu nije uradio ono za šta su optuženi. I zaista, ako sagledamo stvari realno, nemoguće je neopaženo uplatiti pet miliona evra - objašnjava Vej.

Foto: Informer

INFORMER PRVI OTKRIO! Naša naslovna strana od 16. oktobra


On naglašava da će Zvezda uskoro podneti tužbu protiv nepoznatog počinioca, koji je bio doušnik UEFA i dao im lažne informacije da je utakmica PSŽ - Crvena zvezda nameštena.

- U Crvenoj zvezdi smatraju da su žrtve klevete. Zbog toga su odlučili da podnesu tužbu za klevetu protiv nepoznatog počinioca. Oni se uzdaju u srpsko i francusko pravosuđe. Iznete optužbe su neistinite i bez ijednog materijalnog dokaza. Predstavljaju pokušaj stvaranja drugačije slike kluba. Preduzete mere za nas predstavljaju prelazak u kontranapad s ciljem da se otkrije glavni krivac ovih spekulacija. Pored toga, namera nam je da se odbrani pozicija kluba u javnosti - otkriva Vej.

Tužiće "Lekip"

Poznati francuski advokat kaže da postoji niz nelogičnosti u celoj priči, zbog kojih tvrdi da ni Crvena zvezda ni PSŽ nisu umešani u ovu aferu.

- Biće tužbe jer ne znamo identitet osobe koja je izvor i ne znamo pod kojim uslovima je sve pušteno u javnost. Ono što je potpuno bizarno je da se taj izvor informacija nije obratio nadležnim organima, već je išao preko UEFA. Očigledno da je postojao motiv da se naškodi PSŽ i Crvenoj zvezdi. Zasad ne postoji ništa što bi dokazalo istinitost tih optužbi - naglašava Vej.

Crvena zvezda razmatra i mogućnost da tuži "Lekip", koji je prvi objavio navodne informacije o nameštanju.

- Razgovaraćemo s ljudima iz Crvene zvezde o tome narednih dana. Zvezda od nas želi da pristupimo istrazi s ciljem da se odagnaju sve sumnje i da se otkrije ko stoji iza svih ovih priča - zaključuje Vej.

(FOTO) "SUMNJIVO"! Lekip razvukao Zvezdu preko cele naslovne strane

SVE SRPSKE "NAMEŠTALJKE" U EVROPI! Neki mečevi su bili toliko sumnjivi da se o njima i danas priča!

INFORMER OTKRIVA! BIVŠI SRPSKI POLITIČAR prijavio Zvezdu kod UEFA za NAMEŠTALJKU U PARIZU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Janko

pre 5 godina

Ovaj advokat prica nepovezano i takodje bez dokaza. Njemu se to isplati debelo, pa ce nastaviti u tom maniru. Medjutim tu postoje neke druge stvari. Francuska policija je krenula u istragu , a ne UEFA. To je velika razlika. Drugo, UEFA kaze da ce sve trajati do kraja decembra ili pocetka sledece godine. To samo znaci da nesto imaju u rukama. Na kraju, nas novinar Milojko Pantic, rece da ima neke informacije o uplati u Ajdhovenu. Takodje, uplatiti 5 miliona na nekoliko mesta uopshte nije problem, a u ilegalnim kladionicama mozes uplatiti i celu sumu.

AS

pre 5 godina

PITANJE ZA TEBE:"ZAŠTO KLADIONICE NISU OBORILI KVOTU KAD SU VIDELI DA IDU MILIONSKE UPLATE NA 5+?" OBIČNO KAD TO UVIDE ZNAJU DA NEŠTO NE ŠTIMA I SMANJE KVOTU ILI ONEMOGUĆE KLAĐENJE NA TAJ PAR.

moma52

pre 5 godina

Koliko sam ja razumeo celu stvar,ovde se radi o navodnom pokušaju da se uplati,a ne da je uplaćeno.E sad,što nisu pustili da se uplati,pa bi bilo jasno,da li jeste ili nije.Ovako čista špekulacija,a advokati će da izmuzu milione eura i da nam pričaju bajke.Sve su ovo igre,koje vode udaljavanju siromašnih od LŠ i zatvaranju iste,samo za bogate.Na kraju izmislili su ovaj format jer su Zvezda i Steaua postali pobednici Kupa šampiona,a UEFI seto baš nije dopalo.

AS

pre 5 godina

TU SI U PRAVU. OVO JE LIGA BOGATAŠA. TU IMA JAKO MALO ŠAMPIONA SVOJIH DRŽAVA.

uzicanin

pre 5 godina

Pa zato što se u Aziji ne obaraju kvote na te uplate,tamo ima kladjenje "no limit".Ni jedna regularna kladionica u EU ne bi primala takve uplate ,pa je zato izmišljena Kina ,Gibraltar gde se igra "no limit" Sve u svemu msm da je se nešto kuvalo,a sad ko je to radio videće se .U ovom slučaju (što Zvezdaši neće da shvate) Zvezda je osramoćena i iskorišćena za maleverzaciju i to od strane ljudi njoj bliskih .

Vladimir

pre 5 godina

A kako je taj političar znao pre utakmice da će se neko iz Zvezde kladiti baš na 5 golova razlike? Ili je znao šta je namešteno, a onda je stvarno namešteno, ili je vidovit pa da ga vratimo u Vladu Srbije - biće tamo od pomoći...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija